הפלגת קיץ לכרתים

Lonley Sailor

New member
הפלגת קיץ לכרתים

אני שוקל להפליג בקיץ לכרתים ויש לי מספר שאלות
1. המלצות למקומות עגינה מוסדרים, כולל מקום שניתן להשאיר את הסירה שבועיים ולחזור לארץ
2. מקומות לעגינה לא מוסדרים, חופים, מפרצים מומלצים
המלצות נוספות יתקבלו בברכה

shohambr

New member
סקיפר מחפש להצטרף להפלגה לקפריסין

סקיפר צעיר מחפש להצטרף כאיש צוות/סקיפר להפלגה לקפריסין. תאריכים גמישים כל הקיץ.

אשמח לשמוע,

שהם
0505849315
[email protected]

zina71955

New member
על קצה המזלג. אני לא עם המחשב שלי ולא עם יומן

הסירה שלי - אז מזיכרון בלבד.
חוף דרומי ממזרח למערב: איה גליני - גבדוס - חורה ספקיון - פלחורה.
חוף צפוני: חניה - רטימנון - הרקליון - איה ניקולאוס ולגונת אי המצורעים - סיטיה.
מקומות טובים להשאיר סירה לשבועיים: איה ניקולאוס ,,פלחורה ורטימנון.כל הנ"ל הם נמלים בטוחים וטובים.
יש עוד מספר לא מבוטל של נמלים טובים ומפרצים נהדרים, אך דא עקא, בחלק מהם יש "סילטינג" של שרטונות חול בכניסה שאינם מטופלים וצריך להיזהר מאוד בכניסה, תמיד להיכנס בסמוך מאוד לשובר הגלים החיצוני לאט לאט. בכל הנמלים הקטנים. אם תרצה יותר - אתן לך יותר פרטים בשבוע הקרוב.

liatant

New member
צפון כרתים

אנחנו היינו עם הסירה שלנו חודש בצפון כרתים בקיץ האחרון.
המקום שהכי אהבנו הוא אזור העגינה שמול העיירה Elounda שנמצא בתוך הלגונה שבצפונה נמצא ספינלונגה (אי המצורעים, כיום נטוש).
אלונדה היא עיירת נופש קטנה ונחמדה, אם רוצים למלא שם מים צריך להצטייד בג'ריקנים. אפשר לנסוע משם בתחבורה ציבורית לעיר הגדולה יותר Agios Nikolaos.
אם רוצים להשאיר את הסירה שבועיים, המרינה ב-Agios nikolaos מצוינת לשם כך ובכלל אגיוס ניקולאוס זה מקום שכיף להיות בו (אם אני לא טועה המרחק בין מקום העגינה בתוך הלגונה למרינה הוא בסביבות 10 מייל).
דבר חשוב שכדאי לדעת - כשנכנסים/יוצאים מהלגונה יש רוחות מאוד מאוד חזקות מחוץ ללגונה, גם אם זה לא נראה ככה מרחוק, לכן חשוב מאוד לצמצם מפרשים כמה שיותר כדי למנוע נזקים.

חוץ מהאזור הזה היינו גם ב-Sitia (פחות אהבנו אבל היינו שם רק לילה אחד) וב-Rethymno, ששם אם יש מקום להיקשר זו עיירה מאוד נחמדה והעגינה זולה מאוד. המרחקים בכרתים בין מקום עגינה אחד לבא אחריו הם הרבה פעמים גדולים וצריך לקחת את זה בחשבון בתכנון הפלגה בכרתים.

כמו כן, כשהיינו בכרתים מישהו נתן לנו פיילוט בוק שהוא הכין על כרתים. אחפש אותו בימים הקרובים ואנסה לשלוח אותו.

zina71955

New member
כמה תוספות

בחוף הדרומי שכחתי את אירפטרה, העיירה שבחלק המזרחי. נמל בינוני ומוגן היטב. צריך להיזהר מהשרטון מזרחה לנמל בכניסה/יציאה. אלונדה היא אכן מקום נחמד מאוד. מים אפשר לקחת ברציף ספינות הנוסעים שמתיירות לספינלונגה כשהן יוצאות לכמה שעות. אני השתמשתי ברציף זה ללוגיסטיקה ואח"כ יצאתי לעוגן. בספינלונגה אפשר לעגון ממזרחו של האי ולרדת עם דינגי, מקום מרשים. איה ניקולאוס - אין מילים. ברטימנון תמיד יש מקום. מקום מעניין נוסף הוא העיירה קולימברי כ 12 מייל מזרחית לחניה. נמל גדול שאמור היה להיות מרינה ונשאר ריק עם רציפים טובים ונוחים (בלי אצבעות) עם מים וחשמל חופשי. מכאן אפשר לנסוע לגרמבוּסָה, מקום/מפרץ/אי מדהים שלהיכנס לשם עם הסירה ללא מפה טובה/מידע די טריקי (לי היתה מפה טובה).
עוד בצפון, נמל קטן וחמוד טוריסט ריסורט, בשם באלי בין רטימנון להירקליון. אם יש מקום - כדאי. ו - זה עדיין על קצה המזלג.

למעלה