הפלגה לקסטלוריזו

ב1948

New member
הפלגה לקסטלוריזו

אודה על כל הצעה שתעזור לתכנן הפלגה ממרינה הרצליה לקסטלוריזו

בתודה מראש

כיוון 314 . +350 מייל . דלק מספיק לכל ההפלגה

על מנוע + רזרבה ( למקרה ולא תהיה רוח).

מים ואוכל

צוות טוב

וכמובן לבדוק תחזית מזג אויר לפני היציאה.

פשוט וקל

אורי

zina71955

New member
יש כאן בעייה מהותית

אדם/סקיפר (איננו יודעים מי/מה הוא) אשר אינו יודע לתכנן הפלגה מכאן לקסטלוריזו שלא יקח על עצמו את האחריות להפלגה עם צוות. כל התשובות כאן לא ישנו את המצב הזה.

הפלגה לקסטלוריזו

המלצתי לצאת ב 0700 מהרצליה לפפוס קפריסין, הגעה בשעות אחר הצוהריים ערב (36 שעות) תלוי במהירות הסירה ותנאי הים
יציאה בבוקר מפפוס לכיוון החוף הטורקי(24 שעות), ממולץ לעבור וגם לעשות חניית לילה ב'קקובה רוד' או להגיע ברצף לקסטלוריזו
מקום נחמד מספיק יומיים במקום ( לא להחמיץ את המערה הכחולה בזריחה)
בהצלחה

קוסטלוריזו

האם יש חוק בין לאומי שמונע שייט במים טריטרליים לפני כניסה במרינה המיעדת לכך ?
תמיד בדרך לקש אנו עוברים לאורך החוף לא נראה שזה הפריע למישהו

zina71955

New member
על פי האמנות הבין לאומיות כלי שייט הנמצא

במעבר/טרנזיט יכול לעבור במים הטריטוריאליים של מדינה אליה הוא לא נכנס. למעט - עיתות מלחמה או מצבים מיוחדים (מוכרזים) בהם מדינה יכולה לבקר/ליירט/לעצור כלי שייט העובר בתחומה. לדוגמא מדינת ישראל וקפריסין היוונית.

אק 2015

New member
הפלגה לקסטלו....

לשוט במי החופין בדרך לנמל הכניסה זה לגיטימי ,מותר וגם אי אפשר אחרת.
אבל מה תסביר למשמר החוף / משטרה תורכית כאשר יתפסו אותך באמצע הלילה עוגן בקקובה מבלי שעשית כניסה חוקית
וללא טרנזיט לוג ?
זה במפורש הפרה בוטה של חוק מדינה ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתורכיה וביאכטה מישראל ( גם אם היא
נושאת דגל אחר ).
במילים אחרות ,לעשות חניית לילה בקקובה בדרך לקסטלו זו עצת אחיתופל.

lunatick

New member
למרות ששיתי את זה הרבה פעמים

לא היתי ממליץ לאף אחד (ביחוד למי שנראה שאין לו מושג) לעשות את זה.
כשנחנו נכנסים לעגינה במפרץ טורכי לפנ כניסה מסודרת או אחרי החזרת הטרניזיט לוג אנחנו יודעים שזה לא חוקי. עד היום לא היו בעיות אבל זה לא חוקי. יואב

mensohn19

New member
ללונטיק - בהקשר לעגינת לילה בקקובה

אתה צודק!!
אבל, אם הגבר יציג תעודה או אישור שהוא משתייך לזן : ישראלי מצוי , מותר

zina71955

New member
בעבר הלא כל כך רחוק הייתי מפליג עם שני

טרנזיט לוגס בו זמנית וכמוני עשו רבים, בעיקר אירופאים (שמהם למדתי את התרגיל). כיום לא הייתי עושה זאת יותר. ובעבר, נכנסתי פעם בדרך ליוון לאחד ממפרצי תורכיה ונכנסה סירת משמר לבדוק אותי. פתחתי את המנוע והמצאתי תקלה. החברה האלה הורידו מכונאי מספינת האם שלהם כדי לעזור לי.

lenny21

New member
יציאה שבוע הבא

אנחנו מחפשים יציאה בשייט שבוע הבא לקסטלוריזו או קש,מרמליס או רודס.

lenny21

New member
שייט לקסטלירוזו

אנו יוצאים לשייט לכיוון קסטלירוזו/קש/מרמילס/רודוס שבוע הבא. אנו מחפשים אנשים שיוצאים לאותו כיוון כדי שנוכל לשייט ביחד.
נא ליצור קשר.

יוסי כ1

New member
הפלגה לקוסטלו כנס בסיבוב גדול אל תתפתה לקצר

אפילו שתראה מפרשיות מפליגות בין הסלעים תקיף מכיוון קאש בנוסף תכנן את ההפלגה שתגיע באור יום כנס ישר לכיוון
המסעדה המרכזית של גורג תמורת ארוחת דגים שתזמין תקבל חשמל ומים חופשי

lunatick

New member
אם באור יום לא רואה בעיה לקצר

כמובן שחשוב לוודא שאור היום ישאר איתנו עד שניכנס למפרץ של קסטלוריזון.

zina71955

New member
אם כבר מקצרים כדאי מאוד שזה יעשה במהירות

איטית ובזהירו רבה עם צופה חרטום. יש שם לא מעט סלעים awash או בסמוך לפני המים וקרה כבר בעבר שהקיצור הסתיים בקיצור.

אק 2015

New member
קיצור דרך.

לחיזוק ותוספת להודעתו של ר/ח מאירסון לגבי קיצורי דרך.
לפני כ-30 שנה התרסקה יאכטה ישראלית על סלעים תת מימיים במהלך קיצור דרך בכניסה לפאפוס.
הסקיפר הישראלי הסביר את מהלך הקיצור בכך..... ראיתי לפני יאכטה הרבה יותר גדולה עושה את הכניסה
המקוצרת ולכן הנחתי שאם הוא נכנס ועבר בין המצוק ובין החוף ישר לתוך מעגן פאפוס אז אני בוודאי יכול לשוט אחריו.
מה שהסקיפר הישראלי לא ידע הוא שהיאכטה ה -" גדולה " היתה עם קיל מתרומם והסקיפר שלה הכיר את מגבלות העומק.

למעלה