הפינה המשפטית

טל205

New member
הפינה המשפטית

קצת אקטואליה, היום שוחרר למעצר בית אדם שירה בבדואי שנכנס לגנוב צאן מעדרו, אותו אדם נהרג מהירי.. מה דעתכם על בעל העדר שטוען שתמיד גונבים לו והוא רצה להתגונן.. צודק האיש או לא???

מותר לי

New member
תמיד גונבים והוא רצה להתגונן?

להתגונן מפני גנבות או להתגונן מפני רציחה? האם ירה באוויר להרתעה או ירה בגנב באופן מיידי?

ebi83

New member
זה האירוע שקרה לפני שבוע וקצת...

בחווה ליד הישוב מיתר, בעל החווה ראה אותם אחרי שהם הרעילו לו את הכלבים הם נכנסו ופרצו כבר את הדיר ואז הוא ירה... הבעיות הן שלא היה לו רשיון לנשק שהוא ירה בו ושזה שנהרג נפגע מכדור בגב.(וזה שכיום לפי חוקי המדינה אסור לך להגיב בירי על ארוע שנוגע לרכוש כל עוד אין בו סכנת חיים)

הוא צודק!

הוא בסך הכל רצה להתגונן מפניו ולהגן על הרכוש שלו, זה שהגנב היה כזה טיפש שלא ברח ישר מגיע לו, אולי ככה אנשים ילמדו לא לגנוב מאחרים

טל205

New member
דעתי האישית

אין להאשים את האיש ברצח ואף לא בהריגה.זו אוזלת ידה של משטרת ישראל שאינה מטפלת ועוזרת בכאלו מקרים.לי באופן אישי מובן מדוע אותו האיש(מתוך יאוש כמובן)ביצע את אותו מעשה,מה גם שאילו היו פוגשים בו אזי היו מנסים להורגו, כך שאין חטא בידו.

../images/Emo45.gif

הם הרעילו את הכלב שלו אחרי שזה נבח. הם רצחו לו את הכלב במטרה לגנוב לו את הרכוש, הם ביצעו השגת גבול - זו הגנה עצמית ולשפוט אותו למאסר זה עוול שאין כדוגמתו.

טל205

New member
מבחינה חוקית

אם את רואה גנב שמרוקן את כל ביתך אל משאית את צריכה להזעיק משטרה ולא לפגוע בו,חוק מוזר וחסר היגיון.אגב, ע``פ החוק העיברי,אם נהרג הגנב בידי בעל הבית,בעל הבית פטור כיוון שהלז היה הורגו אילו היה מתנגד לו.(עד כמה שזכור לי...)

ToryMaster

New member
הקם להורגך השכם להורגו?

אני מצטערת, אבל לדעתי רק כי הוא התחיל, לא אומר שראוי שארד לרמה שלו.

ToryMaster

New member
מה לא הבנת? ../images/Emo13.gif

התכוונתי שרק כי הם התחילו ופרצו לי לשטח או פגעו במשפחה שלי, מבחינה עקרונית אני לא "אגן על עצמי" עד שלא תהיה לי ברירה, לא ארד לרמה שלהם רק כי הם התחילו.

טל205

New member
מקווה שהבנתי

תשמעי,לפני כמה זמן היה סיפור על בחורה בגיל 24 שנמצאה גופתה ללא רוח חיים,לאחר חודשים פיענחה המשטרה את המקרה ומצאה כי היה לה רכב מפואר וכשהיא חזרה מאיזה פאב קפץ עליה ערבי מהשטחים כדי לגנוב את רכבה,היא התעקשה והחלה לריב איתו בתקווה שהיא תצליח להוציא ממנו את רכבה.בסופו של אותו סיפור מר נמצאה גופתה.עד כאן הסיפור ועל זה נאמר הפרד ומשול...(הרי באותה סיטואציה היא הייתה יכולה לשלוף נשק ולהורגו,מה היית אומרת? או במקרה שלנו,אם הרעילו את הכלב,גם את בעל הדיר יכלו להרוג...

Barvazoom

New member
לרדת לרמה?

מה, את מדברת פה על ריב מטופש על בגדים או איפור?! מדובר בחייו של אדם, חקלאי שלילות שלמים צריך להעביר בשינה לא שינה באסם כדי להגן על החווה שלו. למה? כי מנסים לקחת את מה ששלו. את מה שהוא בעמל וכסף השקיע כי היה לו חזון ורצון לגור ולחיות במקום הזה. אגב, לא שטחים ולא שטויות אחרות - מקום לגיטימי לגור בו, לחיות ולעשות כסף.... לרדת לרמה שלו.... תסלחי לי שיצא קצת כועס אבל זה ממש לא היתה השאלה של טל וקצת לחשוב לפני שעונים משהו. זו דעתי...

ToryMaster

New member
בהחלט לחשוב

זכותי לחשוב ולהאמין אחרת ממך, לא? ערך החיים של אדם מבחינתי זה מעל הכל, יש מעט מאוד דברים בעיני ששווים את זה.

