הפילוסף האדם

הפילוסף האדם

הפילוסוף האדם החוזק שלך , הוא בידע של מה שאתה יכול לראות , סביר להניח שתתרכז בחוזק הזה בטלויזיה , או בספר של רם אורן ,אולי בטעמים של שוקולד , מקום עבודה נוח , זוגיות , זהו תמצית החיים . מה שאתה יכול לראות ולאשר זה אתה , שם גם אם תשגה תצדוק במשהו , וזה כי אתה הוא אתה , ועולמך נבנה לפי המחשבה שלך , אם תנחה אותה נכון תיצור איתה אמת . היקום שלך סובב אותך , כול דבר שנכנס ליקום שלך נקלט דרכך , ונוגע בך , יש לך מגע בהכול ובהכול אתה יכול לשחק . לרוב אתה לא משחק בהכול וגומר מרגיש רע בהרבה דברים , וזה כי אתה לא נכנס לעולם על הכסא שלך , כסא השולט , אתה נכנס מהצד , בתור אדם מבולבל , עצלן לפעמים , מנסה להכניס עוד ולא מסתכל על מה שאתה מכניס זה הופך אותך משעמם . אתה לא צרייך את רם אורן , או החדשות של ערוץ 22 בעולם שלך , לא בהדגשה שאתה מכניס אותם . שאלת את עצמך לפעמים למה הכנסת אותם לשם ? , מה גורם לך לקרוא . מה מניע אותך לדבר , והסבר מדעי על מיתרי קול ורישתית העין הוא לא התשובה . מה התשובה , למה אתה קורא אותי עכשו ? , למה אני כותבת את זה , למה אתה פה , למה אתה יושב בבית , למה אתה חיי . תפקידו של הפילוסף הוא לשאול קודם כול . למה אתה חושק בפילוספיה ? . למה תפקיד הפילוסוף לשאול ? . אתה לא פילוסוף , ורוב הפורום הזה הוא זבל . פילוסף יודעה למה , הוא לוקח רק אקסיומה אחת ומסביבה בונה הכול . האקסיומה הנוחה ביותר לביסוס בשביל הפילוסוף הוא " אני " כמעבד ושואל , אני רואה ומאמין לחושים עכשו למה זה קורה , אני מכניס לפנימיות שלי למה , איך אני חיי את חיי , האם אני באמת יכול להחשב לפילוסוף . אחרי שתשאל תחפש תשובה , בעזרת החושים שלך והתבוננות בעולמך , יש דברים שאתה יודע אבל מעולם לא הסתכלת עליהם , שם מסתתרות המון תשובות . תיהיה פילוסף ולא אדם הקובע דברים ומדבר על אהבה אלוהים סקס ורוחניות , הם לא פילוספיה , הפילוספיה היא אתה . נויה

more

New member
באמת מענין לקרוא, אבל

לדעתי, אפילו סוקרטס, לפני מאות הבין שכדי לחשוב, להתקדם ולשאול שאלות צריך גם להתדיין. אני מסכים שיש מקומות בעולמך שלא הסתכלת לתוכם ושם מסתתרות המון תשובות, זו התבונה האובייקטיבית. אבל העובדה היא שיש דברים שאינם חד משמעיים, לפחות לא בינתיים, ולכן יש להתדיין בכדי להגיע אל התשובה האמיתית האחת, אם קיימת, או הדעה שקיימות כל מיני דעות ודרכים, ואז ללמוד את הדרך לקבל ולבין את הדעות הללו, וזה באמצעות הדיון. ולכן הפילוסופיה אינה רק אתה, אלא הכל. ויתכן שהכל מצוי בך, כמו שאנו קרוצים מאותו חומר. בכל מקרה אהבתי מה שכתבת.

אבל

אני בעד להתדיין , פשוט לא על אלוהים ואיך הוא משפיע על בודה ,או על מה זה סקס ? , אלא על אדם עצמו , כאדם ובדיון לחפש מכנה משופת לכולנו , בתור אנשים צרכיים להיות הרבה ולדבר עליו . דיון עמוק יותק מהרדידות שהולכת פה לרוב , ודיון בו מי שמדבר מסתכל על עצמו , ומשם לוקח ידע מרגש , וניסיון .

ellli

New member
עם כל הכבוד..עצם זה שאת כותבת כאן

שאלת את עצמך למה את לא מסתפקת בלומר את זה לעצמך?.....

כמובן

ששאלתי את עצמי , התשובה היית ששאני יודעת משהו , שאני רואה ומבקרת , אני צריכה לדבר על זה , אולי צורך בסביבה לכול דבר , אולי ניסיון לויכוח מענין על המחשבות שלי , ועל האופן בו אני מנהלת אותם . ואולי כי אני אנושית וזה כולל התחסדות ושחצנות שיש לי במלאי . בכול מצב שאני מדברת אני מדברת על דברים שחויתי , ושפטתי עם זכות .

למעלה