הפלה

מיימי1

New member
הפלה

שלום רב אני בת כמעט 35, אם לילדה בת 3 לפני מספר ימים גילינו שאנו בהריון לא מתוכנן אנו מתכננים הריון נוסף, אך בשל בעיות במשפחה המורחבת ובשל שיקולים מקצועיים שונים התכנון היה ללפחות עוד חצי שנה-שנה רוב הסיכויים שנבצע הפלה יש לי מספר שאלות- ידוע לי שבסביבות גיל 35 יכולת הפוריות יורדת, האם ידוע לכן אם הפלה עוד "מוסיפה" על קשיי פריון עתידיים? האם מישהי חוותה הפלה שנעשתה מסיבות דומות- כוונתי היא הפלה של הריון של שני בני זוג נשואים ואוהבים, ולא הריון שמקורו מחוץ לקשר זוגי?מטרידות אותי בפרט ההשלכות הנפשיות. ושאלה אחרונה- למי שהרתה בגיל 36 ומעלה- האם היו לכן קשיים להכנס להריון?נזקקתן לטיפולים? תודה רבה

קשה לענות לך כי אף אחד לא יכול

להיות בנעלייך. יכולה לכתוב רק על עצמי: אני לא הייתי מבצעת הפלה בגיל כזה כשיש רק עוד ילד אחד בבית.זו הזדמנות להריון ספונטני, שאף אחד לא יכול לנבא אם זה שאחריו יושג באותה קלות. שתהיי שלמה עם ההחלטה שתקבלי

אלהלי

New member
אויייוי תכננת על מזל בתולה ויצא לך

דגים?אכן סיבה להפלה לשאלתך אין תשובה חד משמעית אם נכנסת הפעם בקלות אז קרוב לודאי שהמזל ימשיך להאיר לך פנים ואם לא יהיה לך על מה לחשוב . לו היית חברה שלי הייתי אומרת שכשנותנים לך כזאת מתנה יש לכל דבר סיבה ומקום ושיקולים מקצועים או משפחה מורחבת לא אמורים לשנות הריון רצוי בחצי שנה לכאן או לכאן. בהצלחה! ואני אישית נזקקתי לטיפולים

pf26

New member
יכולה לענות רק מנסיוני האישי

אחד מההריונות שלי התרחש שנה לפני שתכננו ולא עלה בדעתנו להפיל. מה זה משנה אם הילד הרצוי מגיע שנה קודם (מה עוד שהגדולה שלך בת שלוש, לא בת חצי שנה). יש לי ילדה מדהימה שהיום היא כבר בת 12. בזכותה, שהיתה תינוקת מהממת (והיום היא מתבגרת נפלאה) החלטנו "לעשות" את האפרוח שלנו, ואנחנו לא מתחרטים לשניה. מה אני רוצה להגיד? נראה לי שהשלכות רגשיות של הפלה תהינה קשות יותר מהשלכות של לידה. רק בריאות.

כחלחל

New member
לי יש קשיים אדירים להכנס להריון

אבל אולי זה בגלל שאני גבר. וברצינות: לשאלתך שתי תשובות אפשריות לא אין קושי להריון נוסף ולא יהיה צורך בטיפולים ואז אין בעיה אבל התשובה השניה כן יהיה קושי ותזדקקי לטיפולים גם היא אפשרית ומה שאת צריכה להחליט היום זה איך את הולכת להתמודד נפשית אם זה יהיה המקרה. אני מניח שלכל הפלה יש השלכות נפשיות. אנני רוצה להכנס למערכת השיקולים שלכם אך הייתי ממליץ להתרכז בקבלת עזרה לפתרון ה"בעיות" שהזכרת, מה גם שחצי שנה זה כלום ביחס להחלטה קיומית כל כך ואולי ניתן למצוא "פתרון גישור" זמני אם זה במישור הכלכלי, הטכני, הלוגיסטי, או המשפחתי. יש מקום גם להעזר באנשי מקצוע מתחום הרפואה, עו"ס פסיכולוגיה וטיפול משפחתי/זוגי, והעיקר בפתיחות מלאה ובהסכמה הדדית עם בן הזוג.

karina האחת

New member
תשאיר את התינוק

נורא תצטערי על ההפלה בגיל הזה , אף אחד לא מבטיח לך שתוכלי שוב להכנס להריון . מבטיחה לך אישית שכל שאר הבעיות התגמדו תמורת העולל המקסים שלך .

אני חייבת להגיד

אלוהים נותן אגוזים למי שאין ש... את תהיה מטומטמת אם תעשי הפלה בגיל שלך. וגם תצטערי על זה. אני מבטיחה לך.

למעלה