הפיקניק הפולני

Lublinrocks

New member
הפיקניק הפולני

היי לכולם. אני תוהה, האם יש כאן אנשים שמכירים את הפיקניק הפולני שמתקיים ליד ירושלים בכל שבת ראשונה אחרי סוכות ופסח? או אפילו הולכים אליו? הבנתי מאמא שלי שזה מתקיים היום, והיא באבל על כך שלא יכלה ללכת, כי, מה לעשות, הגב תפוס.

Lublinrocks

New member
וכמה עדכונים לגבי מקומות פולניים

אמא שלי ששה ושמחה כשנכנסתי איתה לכאן והיא ראתה פולנים אחרים כותבים, אבל מסרבת לכתוב בעברית ("אני רק בפולנית יוצא לי טוב"
). אי לכך אני מעבירה את המסר שלה שהיא ממליצה על מסעדה מזרח אירופאית ברחוב מונטיפיורי בת"א, אכלנו שם לא מזמן ואכן היה אוכל פולני אחלה-בחלה. לא בטוחים לגבי השם. משהו כמו בובלה? בבלה? אולי אנשים כאן מכירים. מקום חביב עם עיצוב ישר מפולניה של שנות החמישים. גם חתול סימפטי הסתובב שם,
מה שגרם לאמא שלי, לא אוהבת חתולים נודעת, לבלות חצי מהארוחה בכוננות-על ("אוח, קורצ'ה בלאדה, עוד פעם קוט פה"). היא מוסרת גם לגבי "חנות ספרים של נוישטיין" שהיא נסגרה, אבל נפתחה ליד (באלנבי) חנות קטנה עם קצת עיתונים וספרים בפולנית. אם אתם כבר יודעים את כל זה, קבלו התנצלות...

המפגשים האלה הם של היהודים

שגורשו מפולין ב 68'. בנוסף שהם מקיימים מפגשים כל שבת ראשונה אחרי סוכות ופסח, הם גם מקיימים מפגשי מחזור כל ארבע שנים בארץ, כאשר מגיעים למפגש של המחזור מכל העולם. זו חבורה מגובשת מאד ואנשים מאד נחמדים. גם אני חשבתי אולי לקפוץ היום למפגש שליד ירושלים, אבל בסופו של דבר לא יצא לי. יש לי שם חבר ילדות שלמד איתי בבית הספר בוורשה.

Old Cat

New member
ומי מגלה את המקום הסודי?

את המועדים והשעות? אפשר ככה בלי הזמנה ממי שכבר חבר בכת הזו?

נכון, הם באמת חבורה סגורה

יש להם אתר אינטרנט משלהם, ועיתון משלהם, והכל בפולנית. החבורה הם חבר'ה על הכייפאק אחד ...אחד... והקשרים הם חובקי עולם.

לגבי המפגשים בעין חמד

אני חושבת שאולי אפשר להגיע, כי המקום ציבורי ופתוח לכל בא. הם נפגשים שם, כמו שכתבה פה, הבת של המששפת במפגשים, בשבת ראשונה שאחרי פסח וסוכות, כך שכל מי שרוצה להגיע לעין חמד בשבת הראשונה שאחרי פחס או סוכות יכול לעשות את זה. שם יש מרבדי דשא גדולים היכולים להכיל את כולם. הם באים לשם בסביבות שעה 11:00 לפנ"הצ ונשארים עד כמעט רדת הערב. כל אחד מביא את האוכל שלו, מתפזרים ליד שולחנות הפיקניק, חבורות חבורות...ומדברים בעיקר בפולנית. מה שיפה הוא, שחלק גדול מהילדים שלהם גם מגיע. לגבי המפגשים באשקלון, זה סגור רק למי שנרשם ומשלם.

Lublinrocks

New member
../images/Emo13.gif היי לכולם

זה לא סוד דווקא. לאחר מאמץ מנטלי כביר נזכרה אמא שלי ששם המקום עין חמד בשער וחצי. מקורותיי מוסרים לי
שהמפגשים באשקלון הם מהשנה אחת ל- 3 שנים. אני כבר שומעת כמה שבועות צפירות עולות ויורדות לקראת האשקלוניה הבאה ("אני חייבת לעשות דיאטה, חייבת לעשות דיאטה"). אבל ברצינות, זה נשמע נחמד ומרגש.

הלינקה

New member
תודה רבה, עכשיו את אומרת?

נו טוב, עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. הפולני הראשון, תרשום בבקשה את הפרטים של המפגשים בקישורים, אולי בכול זאת פעם נחליט להצטרף, ובהזדמנות זאת נפגש

למעלה