הפינה המשפטית

טל205

New member
הפינה המשפטית

אה? מה אתם אומרים? נכון משעמם? אבל לדעתי זה דווקא יכל להיות משעשע.. (או לפחות לתפוס חלק מהשיעמום לפעמים..) אז ככה בפינה הזו אשתדל להביא שאלות פשוטות של נזקי ממון בין אדם לחבירו.. תביעות חח משפטיות מעניינות או פסקי דין מוזרים.. נהנתם? שמחתי! לא נהנתם? אני נהניתי. וזה כבר מספיק.

סופה10

New member
../images/Emo45.gif

זה מעניין אני שומעת את זה הרבה ברדיו וזה כל פעם מצחיק אותי. בהצלחה!

טל205

New member
מהקל אל הכבד

כן, כמובן, לא אלאה אותכם בדיונים מסובכים ומורכבים ונתחיל בסיפור קטנטן.. שלשה חברים שכרו דירה ביחד.. קנו להם ריהוט וכו.. מכונת כביסה.. את הכביסה הם נהגו לעשות ביחד כך שכל הבגדים של כולם היו שם כל אחד היה בתורו. יום אחד הכניס אחד החברים כביסה לבנה למכונה אך עדיין לא הפעיל אותה. לאחר חצי שעה הוא חזר והפעיל אותה, רק מה שקרה לבנתיים שהשותף השני הכניס בגד שחור בלי לשים לב איזו כביסה נמצאת בפנים ומה שקרה זה.... שהבגדים נהרסו. א. טוען להגנתו שהוא לא חייב כי מאיפה לו לדעת שמשהו הכניס בגד שחור? ב. לעומתו טוען כי בתכל`ס הוא לא הזיק ואילו בדעתו היה לבדוק איזה בגדים יש במכונה לפני הפעלתה ובתכל`ס לא הוא זה שעשה את הנזק. את מי לחייב? מה פסק בית המשפט? (זה סתם מקרה אקטואלי שיכל לקרות בכל דירת רווקים אז לכן בחרתי בו..)

יאאאאא..אני יכולה גם להיות חלק

מהפינה?! ולפרסם כל מיני פס"ד מוזרים?!
אם נפרש זאת על פי הדין הפלילי..רק שזה מקרה חלש מדיי בשביל לקרוא לו "פלילי" אז ככה.. מחד גיסא, החבר שהכניס בגדים לבנים למכונה וולא הפעיל אותה יכל למנוע נזק בצורה כזו או אחרת אם היה מודיע מראש כי אכן ישנם בגדים לבנים במכונה וכך לא היינו מגיעים לסוגייה משפטית כל שהיא.. מאידך גיסא, החבר שהכניס בגדים שחורים יכל לברר אבל, נמנע מלברר אם ישנם בגדים נוספים במכונה קרי, דומה מאוד לעצימת עיניים.. ושוב אם זה היה נחשב כפלילי ממש היה ניתן להעמיד פה סייג של זוטי דברים ..מאחר והמעשה הינו קל ערך ולכן, הוא היה יוצא זכאי.. כמו כן, לעניות דעתי, ניתן לומר כי הנזק שנגרם חל על שניהם ...שניהם בעלי אחריות על אותו הנזק..(ישנה סוגייה כזו בדיני חוזים..לא ממש זוכרת) כמו כן, יש לשקול שיקולים נוספים..האם זה היה תורו של בעל הכביסה הלבנה ? האם הוא היה צריך להכניס ראשון את הכביסה? ואם הם נהגו לעשות כביסה יחד-השאלה היא תורו של מי היה קודם? כי אם בעל הבגדים השחורים היה ראשון ..ניתן לומר כי לא חלה עליו אחריות כלשהי..ואם זו העובדה יש לחייב את בעל הבגדים הלבנים בפיצויי הולם ..אך, אם בעל הבגדים הלבנים הינו ראשון בתורו ניתן מצד אחד, לחייב את בעל הבגדים השחורים בפיצויי כספי הולם או מצד שני, לפתור אותו בדרך של זוטי דברים וסייגים שונים..

