הפלות חוזרות

הפלות חוזרות

אז כצפוי אחרי הבטא המדשדשת אני בדרך לגרידה. שנייה במספר. אחרי שלקח לי שנה וחצי להיקלט מההפלה הקודמת.. עכשיו השאלה מה לעשות. האם לפנות לרופא להפלות חוזרות, להפסיק כי גם ככה שנה עד שהמחזור יגיע אם בכלל ...בדיקת קיריוטיפ..
האמת היא שפשוט אין לי בכלל כוח. אפילו שידעתי שתהיה גרידה. אין לי כוח.. בא לי לוותר.. מהפלה הקודמת לא נחתי ועכשיו שוב..
תודה לכן

ענבלית16

New member
היי לך

מאוד מצטערת לשמוע את מה שעברת. אני עברתי בסך הכל שני הריונות כימיים שנפלו ממש אחרי כמה ימים וזה שבר לי את הלב, ככה שקשה לי לתאר כמה קשה לך.
הייתי מתייעצת בפורום אבדן הריון של תפוז, אולי יוכלו לסייע. בנוסף, מי הרופא המטפל שלך? מניחה שיהיו לו עצות מה לעשות רפואית, איזה בדיקות ואולי אפילו באיזה מומחים להסתייע.
אני מצידי מכירה רק את עניין בלוטת התריס, אם היא לא מאוזנת או יש נוגדנים מסוימים בגוף בגללה אז זה יכול להוביל להפלות. מעבר לעניין הזה, וכמה שקשה להגיד, מדובר בדבר נפוץ גם אם חוזר פעמיים (מניסיון של חברות).
אני רק יכולה לקוות ולאחל לך שהרוח שלך לא תישבר. את עוברת תקופה נוראית אבל, ויש פה אבל גדול, את יכולה להיקלט להריון. מכאן, רק צריך להבין מה הבעיה בהמשך ההריון, אבל בהחלט מנחם ומשמח שאת יכולה להיקלט.
הרבה הצלחה

haych

New member
כל כך מצטערת לשמוע

את אומרת שאין לך כח. את אומרת שלא נחת. אולי קודם כל תנוחי, ורק אז תחשבי מה הלאה?
את צריכה להתאושש פיזית ונפשית. יש כאלה שמה שעוזר להם זה להכנס ישר לפעולה, אבל לא לכולם זה מתאים ונראה שמה שאת צריכה עכשיו זה קצת טיים אאוט.

בעניין המעשי, בדיקת קריוטיפ לא יכולה להזיק. אני עשיתי השבוע, ובלי עבר של הפלות. בדיקת דם רגילה כמו המליון האחרות שאנחנו עושות.
אני חושבת שאם הייתי במצבך הייתי פונה לרופא להפלות חוזרות, כי למרות שמתייחסים להפלות כ"חוזרות" אחרי 3 - הייתי עושה כל מה שביכולתי כדי לא להגיע להפלה השלישית.
בדקת את מצב הרחם (היסטרוסקופיה) אחרי הגרידה הקודמת?
שולחת חיבוק

עשיתי היסטרוסקופיה

לפני כמה חודשים.. מאמינה שאעשה שוב גם אחרי הגרידה הזו... כן הכיוון הוא לנוח.. כי פשוט עייפתי מלהגשים את החלום.. ותכלס, עכשיו זה גם מפחיד..
תודה לכן

Kapachka

New member
בירור הפלות חוזרות

למרות שבדרך כלל מדברים על 3 הפלות, בד"כ שתי הפלות רצופות זה לא מקרי. שווה לעשות פאנל קרישיות, קריוטיפ, בדיקות נוגדנים עצמוניים והיסטרוסקופיה (לראות אחרי הגרידה שאין הידבקויות).
&nbsp
אני כל כך מצטערת על מה שאת עוברת.
אני בזמנו עברתי הפלה, פתיחת הידבקויות ואז נכנסתי להריון ישר ועוד הפלה. אחרי זה עשיתי בירור קרישיות, והתוצאות הגיעו בול בזמן, יומיים לפני בדיקה חיובית, מה שאיפשר לטפל בקלקסן מתחילת ההריון, ובזכות זה יש לי ילדה קטנה מושלמת בבית.

אשמח לעזרה

איך אני מתחילה בכלל לבדוק את כל הבדיקות האלה? לאיזה רופא ללכת? מניחה שלוקח זמן ועכשיו גם ככה יש לי חודשיים לפחות של המתנה..

