הפינה לשיפוטכם

koha3

New member
הפינה לשיפוטכם

שלום לכולם, לאחר זמן שציפתי בכם מהצד,למדתי והחכמתי אני מעלה את הסקיצה הראשונה של בתי העתידי. המדובר בבית דו משפחתי בשטח של כחצי דונם, קומת קרקע כ 150 מ' וקומת מרתף (יחידת דיור) כ-50 מ' נוספים. הערות והארות יתקבלו בברכה.

אהבתי

חדרים לא קטנים - הפרדה בין האזור הציבורי לפרטי, אפשר לראות מי מגיע כשנמצאים במטבח. אחלה.

פיטנגו4

New member
סקיצה

למה האדריכל/מהנדס היה חייב לקלקל עם כזו כניסה נוראית??? שביל צמוד לצד המכונית, מדרגות נוראיות ומזעזעות שבכלל לא מתאימות בפרופורציות שלהן למבנה הזה. למה? למה צריך מדרגות ביציאה מהרחבה המקורה לגינה? לא עדיף להרים את האדמה ולאפשר לצאת בצורה יותר נוחה? איך תגיעו לגינה האחורית? מחצר הכביסה? דרך האגזוז של האוטו? או שתצטרכו להקיף את כל הבית? אפשר לנצל את הפטיו שנוצר ליד חדר הורים, לפתוח דלת יציאה,, ולעשות שם פינה מקסימה להורים, אולי אפילו ג'קוזי, או סוכה מוצלת. מהכרותי עם המגרש (הסברים בהמשך) יש בעית ניקוז רצינית לכל המגרש (פרט לחזית). יש צורך בבור חלחול, או תעלה עד המדרכה לאורך כל החניה (בצד) או צנרת תת קרקעית המתחברת לניקוז העירוני (בשום פנים ואופן לא לנקז למערכת הביוב!!!). כל זה בהנחה שיש מגרשי של שכנים מאחור ומהצד. התוכנית הזו מאד-מאד-מאד מוכרת לי. זיהיתי תוך שניה אחת. מישהו שיכפל כאן תוכנית והוסיף שינויים קלים. ההבדל היחיד ששם זה היה חד-משפחתי ולא דו, והם עשו שינויים רצינים למה שהיה בפנים. בחוץ זה זהה. אני משערת שזה בניה מקבלן, כך שהמקוריות פחות חשובה לכם, אבל אם שילמתם לאדריכל על תכנון מקורי גם של החלק החיצוני, אז זה ממש צורם.

koha3

New member
רגע רגע

אשמח לשמוע מאיפה התוכנית מוכרת לך? לא ברור לי באשר לבעית ניקוז אם תוכל לפרט אשמח. באשר למרפסת המקורה, אכן לא אמורות להיות מדרגות אלא הגבהה של האדמה . באשר לפטיו המוצע, היחידת הורים יושבת על המרתף כך שהיא גבוהה מהאדמה בכמטר ,שקלנו להרחיב את המרתף ואז התקרה שלו תשמש כריצפה למרפסת ההורים אבל מתוך מחשבה שזה מגדיל את ההוצאות אז ויתרנו. אם יש הצעות לשינוי הכניסה אשמח לשמוע.

פיטנגו4

New member
מוכר

ניקוז - תחשוב לאיפה ילכו מי הגשמים ועודפי ההשקיה (מי נגר עילי) בכל שטח הגינה שלך. נכון לעכשיו יהיו שם שלוליות והמים יזיקו ליסודות. הצעות לשינוי הכניסה צריך לתת לך האדריכל שלך. לפחות להקטין את הפרורפורציות. שולחת לך מסר בקשר להכרותי עם התוכנית

מאוד מסכימה

החלוקה בבית נראית מאוד פרקטית אבל משהו שם לוקה בחסר אולי תכנון קבלני... לי זה מרגיש (מלבד הכניסה הענקית) כמו דירה מרווחת שהעבירו לקרקע חסר יציאות לחצר, במצב הנוכחי תשתמשו רק במרפסת מהסלון, וזה אומר שאם תעשו ברביקיו או סתם תארחו בחוץ, כל הבלאגן יהיה חייב לעבור דרך הסלון, כך גם הילדים שישחקו בחוץ והכלב שישתכשך בבוץ.... בנוסף, הקיר הקטוע שליד דלת הכניסה, אותו הייתי משלימה לקיר מלא כדי שאפשר יהיה להניח שם שידת בלאגן ומתלה מעילים כמו שזה נראה בתוכנית, כל המפתחות מעילים ותיקים יהיו מונחים בפינת האוכל

calya

New member
מאד פונקציונלי ומסודר טוב.