Barvazoom

New member
לא עצם המחשבה השונה ממני היא זו

שהפריעה לי בדברייך, אני אחדד: זה שאת קוראת לכל מה שקרה שם "לרדת לרמה" זה בעיניי זלזול וחוסר הבנה משווע שיכול לנבוע מכמה סיבות ואף אחת מהן היא לא בגלל שיש לך "דיעה שונה משלי"... דעתך, שונה או לא, במקומה וכבודה שם ולעולם לא הייתי מעיזה להגיד לך או לכל אחד למען האמת לזנוח דיעה. מה שחורה לי זה השימוש בביטוי הזה. את לא רואה כמה זה לא שייך לסיטואציה שתוארה?

ToryMaster

New member
לא

הם מזלזלים בכבוד האדם ובחייו, מבחינתי זו "ירידה ברמה" רוחנית, נפשית, מנטלית, אידיאליסטית, מה שתרצי.

Barvazoom

New member
מי זה "הם"?

אולי אנחנו בכלל "באותו צד" ואנחנו לא יודעות? למרות שאם הבנתי אותך נכון, לקיחת החיים היא זו שלדעתך הפסולה פה. אני בכלל לא נכנסת לדיון הזה כי לקיחת חיי אדם לא ניתנה לנו אלא לגורל/אנרגיות/אלוהים מה שתרצי... הדיון היה מה אתה עושה כשהחיים שלך נתונים בסכנה כפי שאת רואה אותם בסכנה. הגדרה שלך יכולה להיות סכנה לזה שלא יהיו לך מים לשתות במשך שבוע ואני למשל אראה את זה בחוסר מזון לשבועיים הבאים... (בכוונה אני מקצינה). אני רק אומרת שהחיים הם של שני הצדדים, חיים פיזיים, חיים מנטלים (לחיות בביתך בשקט מה רע?), חיים רוחניים (בחירה במקום מגורים כמו החווה?) - למה את חושבת שאלו פרמטרים לא ראויים להגנה ושמירה?

ToryMaster

New member
ראויים בהחלט

אבל להרוג מישהו זה קצת קיצוני, בעיני. "הם" זה הגנבים.

Barvazoom

New member
OK, אז את חושבת שהוא בכוונה ירה?

כי אני יכולה לומר שלפי הראיות ששחררו בינתיים לציבור זה לא נראה כך. למרות שיש לי סוגיה לא פתורה עם זה שטוענים שהיו יריות בגב (של זה שמת או הפצוע, לא כ"כ הבנתי) וזה קצת מוזר. בכל מקרה, בואי נגיד שאני לא מאמינה שהוא עשה את זה בכוונה למרות שהעצבים על זה שיש מישהו באיזור שלך שמרשה לעצמו לחשוב שהכל מותר ושיקחו ממך רכוש וחיים (כלבים וחיות אחרות) ואתה אמור להשאר במקומך ולקבל את הגזירה. אני יכולה לומר לך שעבדתי בקיבוץ בדרום (נושק לישוב בדואי גדול מאוד) ולא היה לילה, נשבעת לך!, שלא גנבו משהו מהקיבוץ - מתכות, פירות, שלטים, מכוניות, חפצים אישיים, בגדים תלויים בחוץ לייבוש ועוד ועוד. התסכול והתחושה שמישהו זר נכנס ולוקח ככל העולה על רוחו היא לא משהו שאני הייתי רוצה לעבור שוב ולכן אני מזדהה עם החוואי המדובר. אפשר לדון בעקרונות כל היום, בבוא המצב לפתחך תחשבי מה היית עושה? עוזבת את הישוב/חווה/קיבוץ? ממגנת במוקשים ובגדרות תיל? מקבלת את הגורל? אני שואלת ברצינות כי אני לא יודעת מה אני הייתי עושה.

ToryMaster

New member
איזה קטע

אני גרה במושב בגליל, זה במשגב, אולי שמעת על זה, מכרה שלי בדיוק נרצחה פה לא מזמן, מעין בן חורין? מוכר? ברוכה הבאה למציאות שלי, כל לילה שלישי יש פריצות לבתים בישוב, וכשזה לא אצלנו - זה בישובים שכנים, שגרים בהם חברים שלי. אז כן, את כל מה שאני אומרת כאן, אני אומרת מנסיון. כלום, אבל כלום, לא שווה בעיני את זה שיהיה לי דם על הידיים.

Barvazoom

New member
את לא עונה לשאלה...

קראתי את השרשור שלי ושלך ואת מה שקדם לו ולא מצאתי תשובה שלך. השאלה היא מה עושים. את ממשיכה לחיות ביישוב במשגב (כן, מכירה, יצאתי עם בחור מכמון שליד כמאנה...) ומקבלת את הגורל? חלילה וחס אם תתקלי בסיטואציה מה תעשי, זו היתה השאלה.

למעלה