הפלות חוזרות

הפלות חוזרות

אתמול, לצערי הרב כ"כ, נחרץ גורלו של ההריון הנוכחי,בבדיקת אולטרסאונד שהראה חוסר התפתחות...שבוע מוקדם, זהו ההריון השלישי שנעצר באותה נקודה, הריונות טבעיים, אז נכנסנו רשמית לסטטיסטיקה של יותר משלוש הפלות רצופות, ועכשיו הולכים לעשות בירורים מקיפים, רציתי לשאול אם יש כאן בנות באותו המצב? אילו בדיקות מבצעים בשלב זה? האם יש המלצה על מקום ספציפי , או רופא מומחה לנושא? מישהי מכירה את ד"ר ורדימון מבי"ח בלינסון? (מחר אנחנו אצלו לבירור, וכנראה גם גרידה)

חבובי

New member
לא יכולה לעזור... כי אין לי מושג...

אבל.. משתתפת בצערך על האובדן.. ובעניין שאלתך, אני מניחה שהמומחיות כבר יוכלו לענות.

סנונית 1

New member
עד כמה שאני יודעת...

נמצא מתאם בין הפלות חוזרות לבין קרישיות יתר בדם אז את הבדיקה הזאת את תצטרכי לעשות. לגבי בדיקות נוספות יבואו המומחיות ויסבירו לך, ובינתיים שההריון הבא יהיה למשך 9 חודשים עגולים.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

מצטערת לשמוע על אובדן ההריון, ובכל זאת מזכירה שהדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה. אני מקוה שתקבלי מידע נוסף מכאלה שלצערן מבינות בזה.
נועם

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לשהות קצרצרה. צר לי על שלוש ההפלות. גם אני עברתי שתיים רצופות, לצערי, בשבועות 8-9, הריון אחד ספונטני והשני אחרי טיפולים (הזרעה). עמדתי על כך שישלחו אותי לבירור מעמיק, ואכן התגליתי כסובלת מקרישיות יתר בדם (ליתר דיוק, מתופעה של קרישיות יתר, שנקראת אפלה). מרגע הגילוי התחלתי לקחת אספירין מדי יום, ועם תחילת הטיפולים ההורמונליים, אני מזריקה מדי יום זריקת קלקסן. זה מה שאני יכולה לספר לך מהניסיון הפרטי שלי. מקווה שתימצא הסיבה להפלות החוזרות, ושניכנס כולנו במהרה להריון תקין, בריא שבסופו תינוק. אמן!

נאווצוק

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo9.gif, חזרתי עם מחשב נקי

מוירוסים, אאוווו מה שהיה לי. צר לי, אין לי נסיון בכלל עם הריונות, ברור אצל רופא מומחה נשמע טוב , ותחזיקי מעמד שיהייה בהצלחה
נאוה ,

תודה על התשובות, לגבי קרשיות בדם...

לאחר שעברתי את ההפלה השנייה, הרופא שלי שלח אותי להמוווןןן בדיקות דם, בינהם בדיקה ספציפית לקרשיות בדם ובנוסף עשיתי גם צילום רחם. כל הבדיקות יצאו תקינות... כך שבעצם נשללו האפשרויות הנ"ל כמהוות בעיה, ועכשיו אני מניחה שצריך לעשות בדיקות לבעיה גנטית או כרומוזונלית... ולכן רציתי לדעת אם ישנם המלצות על מכונים שמתמחים בנושא, או רופא מומחה, שמישהי מכירה ועזר לה, באותו עניין. שוב תודה, כולכן מקסימות!!!

מה זה נקרא

בדיקת דם ספציפית לגילוי קרישיות? קצת מוזר בעיני, כי אני עשיתי "סט" של איזה 7-8 בדיקות, חלק בהמטולוגיה וחלק באימונולוגיה. נשמע לי מוזר לברר הכל בבדיקת דם אחת ויחידה. תבררי את הנקודה הזו... בהצלחה

ginger5

New member
קרישיות

חשוב שתוודאי שמה שבדקו זה את כל הפקטורים של הקרישיות ולא תפקודי קרישה (יש בדיקה של תפקודי קרישה שהיא ממש לא הבדיקה לאבחון קרישיות יתר ואולי התבלבלת ביניהן?)

avivit18

New member
לא מכירה - אבל שמעתי על הדר'

ורדימון מחברה שהייתה מטופלת שלו (הצליחה, בעזרתו, ללדת תאומים לאחר 4 הפלות
)- לדבריה הוא מתמחה בטיפול בהפלות חוזרות. גם אני הפלתי 3 פעמים בשליש הראשון -ונשלחתי, בזמנו, לבירור בעיות קרישיות(לאחר היסטרוסקופיה ששללה ממצאים ברחם, בינהם חשד למחיצה). למרות שלא נמצאתי "בעייתית" בתחום - אני מקבלת אספירין מתחילת ההריון כטיפול מונע. נמצאת כבר בסוף שבוע 21 - כך שיתכן שזה הטיפול שסייע, לפחות במקרה שלי.. שיהיה לך

דבורה1

New member
הממ הממ אמרו פה הפלות חוזרות?