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

מדי פעם אני מבקרת בפורום הזה, ורואה אם יש דברים רלוונטיים לנושא הפורום שבניהולי...
רוצה לכתוב לך ששתי הפלות בשליש הראשון יכולות בהחלט להיות משהו מקרי, ושאינן נחשבות הפלות חוזרות. זה לא מפחית בכלום את עוצמת הכאב, אבל מבחינה רפואית שתי הפלות ברצף בשליש הראשון הינן דבר נורמטיבי מבחינה סטטיסטית.
אינני יכולה לחוות את דעתי על רופאים מסויימים, אלא אם כן מדובר ברופאים וברופאות שטופלתי על-ידם ושאני ממליצה עליהם.
אם תרצי ותבחרי בכך- את יכולה לכתוב בפורום אובדן הריון, שם נתמוך בך וגם נחשוב מבחינה פרקטית מה הדבר הרצוי לעשותו.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

Kapachka

New member
שתי הפלות רצופות

לא מעט נשים חוות הפלות טרימסטר ראשון, אבל לפי הנתונים שראיתי בזמנו אחוז קטן (2-5%) מהנשים חוות שתי הפלות טרימסטר ראשון ברצף ובאחוז גבוה מהמקרים זה לא רנדומלי, אלא יש גורם ברקע. קראתי פעם מחקר שבדק נשים אחרי שתי הפלות *רצופות* ומצא שלאחוז מאד גבוה מהן אכן היתה סיבה ברקע שדורשת טיפול.
&nbsp
וגם מי שנמצאת בפורום הזה ההריונות שלה הם הריונות יקרים ולכן ישנה דחיפות גדולה יותר לטפל בגורמים מפריעים.
&nbsp
אני בזמנו הלכתי לרופא המשפחה שכתב פשוט בהפניה הפלות חוזרות, הפנה אותי לבדיקות הקרישיות ואחרי כמה ימים קיבלתי אישור מהמטולוג המחוז.
&nbsp
אם לא מאשרים אפשר לעשות את כל הפאנל בכל בית חולים. העלות שלו אם אני לא טועה באיזור 1000-1500 שח.

שירהד1

Member
מנהל
לרוב לא נמצאת סיבה ברקע,

וגם אם מוצאים את הסיבה, לא תמיד ניתן לטפל...
ובעיניי, כל הריון הוא הריון יקר, אם הוא הריון רצוי.
רוב ההפלות בשליש הראשון נגרמות כתוצאה מעוברים לא תקינים על רקע של בעיות כרומוזומאליות קשות של העובר, שלא מאפשרות לו להמשיך ולהתפתח.
כמובן שכל מקרה לגופו, ומומלץ לבצע חשיבה קודם כל עם הרופא/ה המטפל/ת.
אני לא מכירה את הרקע הרפואי של פותחת השרשור, ולא מתיימרת לתת מענה כזה או אחר. זה לא התפקיד שלי.
יודעת לומר שהרבה פעמים שתי הפלות רצופות הן כן רנדומאליות. זה לא אומר שכך זה במקרה של פותחת השרשור.
יחד עם זאת, יודעת בוודאות לומר ששק הריון ריק (כפי שתיארה שהיה בהריון האחרון) לא קשור לבעיות קרישיות, אלא לכך שלא היה משהו תקין שיתפתח.
צריך לבצע חשיבה רפואית אמיתית עם רופא/ה שסומכים עליו/ה. חשיבה רפואית זה אומר חשיבה אמיתית, עם הסקת מסקנות רפואיות, לפי סוג ההפלה/ות, ולפי המצב הרפואי של האישה.

שירה דוד
09-7749028

ברור לי שזה יכול להיות מקרי אבל..

לא סתם אני בפורום הזה.. ולא סתם שואלת דווקא כאן. להגיד לך את האמת? לא בטוחה שאצליח שוב להיקלט.. זו הפען הראשונה שהצלחתי להיקלט אחרי ההפלה הקודמת וגם זה היה בטיפולים מפרכים. חד משמעית אני לא מוכנה לעבור דרך שוב בטיפולים או שלא אם חס וחלילה יש בעיה שניתן לעלות עליה. הפסקתי להיות שפן נסיונות.. אפילו טבעי אני מפחדת להיכנס.. כל הפלה זו טראומה לגווף גם ככה..
תודה לך בכמ..

שירהד1

Member
מנהל
אני מבינה את הסקפטיות-

מבינה את הפחד, מבינה את הטראומה הפיזית והנפשית, כי עברתי זאת בעצמי 7 פעמים...
לפעמים אנחנו קצת שפני ניסיון של הטבע, גם בלי שנרצה.
את כמובן צריכה לעשות לפי ראות עינייך, ולפי מה שאת מרגישה שנכון עבורך.

שיהיה בהצלחה רבה!
שירה.

שירה דוד
09-7749028

למעלה