הפלה?

gilige

New member
הפלה?

אני רווקה בת 25ובהריון בסוף חודש שני. אני מאוד מעוניינת להשאיר אך המשפחה שלי (והחבר שלי) מתנגדים בתוקף הם אומרים שאין לי מספיק כסף בשביל לגדל ילדים ואמא שלי אומרת שאם אנחנו לא מתחתנים אז אין טעם להביא ילד לעולם כזה.. אני ממש לא יודעת מה לעשות הזמן עובר... החבר שלי לא מוכן לדבר על חתונה מה עושים?

ילד זה לא צעצוע

אם בוחרים להביא אותו, כדאי שזה יהיה לסביבה תומכת, מקבלת ואוהבת. לחיים של נוחות סבירה ולא של מלחמת קיום והישרדות. תחשבי טוב אם אתה מסוגלת היום בגילך ובמצבך לספק לילד הזה את החיים שמגיעים לו. אם לא- אל תביאי אותו.

ילד זה ייצור חיי

והוא כבר חיי, הוא כבר חיי ניתן להתמודד עם המצב הכלכלי, אפשר לבקש סיוע אני בטוחה שתהי אמא תומכת ואוהבת את יכולה להבהיר לאבא של הילד שאת רוצה בילד הזה, ותלידי אותו גם אם לא יהיה לו אבא. ולגבי הפלות ככלל אני חושבת שעובר זה בן אדם עתידי ואין לאף אדם זכות לקחת חיים של אף אדם "השופך דם אדם באדם דמו ישפך" הרבה בריאות לך.

nutmeg

New member
אי אפשר להגיד לך מה לעשות

מדובר בגופך ובחיים שלך. באמת מדובר על כל כך הרבה גורמים, שכדאי שתשבי עם עצמך ותחשבי טוב טוב למה את נכנסת - כשמראש את גם לוקחת בחשבון אפשרות שלא תהיה לך תמיכה... הרי הזורה התחתונה עליך לסמוך על עצמך ובעיקר על עצמך בשביל הילד.

נכון מאוד!!

זה לא חוכמה לעשות ילד במחשבה שכל העולם ייתן לך סעד. אמא ואבא והמדינה..ככה את רוצה לגדל אותו? נתמך סעד? את רוצה ככה להיות אמא? תלויה בטובות של אחרים??? תעשי חשבון אם את לבד מסוגלת לקחת את עצמך את העול הזה (וזה עול לא קטן)- כלכלית, ריגשית, מנטלית,נפשית, שיכלית..הכול- לבד. אל תעשי שטויות - החיים שלך עלולים להיהרס ועוד יותר- החיים של הילד. אז תחשבי טוב טוב!!!

pepill

New member
תגידי קונכיה

כשהיית בת 17 גם חשבת שהפלה זה דבר מתבקש? אני חושבת שהתגובה לאובספסיכית היתה מיותרת לפחות הגישה היתה מיותרת סתם הבכת אותה והשתקת אותה ס ת ם!

pepill

New member
מוכנה לפחות לקבל

שיש כאלה שלא חושבים כך? ומותר להם ויכול להיות שאם הם היו במצב והיו מחליטים להמשיך את ההריון הם היו מגדלים בסופו של דבר fine man ? את יודעת כזה שגדל על אהבה ולא על חומריות על צחוק ולא על טלויזיה ילד שיכול להיות יגדל על מוסר יותר גבוה וכבוד יותר גדול לעומת אולי יחסים בין ילד להורים מנוכרים מציאותיים בעלי אמצעים. מסכימה איתך לחלוטין אם אם לא רוצה את בנה לעתיד שלא תביא אותו לעולם! וילד צריך גם אוכל אין שום ויכוח אבל תסתכלי סביבך המציאות היא לא ממש כמו הדיעה שלך ויש הרבה ילדים שההורים שלהם במצוקה כללית אפילו קשה ובכל זאת לא היו מוותרים על הילדים (למרות שזה הרבה יותר קל פחות הוצאות פחות דאגות) ב ח י י ם! בכל אופן כל אחד ינהג כפי שנראה לו ואת צריכה לכבד את זה.