הי פעם ראשונה, לצערי אני נכנסת לנישה הזו שנקראת "הפלות חוזרות". ברורים מקיפים שעושים לבדיקת הסיבה: דבר ראשון בודקים קרישיות יתר, זו סדרה של עד 10 בדיקות של פקטורים שונים בדם המעידים על מצב הקרישיות של הדם שלך. לא כולן ממומנות ע"י קופת חולים, מומלץ לא לוותר על אף אחת מהן: ורק למקרה שההדגשה לא תצא בהודעה אז נא לקרוא בהדגשה: אחרי שיתקבלו התוצאות לדרוש (לא לבקש) הפניה להמוטולוג שיעבור על הבדיקות. הניסיון המר שלי לימד שעד שהמוטולוג לא ראה את התוצאות 3 רופאים שונים טענו שהכל בסדר בבדיקות. הפלא ופלא יש כן פקטור אחד לא תקין אצלי, זאת בשקלול עם שאר הפקטורים. זה משהו שרק המוטולוג עושה. בהמלצתו משך כל ההריון אקח קלקסן ואולי יפתרו כל הבעיות. אז להתעקש. הבדיקות הנוספות: צילום רחם והיסטרוסקופיה אבחנתית (במיוחד אם את עוברת גרדות) בדיקה מקיפה של וירוסים בגוף. קריוטיפ לעובר- האם ביצעו? אני מבינה שעוד לא עברת את הגרדה הנוכחית. מהר לבקש מהרופא- זוהי בדיקה פתלוגית המאבחנת אם היה מום בעובר דבר שמאפשר לגלות אם הבעיה היא בעצם גנטית ולא אמונולוגית. קריוטיפ לך ולבן זוגך וזהו אני חושבת. את ורדימון מבילינסון אני לא מכירה האם הוא מהמרפאה להפלות חוזרות? זה משהו שהרבה בנות במצבנו לא מבינות. כמו שכדי לפתור בעיות פוריות לא הולכים לסתם גניקולוג גם במקרה של הפלות חוזרות לא הולכים לרופא פריון סתם אלא אחד שהוא מומחה בהפלות חוזרות (אה, איך פתחתי פה מועדון מיוחסות?!?) בכל מקרה מאחלת לך המון הצלחה בהריון הבא. אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות אלי.

תודה רבה על התשובה המפורטת..

אז את כל הבדיקות של קרשיות בדם כבר עשיתי, ואכן בדקה אותם המוטולוגית, ואין בעיה וצילום רחם עשיתי וגם הכל תקין,צריך לעשות גם היסטרוסקופיה?? מה ההבדל בין השתיים? ואכן ד"ר ורדימון הוא מומחה להפלות חוזרות, כך שאני מקווה שאני בידיים טובות ושמעתי שגם עושים בדיקות גנטיים וכרומוזומים לשני בני הזוג. אז תודה דבורה, מקווה שתמצא הבעיה...

דבורה1

New member
על צילום רחם והיסטרו וההבדל בינהם

טוב הסבר לא מומחה בכלל ובשפה הכי פשוטה שאני הבנתי(ויבואו המומחיות ויתקנו אותי אם צריך): צילום רחם הוא בעצם אולטראסאונד שבודק אם קיימות חסימות מכניות ברחם ובחצוצרות. היסטרוסקופיה היא פרוצדורה שבה מחדירים סיב אופטי לרחם ואתו ניתן לראת אם קיימות מחיצות או הדבקויות ברחם. חשיבות ההיסטרו אחרי הפלות היא מאחר וגרדה מעלה את הסיכון להדבקויות ברחם ולכן את הסיכון להפלה בהריון הבא. אכן הבדיקות הגנטיות הן בדיקת סיווג רקמות, המלצה שלי קחי את התוצאות משם בערבון מוגבל בלבד. התחום הזה עדיין לא הוכח מספיק. לגבי קריוטיפ לעובר- אם עדיין את יכולה לעשות אל תוותרי על השלב הזה כי הוא ממש חשוב. ונותן תשובה הרבה יותר טובה לגבי הסבירות שהבעיה היא גנטית מאשר בדיקת ההורים בהמשך הדרך. גם אני בשבילך מקווה שתמצא הבעיה ותטופל במהרה.

