הפסדנו?

הפסדנו?

בעקבות דוח ועדת וינוגרד ואחרי הרבה מאוד מחשבות הגעתי להחלטה. אכן, הפסדנו במלחמה. אבל בניגוד לרוב הדעות, זה לא היה בגלל חלוץ, זה לא היה בגלל פרץ וזה לא היה בגלל אולמרט. ראיתי הישגים מעולים במלחמה הזאת. הצלחנו להחריב את רוב התשתיות של החיזבאללה, ריסקנו אותם עד עפר. הרגנו מאות לוחמי חיזבאללה. הצלחנו להציב בגבול את צבא לבנון ואת צבא האו"ם. אבל בכל זאת הפסדנו. זה לא בגלל שהחטופים לא חזרו אלינו, כי מי שחשב שזה היה אפשרי או שזאת היה המטרה האמיתית של המלחמה טועה טעות חמורה. זה לא היה בגלל שנהרגו חיילים או אזרחים בעורף בגלל שבמלחמה, ובמיוחד במלחמה שבה האויב מנסה לפגוע בכל דרך ובכל אמצעי שרק יוכל בכוחותינו ובאזרחינו, זה ייקרה. אין מה לעשות, לא הייתה דרך למנוע את זה. אולי היה אפשר בצורה כלשהי להפחית את כמות ההרוגים אבל זאת לא הסיבה שהפסדנו. זה לא היה בגלל שיצאנו בכלל למלחמה, כי זה היה צעד הכרחי בשביל לא להכנע לטרור ולהראות שאנחנו לא נסבול טירוף כזה בלי להגיב עליו. חלוץ כמו טייס, היה בטוח ביהירות שלו שהמלחמה תנוצח מהאוויר, שזו אכן טקטיקה שגוייה בבסיסה, פרץ לא ידע להתנהל בתור שר ביטחון והיה בובה של חלוץ ואולמרט אמור להסתמך על שני האנשים שמתחתיו כי לראש ממשלה אין הכרח להבין בענייני ביטחון, בשביל זה יש שר ביטחון ורמטכ"ל. אבל עדיין, אלה לא הסיבות לכישלון במלחמה הזאת. אז למה כן נכשלנו? בגלל התקשורת. החיזבאללה היו מופתעים מהעוצמה שבה נכנסו בהם, אפילו נסראללה אמר שהוא לא ציפה לזה. השגנו כמעט את כל המטרות שלנו (חוץ מלהחזיר את החיילים החטופים, למרות שבעזרת המלחמה לא היינו יכולים להחזיר אותם). איזו סיבה יש לנו לראות את זה כהפסד? עם תום המלחמה התקשורת התחילה לתקוף את ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ולהאשים אותם בכל מיניי דברים תפלים יחסית לפואנטה האמיתית וכל העם נפל שבי לקסמיה. אם התקשורת לא הייתה מציגה את זה בתור הפסד, כולנו היינו רואים את זה בתור ניצחון, וכך גם שאר העולם. התקשורת עשתה לנו נזק תדמיתי והרתעתי עצום ועכשיו כל העם רק מלבה את זה עוד יותר ועוזר לנו להיראות חלשים ודפוקים כשבקלות היינו יכולים לעשות לעצמנו תדמית אפילו יותר מאיימת בעיניי כל אוייבינו. אני לא אומר שלא היו בעיות בהתנהלות המלחמה ובהחלט הרמטכ"ל ופרץ לא ראויים לתפקידים הספציפיים האלה (ואני לא פוסל אותם בשום תפקיד אחר שלא קשור לביטחון) ואולי גם לאולמרט יש יד במהלך הדברים (למרות שלדעתי הרבה יותר מזערית ובניגוד לשניים הקודמים אני מאמין שהוא לומד מניסיון), אבל זה הכל דברים שאנחנו אמורים לראות בתור טיפים להתארגנות לפעם הבאה ולא בתור הפסד. היינו יכולים לנצח בצורה יותר טובה. אבל בסופו של דבר, הניצחון שלנו הוא חד משמעי, גם אם הוא הושג בצורה פחות מרהיבה. דעותיכם?

למעלה