מה הבעיה שלך???

מי אמר שאני לא מקבלת את זה שלא חשובים כמוני?? תפסיקי לשים לאחרים מילים בפה . אני מסתכלת היטב סביבי, ורואה מציאות אומללה למדי. למשל אני רואה מישהי שמתעקשת בכוח לעורר ויכוח על כלום. אני אחזור שנית : מזל ותודה לאל שלא כולם חושבים כמו אובספסיכית, לפחות כך חלק מהאומללות של אמהות אומללות וילדים לא רצויים ולא נאהבים עוד יותר נחסך מהעולם. אמהות שלא חפצות בילד - אסור לכפות זאת עליהן, מי שלא בשלה שתעשה הפלה! מי שנגד הפלות- שלא תעשה הפלה. מה לא ברור לך כאן?????? את זו שצריכה לכבד את זה שלא כולם חשובים כמוך. את זו שצריכה לדעת להרגיע קצת את תגובותייך למראה אי הסכמה לדיעותייך. לימדי את לכבד קצת דעות של אחר, גם אם אינם מוצאים חן בעינייך!!!

מזל שלא כולם בדעה של אובס' !!!!

הנה גם אני אומרת את זה!!!! אז מה? עכשיו גם אותי יתקפו??? מה זה השטויות האלה?????? נכון, זה מזל גדול שיש הרבה אנשים שמודעים לרצונות שלהם, ליכולות שלהם, להעדפות שלהם- ושיימנעו מלהביא ילד לא רצוי לעולם! אני פוגשת מספיק משפחות שלא עשו את זה וכולם שם סובלים. במיוחד הילד הלא נאהב והמסכן הזה! שלא לדבר על הסבל של האימא ומה שהיא עוברת במצב כזה. אז במקום להיות "יפי נפש" ולתקוף אנשים סתם ( אני מבינה שזה תחביב בפורום הזה..) עדיף היה אילו כל אחד היה מביע את דעתו - בדיוק כמו הקונכיה, ולא מוסיף את דברי הבלע שלו וההתקפות האישיות (כן, פפיל-את!) רק בגלל שאיזה משפט עשה לו משהו . כן, זה משל שיש אנשים שחושבים אחרת. זה חשוב מאוד שיהיו מגוון של דעות בחברה, מגוון של עמדות. אבל הכי חשוב שלאישה יש את החופש להחליט על מה שקורה בתוך רחמה וגופה. ותודה לאלוהים על כך!

pepill

New member
תגידו אתן קוראות את ההודעה

של הבן אדם שמבקש עזרה לפני שאתן מפיצות בגאווה את הדיעות שלכן? לא כי אם אני לא טועה אף אחד לא שאל מה דעתך על הפלה יש פה בחורה בהריון בחודש שני שמאד מעוניינת להשאיר את הילד רק שכולם נגדה והיא לא יודעת מה לעשות. לעומת זאת התגובה הכבר ממש לא מתבקשת שעליה פרץ כל הויכוח היתה תגובה מיותרת מבטלת שלא היתה :מזל שלא כולם בדיעה של אובספסיכית אלא מזל שלא כולם תלויים בדיעה שלך לא מבטל? לא מיותר תגידי לי במיוחד שכבר הודעת את הדיעה שלך אבל את מכבדת דיעות של אחרים אה והשפה שאני כל פעם חוזרת ומזכירה אם אין לך אמצעים אל תביאי את הילד לעולם "אל תביאי את הילד לעולם" מה זה???? אחר כך את ממלמלת לי סיסמאות של אחרים כל אחת לגופה העיקר מתבטאת בנעימות בעדינות בכל אחת לגופה אבל אם אין לך אמצעים א ל תביאי את הילד לעולם למה מי את בכלל שתגידי כזה דבר ומי את בכלל שתבטלי את דיעתה של אובספיכית? או את אפשרותה של הבחורה שלהזכירך כבר בת 25 לא בת 15 שרוצה להמשיך בהריון ונתקלת בהתנגדויות מהחבר הפחדן שלה וההורים שרוצים להכתיב לה איך לחיות ולא כי היא לא רוצה להביא אותו לעולם . ושבלולית כאחת שנתנה בהתרגשות את עיקרון זכויות האדם והבנה לגבי הבדלי דת גזע מוצא וגיל אולי תהיי יותר פתוחה לטקסט של הבחורה ותראי שהאמא הפולניה שלה רוצה שלנכד שלה יהיה אמא ואבא ושלחבר שלה ממש לא בא להתחייב ושלאבא שלה ממש לא בא עוד הוצאה כספית אבל היא מאד מעוניינת להמשיך בהריון.

