הפינה המשפטית4

טל205

New member
הפינה המשפטית4

שאלה מעניינת בתשלומי נזקים.מה דעתם,משלמים כפי ערך הנזק בשעת הנזק או כפי ערכו בזמן התשלום? דהיינו, אדם קנה מחשב שערכו 4000שח. בא חבר שלו והזיק לו את המחשב,לרוע מזלו (בגלל הוצאת דגם חדש,לדוגמא)ירד מחיר המחשב וכעת הוא נמכר בשוק ב3000.(וכפי הידוע,אדם המזיק יכל להחזיר גם את אותו חפץ ולא החזר כספי)האם חייב המזיק לשלם 4000שח כפי עלותו בשעת הנזק או שיכל הוא לומר,הזקתי לך מחשב? קח מחשב!

מותר לי

New member
אני חושבת...

(לוקחת את הדוגמא שלך...) כשהמחשב נהרס הוא היה שווה פחות מהיום בו נקנה, תיאורטית- אם אותו אחד היה מוכר את המחשב הוא לא היה מקבל עליו 4000 ש"ח... אז מה זה משנה אם הרסו לו ושילמו את שוויו הנוכחי או הוא מכר וקיבל את שוויו? מצד שני יש גם עניין של עגמת נפש, הרי הוא לא רצה למכור את המחשב, הוא היה בשימוש אצלו, סביר להניח שהיה במצב טוב, ועכשיו החבר שלו הזיק למחשב והוא לא יכול להשתמש בו כרגע (מה גם לראות את ה"השקעה" שלך הולכת בשניה זה לא דבר מלבב בכלל) אז אולי בגלל עוגמת הנפש הוא בסוף כן צריך לשלם את מלוא הסכום (4000) אם כבר מדברים על מחשב- האם החבר המזיק ישלם על המחשב נטו? או גם על אבדן החומר שהיה בו? ואם אותו אחד עובד דרך המחשב... האם החבר צריך לשלם גם על אבדן שעות העבודה שנגרמו כתוצאה מהנזק?

טל205

New member
כמה מתחשבת שאת

ראשית אני רק מבהיר שהמחשב עולה 4000בשעת הנזק! זהו מחירו בשוק כך שאני לא מדבר על ירידת ערך מהקניה על ההיזק. שנית,אם היה חומר חשוב ודאי שהמזיק חייב לשלם וכמובן אם זו הייתה עבודה לניזק חייב המזיק לשלם..(דוגמא נפוצה יותר זה בהשכרת רכב פרטית.. אם אדם הזיק והרכב נמצא כעת בתיקון,אזי הוא מפסיד למשכיר וכו..)

לפי ערך הנזק

לא פייר שעשיתי נזק במוצר א ואביא בתמורה אותו מוצר באכות פחותה. מקובל שאקבל את אותו המוצר אבל באותה אכות, זה הכי נכון.... מקובל גם שאשלם לפי ערך הנזק שיצרתי, לא יותר ולא פחות.

טל205

New member
לא הבנתי

המחשב בשעת הנזק כפי ערך השוק היה שווה 4000 כעת הוא עולה 3000 אני בעצם יכל להחזיר לך את אותו מחשב באותה איכות אז למה שאשלם כשעת הנזק??

אמממ....

מכיוון שעל טעויות משלמים
היה עולה 4000 עכשיו 3000 אבל אני הוצאתי 4000 ולא יהיה הוגן אם..... בעצם.... אבל..... ולמרות זאת..... עזובתי באמ'שך

העכביש2

New member
סורי טל

פינה מעניינת, אבל עינייני כסף ותשלומים זה נושא ממני והלאה!! אשאיר את התגובות לשאר החברים

טל205

New member
ללא נושא

אתה רוצה שאכתוב, לחנות תקליטים נגנבו מאות דיסקים וכו?? חחחחחח... לגיטימי,כל אדם והמעניין אותו..

העכביש2

New member
../images/Emo6.gif

זה עשויי לעזור
בכל מקרה, פינה נחמדת (לאנשים מסויימים)..

טל205

New member
בשורה הסופית

חייב לשלם לפי ערך החפץ בזמן התשלום ולא בזמן ערך הנזק... והדבר הגיוני ביותר ומתקבל על הדעת..

הגיוני,לא?... בדיוק מה שחשבתי! אין,

אני שילוב של חוכמה, קסם וגאוניות צרופה!! פחחחחח!!!!

למעלה