הפלגה עם ילדים

hananshay

New member
הפלגה עם ילדים

הילדים כבר גדלו (7,5) וברצוני לצרף גם אותם להפלגה (הפלגה משפחתית).
אני בעל נסיון של 5 הפלגות בחו"ל (צ'רטר והצטרפות להפלגות בהשתתפות).
חשבתי הפעם בגלל שזאת הפלגה ראשונה בחו"ל לילדים לחזור למקום שכבר הפלגתי עם חברים בצ'רטר , אני הסקיפר כמובן ויש עוד איש צוות מיומן איתי.
בנוסף האשה ושני הילדים.
המקום שחשבתי עליו הוא האיוניים שכבר הייתי.
כך "צוות" חדש אבל מקום מוכר אז אמור להיות יותר קל.
עד כה הפלגתי רק במונוהול והסתדרתי מצויין.
המחשבה בגלל שזאת משפחה עם ילדים אולי להקל עליהם ולתת להם יותר נוחות ולי אולי יותר קלות בתפעול ולשכור הפעם קטמרן.
המונוהולים שהייתי עליהם היו 44 פיט.
אבקשכם להמלצות :
מונוהול / קטמרן ואם קטמרן באיזה גודל ?
כן לחזור למקום מוכר או בכל אופן קבוצת איים חדשה (בסרוניים גם הייתי כמו כן באיטליה , סרדניה, קורסיקה).
תגובות עינייניות בבקשה ותודה למשיבים מראש.

gb228

Active member
אין ספק שקטמרן נוח יותר

משהו כמו לגון 38 - נדמה לי שזה בערך הגודל הכי קטן בתחום הקטמרנים שתוכל לשכור ומצד שני אתה ממש לא זקוק ליותר מזה. שכרנו פעם כזו ואשתי, שהיתה אז סקיפרית חדשה לחלוטין, הצליחה לתמרן איתה בנוחות. היינו אז 7 אנשים (אנחנו עם הילדים + הורי שכבר אז היו לא צעירים) ולא היתה שום תחושה של צפיפות. הטרמפולינה מהווה אטרקציה לילדים.
עם כל הכיף במקומות חדשים, יש משהו נחמד מאוד לחזור למקומות מוכרים. במקרה של הפלגה ראשונה עם המשפחה זה יכול להיות ייתרון משמעותי עבורך.

גל קדר

New member
קטה מול מונו

ברגע שאשתך והילדים יעלו על קטה יהיה לך קשה מאוד לחזור אחורה. מנגד, קטה יותר גדולה והתמרון שונה, להפלגה ראשונה אתה צריך להרגיש 100% בטוח. אם לא הפלגת אף פעם כסקיפר על קטה, תעשה כמה שיעורים פה בארץ.
&nbsp

zina71955

New member
אם הפרשי המחירים, בחכירה והוצאות הנמל לא מזיזים לך

אז קטמראן עדיף. וכמו שגל כתב לעיל, תרגל קצת בארץ לפני הביצוע בשטח. הגודל המתאים הוא 38 רגל לצרכים שתארת, ממש אין צורך בגדולה יותר. הים היוני מצויין להפלגה כזו והעונות המתאימות מאמצע מאי עד אמצע יוני ומאמצע ספטמבר עדאמצע אוקטובר.

hananshay

New member
תודה לכם על התשובות

אכן אתרגל מבעוד מועד בארץ.
המחיר של 380 אותו דבר כמו 439 מכן נובע שקטה עדיף לי למשפחה ואולי יותר מהנה לי כסקיפר לאחר כמה הפלגות על מונו בחו"ל ואולי יהיה יותר מפנק.
אילן, בתגובה לתאריכים שרשמת לי דווקא מתאים יותר שבוע אחרון של אוגוסט.
20-27 ליתר דיוק, המלצתך היא לוותר בכל מחיר על התאריך הזה ?
אשמח ליותר פרטים למה לא ? מזג אויר ? עומס ? מחירים ?
שוב תודה על התשובות.

zina71955

New member
השבוע האחרון של אוגוסט יותר צפוף, יותר יקר ומזג האוויר פחות

טוב. כל זה סטטיסטית כמובן. כאשר מדובר ביותר צפוף מציאת מקום עגינה לקטמארן יותר בעייתית. לגבי התימרון. מי שמתמרן גרוע יעשה זאת גרוע בכל מקרה ומי שמתמרן טוב יעשה זאת טוב בכל מקרה.

קלקסון

New member
הים האיוני באמת נפלא לשייט משפחתי. סוף אוגוסט היא תקופה מאד

עמוסה שם. לטוב ולרע. לטוב כי יש הרבה אקשין בכל מקום. לרע כי יותר קשה למצוא רציף פנוי. בטח עם קטה. בים האיוני אין שום בעיה לעמוד ברב המקומות ליד המעגן על עוגן ולהיכנס לעיירות עם הדינגי. אפילו מאד מומלץ. בחוץ פחות חם, יותר רוח, ופחות רועש. יש כמובן מפרצים מדליקים למכביר שמיועדים לעגינה.
לגבי מזג האויר אני אישית לא נתקלתי בקשיים בסוף אוגוסט אבל לא קראתי סטטיסטיקות.
בעניין זה אני ממליץ להסתמך על אילן מאירסון (זינה) שהוא ידען גדול.
בכל מקרה, גם אם עולה רוח חזקה, צפונית (בדרכ) או דרומית, יש באזור מפרצים מוגנים היטב.
הכי חשוב, תפליגו ותהנו. האזור מ ד ה י ם!!!!

