הפיתויים

zoioz

New member
הפיתויים

תשובה למנהלינו היקר ששאל לא מזמן האם THE TEMPTATION נחשבים לFאנק: בקצרה:כן!!!! ובאריכות: אומנם הטמפטיישן החלו את דרכם כהרכב סול בלייבל החנוני מוטאון (ראה סטיבי וונדר) אך אל לנו להדביק להם את תווית החנונים.מעבר לכך הFאנק היגיע ברובו מהסול,שעלול להיות גרובי מאד לפעמים,לדוגמא :סטאקס (STAX RECORDS)ואטלנטיק בשנות ה60. הדבר הטוב שקרה לטמפטיישן,שהיו בסך הכל חבורת זמרים מוכשרים,הוא שבין השנים 69-73 הם עבדו עם הכותב/מלחין/מפיק האגדי והגאון נורמן וויטפילד (NORMAN WHITFIELD). בניצוחו, הם הוציאו שורה של אלבומי Fאנק-סול-פסיכדלי מעולים!!!.כמעט בלי נפילות.אני מודה שזה Fאנק פחות מלוכלך ומקפיץ מג'יימס בראון,ופחות פסיכדלי מפרלאמנט-פאנקדליק,אבל אם זה לא Fאנק אז נצטרך לוותר גם על אייזיק הייס,בובי וומאק,קרטיס מייפילד ועוד רבים וטובים. לא אלאה אותכם בכל הדיסקוגרפיה (היא מפורטת יפה מאד ב allmusic.com ) רק אציין כמה טרקים שאני אוהב במיוחד: ngena za ulimwengu - unite the world papa was a roling stone masterpiece zoom טיפ:חפשו את הטרקים הארוכים במיוחד. בכל אלבום מהשנים הנל יש לפחות קטע אחד בן לפחות 7 דקות.צלילות עמוקות ומענגות. ולחרוצים במיוחד: אלבום מ1975,הראשון ללא וויטפילד.מן הסתם לא מגיע לרמת אלו שקדמו לו, אך הצד השני שלו (טרקים 9-6 בCD) הוא ארבעה שירי סול יפיפיים,והוא זוכה ממני בתואר הצד המחרמן ביותר בקריירה שלהם. נסו אותו עם בני/בנות זוגכם ולא תתאכזבו...

המלצה על קטע אחד ומיוחד

הטמפטיישנס הקליטו ב69 או ב70 קטע בשם BALL OF CONFUSION, גם כן בכתיבתו/עיבודו של נורמן וויטפילד שהוזכר למעלה. הביצוע לא משהו, אבל זה היה להיט ושניים שלוש מאוחר יותר וויטפילד הקליט את הקטע שוב והפעם עם הרכב של שני זמרים וזמרת בשם THE UNDISPUTED TRUTH . מה ששונה שהפעם הוא מתח את השיר על פני 10 דקות ויצר קטע Fאנק פסיכדלי אחד הטובים. אז בקיצור למי שאוהב את הסטייל של הטמפטיישנז אבל אפילו קצת יותר בועט ומיוחד - THE UNDESPUTED TRUTH _ BALL OF CONFUSION. (הגירסה הארוכה בלבד, כן?) FUNK ON!

dweck2k

New member
פששש. תודה על הסקירה!

אני מציע לכל מי שמעוניין לחפש את הרימיקס של הוונדרשמוקן בסולסיק. Dweck Bring That Shit Back Home בביצוע של : אלפרברוס 100% כותנה, נועה פארן ומקדדי ג'י. אני מכניס את זה היום לביקורות. דוויק

למעלה