הפלאפל שלי

yaron1

New member
הפלאפל שלי

ברחוב אבן גבירול בתל-אביב ליד איפה שהיה פעם השקם יש דוכן פלאפל בשם ``פנינת הפלאפל``. כדורי הפלאפל שם גדולים פריכים, הטעם נהדר, פולני משהו(מתובל באיפוק). הרבה נסיונות ניסיתי עד שהצלחתי לשחזר פחות או יותר את הטעם אני לא אומר שזה המתכון הכי טוב שיש אבל הוא בהחלט מוצלח, אני מכין כמות גדולה ומקפיא. זה הפלאפל היחיד שאני מכיר שטעמו משתבח בהקפאה. החימום מבוצע ע``י תנור מחומם על 200 מעלות כ 20 דקות כאשר הפלאפל מונחים על תבנית מתכת (תבנית מתכת לא שום דבר אחר). ואחרי הקדמה כזאת ארוכה להלן המתכון: מצרכים: 21/2 כוסות גרגירי חומוס יבשים 1 בצל בנוני 6 שיני שום בנונים 1 כף גרגירי כוסברה טחונים 1 כפית כמון טחון 11/2 כפיות מלח ½ חבילת פטרוזיליה קצוצה דק ביד (עלים בלבד). 3-4 כפות פרורי לחם ההכנה: להשרות את גרעיני החומוס במים קרים למשך יממה, לסנן את המים ולתת להם לעמוד במסננת להתייבש כשעה מכוסים במגבת. לחתוך את הבצל ל 4 ולהכניס לקערת מעבד מזון עם השום, להפעיל את המעבד עד שנהיה מחית לאסוף את תכולת מעבד המזון למסננת ובעזרת כף לדחוס את התערובת כך שמירב הנוזלים יצאו. להכניס לקערת מעבד המזון את גרגירי החומוס, תערובת השום והבצל, התבלינים והמלח להפעיל במשך מספר דקות עד שהתערובת טחונה היטב. להעביר לקערה להוסיף את פרורי הלחם והפטרוזיליה הקצוצה לערבב היטב ולהשהות לא מכוסה כשעה. ליצור כדורים ולטגן בשמן עמוק עד שמזהיב.

למעלה