שלום לכולם, אולי אפשר גם התייחסות קטנה של עניין מציאת מקום

עגינה, במרינות כמובן, מונו מול קטמרן, יותר קל? יותר קשה?

danielia1

New member
מונו יותר קל בתימרון. בקטה ההגה ישר ועבודה

עם הטרוטלים. מדפי ההגה נמצאים לפני המדחף בד"כ וזה משנה את ההתנהגות בתמרון לאחור.

מלייקה91

New member
לפי הנתונים אני ממליץ על איי הבתולה הבריטיים.

אחד המקומות היפים והנוחים להפלגה של מתחילים עם משפחה.
לחברת טי אם אם יש קטמרן 36 פיט שיתאים לכל מתחיל בקטמרן.
בכל מעגן תמצא מצופי התקשרות כך שפשוט יותר לתפעל את הסירה.
מזג אויר נעים ברב חודשי השנה למעט דצמבר וינואר, אז צפויות רוחות חזקות.
בין החודשים יולי עד אוקטובר ייתכנו הוריקאנים שיהרסו כל תכנית.
כך שהעונה שם מתחילה בסוף אוקטובר עד תחילת יוני.
הנווט פשוט (לפי קו ראיה), החומר באינטרנט הוא רב, כך שקל לתכנן את ההפלגה.
הרבה מעגנות הרבה סנורקלינג והרבה פיין קילרס.
זאת חויה שלא תשכח.
לי אין שום קשר ושום אינטרס לשום חברה שם.
הפלגתי שם בצ'ארטר שלוש פעמים ויש תכניות לעתיד.

zina71955

New member
למען הסדר הטוב. Tropical Revolving Storms מתחילים כבר בחודש

מאי ונמשכים עד נובמבר. אלא שתדירותם בחודשים אלה - מאי, יוני , נובמבר היא נמוכה. האזור נהדר להפלגה. אני, אישית סבור שהים היוני מתאים יותר.

מלייקה91

New member
תודה על ההערה.

כיון שלא מדובר בחברת ביטוח בחרתי להתעלם מהחודשים שם הסיכוי הוא אפסי. אני עוקב מקרוב אחרי תופעת ההוריקנים באוקיאנוס האטלנטי כבר שנים רבות והמדע התקדם המון מאז. בדרך כלל יש התראות ארוכות להוריקנים ואם עושים ביטוח לטיול ניתן לדחותו בקלות אם יש חשש. בדרך כלל עונת הקיץ בקריביים ובאטלנטי נוחה יותר מבחינת מצב הים והרוחות למעט הימים שבהם מופיע איזה הוריקן צעיר ומשנה סידרי בראשית.

zina71955

New member
ידידי (הצעיר ממני) אני "חטפתי" 4 כאלה במהלך חיי עם הים

אחד מהם בקריבי בחודש מאי. אז אתה מזכיר לי סיפור על סטטיסטיקה. ספיר המנוח סיפר באסיפת בחירות שהאבטלה ירדה בתקופתו מ X% ל X מינוס 2 . קם אחד הנוכחים ואומר לו: אדוני השר אני לא מבין באחוזים וסטטיסטיקה אני רק יודע שאני מובטל 100% . המדע התקדם מאז (בו נעזוב את נקודת ההתחלה של "אז" )המון. אבל. וזה אבל מוחלט. המטאורולוגיה, למרות שהיא מבוססת על פיזיקה, עדיין לא יכולה להיות מוגדרת כמדע מדוייק. מי למשל חזה את מכת הרוח של היום, אף לא מודל אחד. ובדומה לכך חיזוי loop של סערה טרופית מסתובבת זו בעיה עם כל האמצעים שיש היום. עובדתית הסערות הטרופיות הללו עדיין גובות מספר לא קטן של קורבנות למרות התקדמותו של המדע. יש נימת מה של זילזול במה שכתבת. הייתי מציע לכל רעי ומרעי שלא לזלזל בים. מי שלא ראה את מעלליו אולי לא יבין את זאת.

מאיר ריבא

New member
קטמרן/מונוהאל

מבחינת שטח מחיה, קטמרן באורך נתון מקביל סירה "רגילה" הארוכה בכ-40-50%.
(אפשר כמובן להתווכח על זה..).
אם זו פעם ראשונה - לך לאזור רגוע יחסית (גוצ'ק בטורקיה, ים יוני, BVI בחורף וכיצ"ב). שם תוכל לתרגל בתנאים רגועים יחסית.
תקדיש קצת זמן בהתחלה לתרגול תנועה עם שני מנועים לפנים ולאחור. מאוד נוח לאחר שמתרגלים (אפשר למשל להסתובב במקום). מצד שני, בד"כ רוח צד מפילה את הקטמרן יותר מאשר מונוהאל עקב דפנות גבוהות וחוסר שדרן (קיל).
למד נושא עגינה - בקטמרן יש מערכת Bridle לעוגן שתפקידה לחלק את העומס לשני החרטומים. אתה יכול לראות ולהבין שמוש ממישהו שיש לו קטמרן בארץ.
בסה"כ - בקטמרן תקבל סירה שהיא פחות "כיפית" להפלגה ספורטיבית אך יותר נוחה כפלטפורמה לבילוי חופשה מבחינת שהיה/בישול/ירידה לשחיה במים ושאר הנאות החיים.
זאת דעתי ואני גם תומך בה...

למעלה