הפליה למגמגמים

הפליה למגמגמים

לא פעם נתקלתי בעבר ברעיונות עבודה שבגלל הדיבור מפלים אותנו אבל זה תלוי בבן אדם שיושב ממול>ההרגשה הכואבת אפשר להרגיש מתי שהבן אדם מתחיל להסתכל למקומות אחרים מתחיל להיות בלי סבלנות>זה הרגע בו בא לי להוציא כפפה של מתאגרף ולרסק לו את הראש על הקיר.לפעמים אני חושב איזה כייך יהיה לשבור לו את הפרצוף למשל>אבל אתם יודעים זה בלתי אפשרי אז אולי הפתרון זה לחוקק חוק נגד אנשים כאלה אבל איך תוכיח שאכן זה נכון?אני לא מדבר על עבודות בהן צריכים לדבר ובצדק המעביד לא רוצה אנשים מגמגמים.מה אתם חושבים?כמה כוח אנחנו צריכים כדי שיחוקקו חוק על כל זה?והאם אפשר להצליח?

מישהו אמר לי

כשהייתי מבואס בגלל הגימגום, שאם בעתיד לא יקבלו אותי לעבודה בגלל הגימגום כנראה שגם לא כדאי לי להיות בסביבה עם אנשים כאלו. נקודה למחשבה....

שמחה99

New member
../images/Emo6.gif אולי...

יתכן שחלק מהמראיינים שלא יקבלו בגלל הגמגום אכן לא שווים את שנעבוד אצלם. מצד שני, יתכן מאוד שהם לא מבינים בכלל מה זה גמגום ואם היו מקבלים ומכירים, היו רואים שזה אדם רגיל לגמרי (או אפילו טוב יותר במובנים מסויימים...
). כלומר, דווקא כן יכול היה להיות כדאי לעבוד שם. היו מכירים אותנו בהמשך... מפולסף מידי?
המשך ערב מצוין

יכול להיות....

אבל רוב האנשים כן מתחשבים ואוזרים סבלנות להקשיב, ולא נראה לי שהם לא יקבלו מישהו בגלל הגימגום לעבודה שלא דורשת דיבור יותר מדי. ואם בכל זאת יש כמה "לא נחמדים" אז כמו שאמרתי שומר נפשו ירחק

vicz

New member
זה דבר שקשה להוכיח

אני אתן לך דוגמא בזמנו הייתי מועמדת לעתודה ואחד השלבים במיון הוא מבדקים כאלה ואחרים במרכז הארכה מסוים האחרון בהם הוא ראיון אישי כשנכנסתי הבוחנת התלהבה ממני אמרה שהיא הסתכלה עליי מהצד והתרשמה מאוד התחלתי לדבר גמגמתי הבאת הפנים שלה השתנתה היא שאלה אותי על הגמגום רשמה את הכל בסוף קיבלתי תשובה שבה כתוב "נמצאו מועמדים יותר מתאימים ממך" האם אני חושבת שלגמגום היה חלק נכבד בזה? כן (עזוב שעכשיו אני שמחה שלא הלכתי לעתודה, מסיבות אישיות) אבל אם הייתי פונה אליהם היו מוצאים לי 100 סיבות אחרות שלא קשורות לגמגום בכלל...... זה לא דבר שאפשר להוכיח אני אכן מסכימה עם הדעה שסביר להניח שלא תרצה לעבוד מול אנשים שאין להם כוח להקשיב הרי זה לא שאנחנו מתעכבים על כל מילה שעה סך הכל עיכוב של דקה או 2 בכל משפט כמה קשה זה יכול להיות להקשיב??? אני מציעה שתלך לרעיונות עבודה למקומות שאתה לא מעוניין בהם בשביל התרגול ככה תלמד להשתחרר והגמגום יפחת יש הרבה אנשים עם ראש פתוח וגם יש הרבה אנשים שמגמגמים בבסיס ששירתתי בו התפלאתי לגלות הרבה מגמגמים כולל בין קצינים בכירים ואלה מהם שהיו טובים קיבלו את ההערכה המתאימה למרות הגמגום כך שישר כוח!!

shuky63

New member
דקה או שתים למשפט?את מגזימה

אצל המגמגם הכי קשה שפגשתי עד היום תוספת הזמן למשפט ממוצע לא עלתה על 30 שניות. גם אני פעם חשבתי שהדיבור לוקח לי הרבה זמן בגלל הגמגום.בפועל תוספת הזמן קטנה למדי.זה נראה לנו הרבה כי אנחנו נלחצים.

30 שניות או 2 שניות זה הפליה

וזה מצב ממש מעליב כי יכול להיות שהמקום עבודה הוא דווקא נעים ואנשים לא ממש דומים לזבל שמראיין>אז למה לא נותנים לי תשובה מה אפשר לעשות?האם לשתוק יתן לנו משהו או שצריכים לקום ולהגיד דיי אנחנו כוח ודורשים שיוויון>זה אכן ככה.

Impious

New member
להגיד די ולדרוש שיוויון לא ישנה

הרבה. לא משנה מה תעשה, אותו מראיין יכול להמציא לך אלף ואחת סיבות אחרות ולא להגיד לך שזה הגמגום כשאתה יודע טוב מאוד שזה זה. כמו שפוסלים אדם מגמגם אז פוסלים גם לדוגמה אדם שלא נראה טוב כשזאת עבודה עם אנשים. אתה לא לבד בקטע הזה, אוכלוסיות שלמות הן חלק מההפליה הזאת. ביום שהמודעות לגמגום תהיה כל כך גבוהה ויבינו שזה לא בהכרח יפריע לתפקודך בעבודה אולי העולם יהיה יפה יותר

שמחה99

New member
../images/Emo45.gif

אכן, אין טעם בדרישת צדק. טרם נכלה את כוחנו וחיינו בחינוך בני התמותה אשר על פני תבל, נשים אל ליבנו שלא הם אשר יהפכו אותנו מאושרים. אנחנו קובעים איך ייראו חיינו, מה רמת האושר שאנחנו רוצים. בציפייה לאושר מהאחרים אין תוחלת. אחרי שנתלונן שכולם לא בסדר, ואין צדק בעולם התחתון (ביטוי שאול שהסבא המצחיק שלי המציא
), וכל תושבי כדור הארץ שפלים ונבזים עד מאוד, נבין שלא על האחרים יש להלין... ההבדל הוא רק בהסתכלות שלנו... בנקודת המבט... במשקפיים... המשך ערב מצוין
(הודעה מוזרה יצאה לי היום...
קצת קשה להחליט בהשראת מה... נו, טוב, שיהיה... )

שמחה99

New member
שי...

אתה באמת טיפוס ליילי
מחר בצ'פר, לא? (שקט, אמא, עזבי אותי עכשיו
)

Impious

New member
קצת באיחור

וכן, שקט אמא עזבי אותי עכשיו
זה מה שקורה כשישנים צהריים
לא נורא הקפה מכפר על זה