הפלגה לרודוס

alonsivan10

New member
הפלגה לרודוס

אני מפליג לרודוס בתחילת מרץ, יש עוד שני מקומות פנויים.
מסלול, קסטלוריזו, רודוס וחזרה בטיסה.
למעוניינים ניתן לפנות לשרון בטלפון 0526859917

גד יצחק

New member
מעלה זכרונות מהעבר

לפני למעלה מעשור הגעתי עם מס חברים לרודוס.מאחר והים ושייט טבוע בדמי לקחתי אותם לרציף היכטות.במרכז המעגן עמדה יכטה שמיד זיהיתי שזו ישראלית לפי הכיסוי של הקוקפיט.על הרציף התקהלות.התקרבתי ואז ניגש אלי מישהוא ואומר לי :אני מנהל המעגן אנא אמור להם בשפתכם למפקד הספינה כי אני אוסר עליו להיכנס לעגינה!!! ביקשתי הבהרות הוא הסביר כי הספינה ניסתה להכנס לרציף ברוורס.פגעה בשתי הספינות בינם ניסתה להיכנס יצאה שוב הרימה עוגן ועקרה עוגן של ספינה אחרת שמעל השרשרת שלה היא הטילה עוגן שלה.
סיפרתי לרב חובל הנמל על הרקע שלי הוא הסכים שאני העלה לספינה והכניס אותה לעגינה. קראתי בקשר לספינה הישראלית הסברתי לו את הבעיה עוד ויכוח והוא בלע את הפגיעה באגו והסכים. הנחתי אותו לגישת חרטום לספינה עליה עליתי קפצתי לספינה והכנסתי אותה לעגינה.
מסתבר כי ילדים מחוג ימאות קיבוץ ראש הנקרה עם מדריך בודד יצאו להפלגה.
בעקבות מקרה זה יצאה הנחיה כי צוות מינמאלי 2 שייטים.
יש לי סיפור נוסף לאותה תקרית נשמור זאת לפעם אחרת.
מסקנה בדוק את הרקע מעבר לכייף.

zina71955

New member
Well Sir

You can fool all of the people some of the time, and some of the people all the time, but you can't fool MOM

zina71955

New member
אתן לך רמז

כתבת שבעקבות המקרה יצאה הנחיה של חובה ל 2 שייטים. ובכן. אם זו הייתה הנחיה של המזכיר של קיבוץ ראש הנקרה ( שבעברי הצעיר הייתי חבר קיבוץ זה ) זה לא מעניין אף אחד. אם הכוונה להנחייה סטטוטורית, אזי, זו לא הנחיה אלא חוק/תקנה כתובה המתיחסת לצוות בטיחותי שכולל סקיפר + איש צוות נוסף שגילו מ 16 (אולי 15) ומעלה ושיכול להיות ליימן מוחלט שאינו יודע היכן החרטום והירכתים. בסירה פרטית , לא מסחרית. במסחרית אם איני טועה זה 1 + 2.
ו - תקנה זו לא נקבעה ע"י המחוקק בעקבות המקרה אותו תיארת, אלא זמן רב קודם לכן.

למעלה