טל205

New member
יום שישי עמוס

יש לי. לשטוף, לגהץ, קניות וכו... עכשיו כשהכל נקי ומסודר התפניתי. תכיף אכתוב את הפסק דין. ואגב, אשמח אם תוסיפי פסקי דין או בעיות משפטיות מחיי היום יום.. אז (‎(SO את מוזמנת

טל205

New member
סורי אבל כפי שאתם רואים

יש לי בעיה בנט בכלליות וגם בשליחת הודעות אז כנראה שאמשיך לכתוב מחר.. סורי.

Barvazoom

New member
על פניו סוגיה פשוטה...אבל

זה ששם בגדים במכונה ולא הפעיל היה אמור לשים פתק או לצוד את תשומת ליבם של השותפים האחרים בצורה כלשהי שהוא "תפס" את המכונה מאחר והוא רוצה לעשות כביסה כעט. מצד שני השותף השני ששם בגדים שמכונה לא לו גם לא בסדר... לפחות תבדוק לאן אתה מכניס חולצה שלך. נניח שהוא היה שם חולצה לבנה והכביסה היתה כולה צבעונית, הוא היה תובע את זה ששם מלכתחילה את הכביסה? בקיצר, אני לא הייתי מחייבת אף אחד אבל אומרת להם לקבוע חוקים ברורים לגבי הכביסה בשביל השפיות הנפשית שלהם... : ) |ברווז מפשט סוגיות משפטיות...|

טל205

New member
פסק דין

וסליחה מכולם על האיחור.. אז ככה, אם חבר אחר הפעיל את מכונת הכביסה, אם המפעיל לא ידע שיש שם בגד צבעוני ואין הדרך לבדוק איזו כביסה הניח כל אחד מהמשתתפים, מניח הבגד הצבעוני חייב ולפיכך עליו לשלם לכל המשתתפים את הנזק חוץ מלחבר שהפעיל את מכונת הכביסה! כמו כן מפעיל מכונת הכביסה פטור מלשלם נזק(באם קרה) למכניס הבגד הצבעוני עבור הנזקים שנגרמו לשאר בגדיו שהונחו במכונת הכביסה. אשתדל מחר אולי לכתוב פסק אחר ומעניין. שבוע טוב לכולנו.

אני עדיין לא מבינה איזה

פס"ד בדיוק פרסמת פה לעניות דעתי, התעלמת מהחלק הראשון של הסיפר "כל אחד בתורו" לכן, העלתי סוגייה בסוף תשובתיי

טל205

New member
שתפי אותנו

בפסקי דין שאת ראית... לא משנה של מי התור! משנה מה הנוהל של כל תהליך הכביסה.

לא זכור לי פס"ד

שמדבר ממש על סיטואציה מעין זו .. וחוץ מזה למה אתה מתכוון כשאתה אומר נוהל?

טל205

New member
נוהל

יש צורך לבדוק את נוהל צורת הכיבוס של החברה דהיינו אם יש נוהג לבדוק כל פעם לפני הכיבוס איזה בגדים הוכנסו שם או לא. ואגב, התכוונתי לעוד דברים מעניינים אם שמעת.. מוזמנת

הממ

לא ממש הזכרת שם את הנוהל הזה זה דיי היה מבהיר את התמונה כולה.. ומעלה את הפתרון אוטומטית ולא גורם לי להניח הנחות

טל205

New member
את יודעת

שבאים עם בעיה לפני שופט אז לא באים עם כל הצדדים אלא עם בעיות והצדדים נהיים מובנים במהלך המשפט.. בחקירות וכו.. וזהו, שלא היה כזה נוהל כך שהיית צריכה להסתכל על הבעיה כמות שהיא.

עניתי על הבעיה כמו שהיא

ויתר על כן, נתתי את כל הצדדים שבהם פתרת את הפתרון.. ולעניות דעתי, כשמספרים סיפור נותנים את כל עובדות המקרה ועדיין לא הבנתי על איזה פס"ד התבססת

למעלה