הפינה המשפטית 2

טל205

New member
הפינה המשפטית 2

``נהגי מוניות זה עם`` תושב חו``ל השוהה בארץ הזמין מונית מתחנת מוניות מסויימת וביקש מהנהג לנסוע למקום מסויים. כאשר הגיעו למחוז חפצו,ביקש ממנו הנהג סכום מופקע וגבוה, כשהוא מנצל את עובדת היות הנוסע תושב חו``ל וחשב שאינו מכיר את המחיר האמיתי. הנוסע הנ``ל ששוהה כבר מספר שנים בארץ ידע את המחיר האמיתי אבל פחד לריב עם הנהג מונית משום שהוא היה נראה אלים. לפיכך הוא שילם לנהג את המחיר שביקש, כשהוא מתכנן בליבו את האופן שבו יקבל את כספו בחזרה.. כעבור מס ימים הזמין אותו נוסע מתחנת המוניות הנ``ל אותה מונית וביקש מהנהג להסיעו למקום מסויים שהנוסע היה צריך להגיע לשם. כאשר הגיעו לאותו מקום ביקש הבחור מהנהג להמתין לו דקות ספורות עד שובו,אלא שהוא לא שב יותר למונית. כעת ברצונו לשאול, האם הוא עשה כדין או שמא עליו לשלם לנהג המונית את מחיר נסיעת הסרק?? טל.

CHIKOLULU

New member
הגונב מגנב פטור?

ובמילים אחרות: לקחת את החוק לידיים במקרה כזה או אחר? חד משמעית ,לא. זה מוריד את ערכינו ,מה שיביא לגרוע מכל. אני הייתי נוהג אחרת... אם הייתי פוחד מלהתעמת איתו ,אז הייתי מבקש ממנו לחזור את אותה דרך ,רק שהפעם מבקש ממנו שיפעיל מונה. בתום הנסיעה הייתי מבקש שיסביר איך ייתכן שהמחיר כעת נמוך משמעותית מן המחיר שדרש. שהרי הדרך אותה דרך.

אהמממממ....

אולי מבחינתו הוא החזיר לנהג מונית אבל זו לא הדרך. לנהוג כפי שנהגו אליך זו לא דרך, ישנם דרכים אחרות לפתור בעיות. עליו היה לנהוג אחרת, לקחת פרטים של הנהג ולפנות לתחנה להתלונן...

טל205

New member
פסק דין

אני רוצה להזכיר שהפסק מתייחס לבעיה מבחינה ממונית בלבד ולא מבחינה מוסרית.. אני מעתיק כפי שכתוב. א. הנוסע היה פטור מלשלם לנהג עבור התוספת שביקש ממנו שלא כדין. לפיכך בנידון דנן שהנוסע לא מחל לנהג והסיבה ששילם לנהג מה שביקש ממנו היתה משום שחס על נפשו,לפיכך מותר לנוסע לתפוס מנהג המונית כסף או שווה כסף בשווי הסכום שהנהג גבה ממנו שלא כדין, וכמו כן מותר לו לגרום לנהג במרמה שיעשה עבודה אחרת עבורו באותו ערך. אבל אם תפס מעבר לסכום הנ``ל, חייב הנוסע להחזיר זאת לנהג. המשך יום נעים ושמח לכולם... טל.

מרק בצל

New member
כסטודנט למשפטים

מה שהוא עשה זה גניבה ומרמה. אסור היה לו לקחת את החוק לידיים. בשביל זה יש בתי משפט שרק הם יכולים לעשות צדק.

טל205

New member
מצחיקול

אגנוב לך 1000 שח ותהיה לך אפשרות לקחת לי את זה בחזרה אז תחכה לבית משפט??? ואגב, זה לא נקרא לקחת תחוק לידיים. ומה אם אין לו ראיות, מה בית משפט יעזור לו? נקודה למחשבה...

CHIKOLULU

New member
לא יפה!

הלכתי לאיבוד ,רבותיי אנשי המשפט והצדק! טל ,כעת אתה נוקט בגישה של שוק שחור!? ואני מצטט: "אגנוב לך 1000 שח ותהיה לך אפשרות לקחת לי את זה בחזרה אז תחכה לבית משפט???" איך זה בדיוק מסתדר עם החוק??

טל205

New member
שוב

הלכנו ברחוב גנבתי לך 100שח. אח``כ ראית את הכסף שלך על שולחני אסור לך לקחת אותו בחזרה?? הגיוני לא?

למעלה