הפלה

דנה44442

New member
הפלה

לקח לי זמן לכתוב פה שוב. הייתי צריכה את הזמן ולא הייתי מסוגלת לכתוב פה. אז אחרי נסיונות ארוכים ומעייפים (שמונה סבבים) הגיע היריון. לקראת סוף שבוע 7 עברתי הפלה. ההיריון היה לא תקין והעובר לא התפתח. זו היתה הפלה מסובכת וכואבת. אני חושבת שאני רק מתחילה לעכל את זה שהייתי בהיריון ושהפלתי. אני פוחדת להיות שוב בהיריון ולעבור את זה שוב ושנינו - גם אני וגם בן זוגי לא יודעים כבר מה הצעד הבא. מרגישה מיואשת

טוליתי

New member

איזה כאב עצום
. הריון שמגיע אחרי דרך כה ארוכה ואז נופל, זה פשוט כואב. זה הרבה יותר גרוע מ"עוד" שלילי
.
הפחד שלך ושל בן זוגך טבעי לחלוטין. אחרי שנכווים, מאוד קשה להיות אופטימיים.
אם את רוצה שנחשוב יחד מה אפשר לעשות בפעם הבאה, את מוזמנת לכתוב מה גילך, מה הייתה איכות העוברים וכו'.
&nbsp
בכל אופן, ממליצה לעבור היסטרוסקופיה, כדי לשלול הידבקויות לאחר הגרידה.
&nbsp
ליבי איתך
.
מאחלת לך שהשנה הבאה תהיה שנה מפצה על הכאב שעברת.

דנה44442

New member
גם אם ההפלה היתה טבעית?

תודה טוליתי. מקווה בשביל כולן לשנה טובה במיוחד.
אם ההפלה היתה טבעית גם צריך לעשות היסטרוסקופיה?

דנה44442

New member
תודה לכן

וחיבוקים גם לכן. יןדעת שיש פה הרבה בנות שחוו את זה :(

טוליתי

New member
אם הייתה טבעית, סביר שמספיק US דקדקני

וחיבוק נוסף
,
כי נראה לי שאת זקוקה לו.

מיכל336

New member
כל כך נכון!!!

בדיוק היום הייתי אצל רופאת הנשים הרגילה (לא פוריות), ואמרתי לה שעשיתי היום בדיקת דם לבטא אחרי ההחזרה, והיא בדקה ואמרה מצטערת זה שלילי, ואני כזה חייכתי ואמרתי... אה יופי מזל!!! והיא לא הבינה... הסברתי לה שאני מעדיפה שלילי מעוד הריון לא תקין...

טוליתי

New member

איזה כאב עצום
. הריון שמגיע אחרי דרך כה ארוכה ואז נופל, זה פשוט כואב. זה הרבה יותר גרוע מ"עוד" שלילי
.
הפחד שלך ושל בן זוגך טבעי לחלוטין. אחרי שנכווים, מאוד קשה להיות אופטימיים.
אם את רוצה שנחשוב יחד מה אפשר לעשות בפעם הבאה, את מוזמנת לכתוב מה גילך, מה הייתה איכות העוברים וכו'.
&nbsp
בכל אופן, ממליצה לעבור היסטרוסקופיה, כדי לשלול הידבקויות לאחר הגרידה.
&nbsp
ליבי איתך
.
מאחלת לך שהשנה הבאה תהיה שנה מפצה על הכאב שעברת.

טוליתי, ההמלצה גורפת?

גרידה לדעתך מחייבת היסטרוסקופיה גם אם אח"כ המחזור כרגיל, והייתי אצל רופאת נשים והכל היה נראה תקין?
(יוצאת מהארון ומספרת על הגרידה שלי
)
ולפותחת השרשור, חיבוקים

אני עברתי סמי-גרידה

אחרי לידה דוממת והכל נראה תקין + מחזור, אבל באבחנתית נמצאה שארית תוכן הריוני.
אז אני לא טוליתי, וגם לא ממליצה באופן גורף, אבל נראה לי שווה את המאמץ הפעוט.

עשית היסטרו רק בעקבות הגרידה

או שהיו ניסיונות להיכנס להריון שלא צלחו ואחריהם ביצעת?
לא שזה בטוח משנה, אולי עדיף להימנע מניסיונות כושלים, סתם מנסה להבין.
מי שלח אותך? רופא הפוריות?

רופאת הפוריות שלחה אותי

בדקה באולטרסאונד, אמרה שהכל נראה טוב ואפילו יש ביוץ (כ-4 שבועות אחרי כל "העניין הזה"), שלחה אותי להיסטרו' "ליתר ביטחון". חסכה לי נסיון כושל בגלל זה..
אז הסבב שאחרי קצת התעכב (רציתי לנסות שוב כמה שיותר מהר), אבל השתלם

טוליתי

New member

עקבתי וראיתי
, אבל הנחתי שלו היית רוצה, היית פונה אליי.
&nbsp
US לא מראה הכול, וברגע שהייתה גרידה הייתה התערבות פולשנית. לא הייתי מסתכנת בהחזרה לרחם שלא נבדקה באופן רציני, כי מספיק שתהיינה הידבקויות או בעיית רירית שלא נצפתה ב-US וכבר הסיכויים יורדים.
מעבר לכך, גירוי הרירית ע"י היסטרו' יכול לעזור להשתרשות ההריון הבא עלייך לטובה.
מזכירה שאני לא רופאה, אלא כותבת מניסיון רב שנים אישי ושל חברותיי לפורום.

tzukonit

New member
מה לגבי הפלה מוקדמת/הריון "כימי" ?

נכנסתי להריון בחודש שעבר אחרי הזרעה ואוביטרל, תוך כדי דימום שלא הפסיק. לצערי לאחר שתי הכפלות הבטא השטתחה ואז החלה לרדת (היו כמה ימי חרדה של חשד להריון חוץ רחמי, אבל למרבה המזל זה לא המקרה). אחר כך הגיע דימום רציני שנגמר סוף סוף לאחרונה (מתחילת ההריון ועד שהוא נגמר דיממתי 3 שבועות...).
אני מניחה שאם לא ראו שק הריון, אז אין מה לעשות בדיקות נוספות, נכון?

טוליתי

New member
בערך נכון.

במקרה של כימיים הסיכוי שנשארה שארית הריון אינו סביר. מצד שני, את כבר אחרי שני כימיים, ולכן כדאי לשלול בעיה רחמית ע"י היסטרוסקופיה.
מזכירה שאני לא רופאה, וכותבת הכול מניסיוני האישי ומניסיונן של מטופלות פוריות בעשור האחרון.

למעלה