כן, יש בדיקת קריוטיפ לבני הזוג

שזה בדיקת כרומוזומים של שני בני הזוג. עושים את זה במעבדות של בתי החולים. אם את לא מצליחה להשיג תור קרוב במרכז, אז בבית חולים וולפסון בחולון יש סיכוי להשיג תור ממש מהר. אני עשיתי שם. לגבי בדיקת כרומוזומים לעובר - זה מאוד תלוי. לא בכל בית חולים עושים את זה, וגם לא תמיד אפשר. לפעמים העובר מתמוסס ואין להם כל כך מה לבדוק. אבל תבררי. זה שווה!! אני לצערי גם אחרי 3 הפלות - אצלי מצאו פקטור פגום בקרישיות וגם הסרתי מחיצה ברחם. מאחלת לך ולכולנו הריון בריא וארוך במהרה

הכגג

New member
הי פעם ראשונה ודבורה

גם אני לצערי הרב קופצת כשרואה הפלות חוזרות. עברתי 2 אחרי טיפולים בדיוק באותו שלב- אולטרסאונד ראשון- ראו דופק ובאולטרסאונד שני בשבוע 9- העובר לא התפתח...כואב נורא... בכל אופן שלחו אותי, כמו שנכתב פה, לסט של בדיקות קרישיות, קריוטיפ לעובר, קריוטיפ לשני בני הזוג ובדיקת היסטרוסקופיה. נכון להיום ההיסטרוסקופיה, הקרישיות והקריוטיפ לעובר נראים תקינים. תוצאות קריוטיפ של שנינו עוד לא קיבלנו. עם זאת- המטולוג לא ראה את הבדיקות. דבורה- האם שמעת משהו על MTHFR הטרוזיגוט? בפורום ראיתי שזו יכולה להיות בעיה אך הגיניקולוג שלי טוען שאם ההומוציסטאין תקין זה בסדר... אשמח אם תכתבי לי אם ידוע לך משהו בנושא וכן לגבי בדיקת וירוסים בגוף לגבי רופאים- לא מכירה את הרופא עליו שאלת. שמעתי את שמו של ד"ר כרפ (קרפ?) מככב בנושא והוא מקבל פרטי בהרצליה וגם בתל השומר (דרך מאוחדת בטוח. לא יודעת על שאר הקופות) אישית- שוברת את הראש בחיפוש אחר פרמטרים נוספים שאולי משפיעים עלי. אם יש למישהי עוד רעיונות או סיפורי הצלחה על כאלה שעברו סיפור דומה והצליחו- אשמח לשמוע...

הרמוניה

New member
גם אני הטרוזוגיטית-

ולמרות שגם לי אמרו אותו דבר בכל אופן ההמלצה היא לקחת 5 מ"ג חומצה פולית במקום ה400 מיקרוגרם הרגילים. (מקווה שאוכל להוכיח שזה אכן עובד) הרמוניה

הכגג

New member
אני כבר מיישמת-

יש לנו את שניהם בבית ואני יודעת שזה לא מזיק... תודה!

דבורה1

New member
הי הכגג

העייפות כבר משפיעה עלי (יום ארוך עבר על כוחותנו- בקרוב הסיפור המלא) עוד מעט יבואו הבנות שאצלן ה MTHFR הוא לא תקין. אצלי הבעיה היא בפקטור 2 (ולכן לא עלו על הסיפור עד שלב ההמוטולוג). עד כמה שזכור לי MTHFR הטרוזיגוט זה לא תקין ואומר שאת צריכה קבל קלקסן מתחילת ההריון. אבל נא לא לתפוס אותי במילה כי אני ממש לא זוכרת כל גורם מה הוא אמור להיות ומה לא. בכל מקרה פרופסור כארפ אכן מככב בנושא ההפלות החוזרות, הוא ראש היחידה להפלות חוזרות בתל השומר. מאחר ורק היום נפגשתי אתו שוב אני חוזרת ועומדת על דעתי שהוא מאוד נחמד והראשון שהפיח בי תקווה שאחרי 4 הריונות כושלים בבא אנחנו נצליח. אני ממליצה להגיע אליו לשיחה. חלק מהרעיונות שלו ראדיקלים ולא מתאימים לכל אחת. לא מזמן היה על זה דיון בפורום "תרומת ביציות" ואת מוזמנת לעשות שם חיפוש על שמו. סיפורי הצלחה לא חסר. הם קיימים סביבנו ועוד מעט יהיו גם שלנו. בהצלחה.

למעלה