הפנס 1

שמע שיחקת אותה

ממש עבודה ברמה . אני מתכוון ליבנות ( יותר נכון לומר שיבנו לי ) קניסטר עגול מPVC או פרספקס ( אם מ PVC אז המכסה יהיה מפרספקס בכדי ליבדוק הצפות ) וראש הפנס שאני רוצא יהיה יותר קטן ( צירפתי תמונה לדוגמא ) בנוסף יש כבר דיבור על שימוש בנורות HID אבל צריך להזמין לפחות חמש נורות , אם אתה בעניין אתה יכול רק להחליף את הראש , לנורת HID עם הספק של 10W עוצמת תאורה שוות ערך להלוגן 50W כך שאתה יכול להישתמש עם אותה סוללה לזמן ארוך יותר ולקבל תאורה טובה יותר . שאלות : באיזה מפסק אתה משתמש ? , באיזה זכוכית השתמשת ? תגיד לראש הפנס הישתמשת באלומניום ? ואם כן העברת אותו תהליך יוניזציה ? שלומי

philips

New member
אכן יפה מאוד..

אני מחפש לקנות פנס חדש ואם הסיפור לא יוצא יקר מדי אשמח עם תוכלו שניכם לעזור לי ביצור/קנייה של אחד כזה... הקונספט הכללי של הבטרייה והראש הנצמד מוצאים חן בעיני.. השאלה היא מה העלות ואם גם אני אוכל ליצר אחד כזה או להעיזר בעזרתכם הנדיבה...

פיקסון

New member
לשלומי

אשמח ליבדוק את הנורות ולפי דעתי אין צורך להחליף את הראש במקרה הפחות טוב זה להחליף את בית הנורה

לא בדיוק

לנורת HID דרוש מעין סטרטר בכדי "להתניע" את הקשת החשמלית , מדובר במעגל חשמלי לא קטן . המעגל חייב להיות צמוד למנורה כיוון שהוא מייצר פולסים של אלפי וולטים ואם תתקין אותו בקניסטר תאלץ להישתמש בכבל עבה מאוד מה גם שהזרם הגבוהה ייצר קשת חשמלית בין המוליכים . תקפוץ למועדון מדוזה הם מוכרים פנסי HID ( שאל את עופר והוא יראה לך ) כך שתוכל ליתרשם מהגודל של המעגל החשמלי . הבחור שמייצר לי את הפנס ( אם זה יצא לפועל ) מדייורס סופלי באילת אומר שיש לו מקור לנורת HID כולל ה BALEST ( הסטרטר ) בכ 120 דולר אבל צריך להזמין מינימום חמש , אני בכל מיקרה הולך דבר אאשון על נורות ההלוגן ( או יותר נכון קסנון כפי שהמלצת ) . אשמח אם תבדוק את הנושא , מחירים ומידות פיזיות , מהשיחות שלי איתך ברור לי שיש לך יותר ניסיון מימני . נהיה בקשר , ושוב אם מישהו מעוניין ליקנות פנס קניסטר הוא מוזמן ליצור איתי קשר ואני מאמין שבשבוע הבא גם ליקפוץ לדיוורס סופלי באילת ולראות את הפנס בשלבי בניה . שלומי

המוגז

New member
HID

hid =high intensity discharge אכן טכנולוגיה בעלת נצילות עדיפה עפ"נ נורות הלוגן ושקרוי בטעות קסנון אבל הבעיה שלנורות כאלו צריך מעגל חשמלי שדוחף\מווסת אותן רצ"ב קישור לאתר שמסביר

המוגז

New member
תיקון טעות

נורות הלוגן אינן נקראות בטעות קסנון אלא נורות קסנון נקראות בטעות נורות קסנון למרות שאינן נורות HID בנורות אלו עדיין יש חוט להט אבל הגז הוא קסנון במקום הלוגן ואין בינן לבין נורות הלוגן הבדל משמעותי

למעלה