החדרים גדולים ומרווחים וזה נעים. אישית הייתי מסדרת את הסלון הפוך (ספה המרכז החלל עם הגב למטבח) ואת הטלויזיה על הקיר שבו מצויירת הספה של השלוש כי אני אוהבת לראות טלויזיה מהמטבח כשאני עובדת שם. לא כל כך הבנתי את החלק של המדרגות... כלומר, אני רואה מדרגות (שלוש) בדרך לקונה של החדרים. מה אלו המדרגות הארוכות ? לגג ? לקומה שניה ? לקומה עתידית ? אני אוהבת מאד את החלל שנוצר בין חדר ההורים לבין הקיר של הדו, סוג של פאטיו כזה (אני מאד אוהבת פאטיו-אים) לדעתי ניצול מקסימלי שלו יהיה פתיחת דלת מחדר ההורים לפאטיו זה יתן לכם גם יותר אור (קצת חסר חלונות בחדר ההורים) וגם יאפשר לכם לייצר פאטיו נעים שאפשר לצאת לשתות בו קפה בבוקר בשלווה (בפאטיו שלי יהיה דק וג'קוזי שקוע ברצפה
). האמת ? אם היתה דרך להחליף את חדר ההורים עם חדר הילדים הימני העליון היה יותר טוב - גם גישה לפאטיו וגם יותר אפשרויות לחלונות ואוורור. והייתי מגדילה טיפה את האמבטיה המשפחתית. בהצלחה

חורפנית

New member
לכל חדרי השינה יש

רק כיוון אוויר אחד? אפילו בבית משותף יש לפחות 2 כיוונים אצלי זה היה אחד הפקטורים בהחלטה לבנות בית קרקע

אטיוד5

Active member
אז ככה

סהכ בסדר גמור. אלו הערותיי: * חדרי שינה - הייתי מוסיף כיווני אויר היכן שאפשר. * יחידת הורים - מקלחון קטן מדי. * מטבח - מיקום הכיריים באלכסון לא נוח. מנסיון. * שלש העליות במעבר לחדרי השינה - מתכון בטוח לראש פתוח. * אמבטיה - אני מקווה שהיא גם מכילה מקלחת. * עמודים בכניסה - הימני מיותר ואולי גם השני.

איריסג

New member
כמה הערות

1. מסכימה מאד עם ההערה בעניין כיווני האויר בחדרים. אני עשיתי מלחמת עולם עם האדריכלית שלי (וניצחתי!) כדי שבכל חדר יהיו לפחות שני חלונות - כל אחד בכיוון אחר. על חדר ההורים אני בכלל לא מדברת - נראה לי שממש חסר בו אור ואויר - החלונות ממש קטנים לטעמי. 2. בניתם 3 חדרי ילדים- אז אני מנחשת שאתם מתכננים (או שיש לכם) 3 ילדים. 3 ילדים בבוקר על כיור אחד נראה לי קצת צפוף. למה לא לנסות להגדיל את חדר האמבטיה באופן שיאפשר הצבת שני כיורים? חוץ מזה - המוסכמה העיצובית (שאני מאד מסכימה איתה) היא שלא מציבים את האסלה מול הדלת. זה לא יפה , לא אסטתי ולא מאד כייף.... 3. המיקום של שירותי האורחים בעייתי לדעתי - כדאי לקרב אותם למקום שבו לרוב יהיו האורחים. 4. גם המיקום של חדר הכביסה נראה לי מאולץ. כדאי לנסות לקרב אותו אל חדרי המגורים והאמבטיות ולא מחוץ למתחם שלהם.

koha3

New member
תודה לכולם

הארותכם המצויונות, הועברו לאדריכל למקצה שיפורים, כך שחדרי הילדים יקבלו חלונות נוספים, הכניסה תשונה,המקלחון יורחב על חשבון חדר הארונות, המדרגות למרתף ישונו ועוד .... אעדכן אתכם בהמשך..... יום טוב ושוב תודה

זה קצת נראה כמו דירה

יש לי מספר השגות חדר הורים, המקלחת קטנה מאד, איך נכנסים למקלחון? יש מעט מדי חלונות בחדרים, חסר אור וגם אוורור הבית לא מחובר לגינה באופן המתבקש מבית פרטי לחנות ולראות מול העינים אזור שירות זה לא מראה מזמין לטעמי המרפסת של הסלון בעצם יושבת בחזית הבית, מוריד מתחושת הפרטיות המתאפשרת בבית קרקע אפשר ליצור תוכנית הרבה יותר מחוברת לגינה במיוחד שמדובר בחלקה של 500 בהצלחה

למעלה