®Hada

New member
אובסי חמודה...

לרוב אני מוצא את התגובות והדעות שלך כמאירות נכונות וחכמות... לא אומר שזו לא - אך אולי את עדיין קצת צעירה מכדי להבין מה זה אומר להביא ילד לסביבה שלא מקבלת אותו בהשלמה מלאה מלכתחילה למצב שבו נמצאת הנ"ל יש הרבה השלכות ו"מטענים" שיכולים ויקשו על הילד וגם עליה ועל סביבתה, לכן היא צריכה לבדוק היטב את האפשרויות העומדות בפניה ולבחון את הסביבה שאליה היא רוצה/חוששת להכניס את הילד שנמצא/יימצא בתוכה... ואלייך גילי - אם המשפחה לא תומכת, והחבר במיוחד... תצטרכי קודם ל"צאת" מעצמך ולהתסכל במבט לא תלוי על הסיטואציה. יש לך אפשרות כלכלית עצמאיח לתמוך בילד לאורך שלבי התפתחותו ? יש לך את החוסן המנטלי לגדל את הילד באופן עצמאי ? למה עצמאי ? - כי ברגע שהמשפחה והחבר מתנגדים לרעיון שתלדי את הילד, היה ותחליטי להביאו לעולם בכל זאת גם את וגם הוא תצטרכו להתמודד בגלוי או בסתר עם הניכור של סביבתכם. בגדול - תקשיבי לרחשי ליבך ותני לו להחליט עבורך, עצם זה שראית לנכון לשאול ולהתייעץ בעניין ולא קיבלת החלטה עצמאית אומר דרשני... מה שלא יהיה - בהצלחה !!!

איש לא השתיק אותי

ישנן שעות ספציפיות, שבהן אני נוטשת את המחשב, מותר לי, לא? אדר, אני עדיין דבקה בעמדתי לגבי הפלות, אני חושבת שעובר זה אדם עתידי ואין לאיש זכות לקחת את חייו ולא חשובות כלל הנסיבות. אין קשר בין עמדתי לבין גילי, שהרי הרבה אנשים שעברו מזמן את גיל 17 חושבים בדיוק כמוני. כל טוב.

nutmeg

New member
פעם היה לי

מין כפתור כזה שלובשים על דש הבגד. היה כתוב שם באנגלית: If you're against abortions Don't have one! בתרגום חופשי: "אם את נגד הפלות, אל תפילי" - והמסר הוא, כל אחת לגופה. בלי מיסיונריות. בסופו של דבר מי שמשלם את מחיר ההחלטה לפה או לשם היא האם גופה.

הוא לא לגמרי לא רצוי

האמא כן רוצה בו ואל תשאלו אותי איך אני יודעת את זה אבל אני יודעת (אלא אם היא שינתה את דעתה). ולא כפיתי את דעתי על אף אדם- הבעתי אותה ומותר לי (או שאולי הקישורים למאמרים מתוך אתרים דתיים ישר העלו בכם טעם של כפייה) על כל מקרה, יום טוב גם לכם.

למעלה