הפלה חוזרת מזיקה?

snir210

New member
הפלה חוזרת מזיקה?

משתגעת ממחשבות מעצב רוצה שכבר הכל ייגמר אני מרגישה שסוחבים אותי סתם רוצה לסיים עם הסיוט הזה להתעורר אחרי זה אני מרגישה בחלום בלהות והפחד שלא עוזב אולי מישהי יכולה לענות לי ההפלות חוזרות פוגעות ברחם?לפני 7 חודשים עברתי גרידה זה בטח גם מפחית את הסיכוים להיקלט שוב כל כך רוצה שהזמן ייעבור ואני יוכל שוב לחזור לנסות שוב אור בקצה המנהרה שיש לי מוקפאים..

אליסקה

New member
היי חמודה

מצטערת מאוד על מה שאת עוברת. גם אני עברתי את זה פעמיים.
גרידות חוזרות עלולות לפגוע ברחם, אבל בסבירות נמוכה. מעבר לסיכון של פגיעה בדופן הרחם, ההרחבה של צוואר הרחם יכולה, גם כן בסבירות נמוכה, לגרום לאי ספיקת צוואר הרחם בהריון עתידי. גם אני עברתי גרידה פעמיים, ולכן אם אצטרך לעבור שוב הפלה - אני אעדיף הפעם בציטוטק, על אף הקושי.
הצד החיובי הוא, שאחרי הפלה הרחם נקי, ודווקא סיכויי ההיקלטות בשלושה חודשים שלאחר מכן יותר טובים. ככה אומרים, לפחות.
אני מאחלת לך מכל הלב התאוששות מהירה והריון תקין וארוך שיגיע תוך זמן ממש קצר. לבי איתך.

מחבטנית

New member
קודם כל- אני מאוד מצטערת לשמוע על מה שאת עוברת.

קראתי אותך בפורום השכן של הריון בסיכון, וגם פה. מה שאת עוברת הוא נוראי וקשה, ולצערי אני מכירה את התחושות הקשות שאת חווה עכשיו. מנסיוני אני יכולה רק לומר שיש לתת להן מקום וזמן - זהו אבל לכל דבר, קושי הנפשי והרגשי הוא עצום, וההתמודדות הפיסית (אצלי כל אובדן הריון היה מלווה בהשתוללות הורמונלית) לא מקלה על הדברים. מה שכן, הזמן שעובר אמנם לא מעלים ולא משכיח, אבל כן מאפשר לחיות לצד זה ולהמשיך הלאה, לעבר המטרה הנכספת כך כך.
לשאלתך - אני לא רופאה ולכן קחי אותי בעירבון מוגבל... רק יכולה לשתף שאני עברתי 3 הפלות רצופות, מתוכן שתי הראשונות (בהפרש של שנה אחת מהשנייה) היו כרוכות גם בגרידה (השלישית היתה טבעית ללא צורך בגרידה לאחר מכן). אצלי לא היתה פגיעה ברחם (כמה חודשים אחרי הגרידה השנייה נשלחתי להיסטרוסקופיה), ועד כמה שידוע לנו גם לא היתה פגיעה בהיקלטות להריונות לאחר כל הפלה/גרידה. האובדנים נבעו מקרישיות יתר שלא היתה ידועה בזמנו ולכן לא טופלה, וההפלה האחרונה כנראה היתה כי העובר לא היה תקין (כי אז כבר טופלתי בקלקסן).
ההמלצה שלי היא לעבור את הימים הקשים האלה שלאחר הגרידה, לתת לגוף ולנפש את הזמן והמקום לנוח ולהתחיל להחלים ולהתחזק. אחר כך, לקבוע פגישה עם קופרמינץ, בהקשר של הריון עם קרישיות יתר. שיסתכל על כל ההסטוריה שלך ויתאים לך את סוג הטיפול לסבב ולהריון הבא. אני מטופלת שלו, והעובדה שהוא קיים נותנת לי המון בטחון בתהליך.
זה הזמן לעשות מה שטוב לך ורק לך - אם נוח לך בחיק המשפחה, אז דווקא הצמידות לפסח יכולה לעשות לך טוב. אם את מרגישה שזה מעיק עלייך, ואת יכולה להשתחרר ממפגשים משפחתיים בלי לעורר מהומה - עשי זאת. אני מדברת מנסיון... אני איבדתי שני הריונות בפסח שנה אחר שנה, ואת השלישי רגע לפני סוכות... וכל פעם התאים לי משהו אחר, והמשפחות זרמו איתי לטוב ולרע.
אם את צריכה כתף - דברי איתי בפרטי...

למעלה