הפיכה לעצמאית

תותילי

New member
הפיכה לעצמאית

עד היום (כ 15 שנה) עבדתי כשכירה. כעת אני מעונינת לעבוד כעצמאית מהבית, בשני תחומים: אומנות ויעוץ בתחום מקצועי. שאלתי היא: - האם כדאי לפתוח חברה בע"מ או חברה רגילה? - אלו מהוצאות הבית אני יכולה להעמיס על העסק? - האם אין בעיה שאעסוק ב 2 תחומים מנוגדים לחלוטין באותה חברה? תודה מראש לכל העונים.

תשובות

א- בישראל של 2005 כדאי לעבוד כעצמאי ולא כחברה בע"מ, בטח כל עוד את לא מרוויחה המון כסף (ממש המון) ב- את יכולה להעמיס על העסק הוצאות של בערך חדר אחד מהבית (נאמר חמישית?) אבל יש הוצאות נוספות שאפשר להעמיס: מכונית, סלולר וכד' ג- אין שום בעיה שתעסקי בכל תחום שעושה לך כסף. ד- מאוד ממליץ שתפני לאיש מקצוע (רואה חשבון/ יועץ מס) כדי לקבל ייעוץ פרטני. הפגישה הראשונה בדרך כלל זולה מאוד או חינם

תותילי

New member
תודה, ושאלה נוספת

- למה עדיף עצמאי ולא חברה בע"מ? - ישנה חברה שרוצה שאעבוד אצלה והיא מוכנה לשלם שכר לפי מה שהיא רגילה לעובדיה השכירים. איך ממירים סכוםן זה לחשבונית, כך שמבחינת החברה היא לא תפסיד וגם אני לא...

אחד אחד

א- התפעול של חברה הרבה יותר יקר מאשר התפעול של העסק כעצמאי. זה היה משתלם אם הרווחת (הכנסות פחות הוצאות) מעל 25,000 שקל בחודש ועל פי חישובים מעודכנים להיום, גם זה לא מספיק ב- השאלה היא אם החברה משלמת לעובדים שלה ביטוח מנהלים, קרן השתלמות וכד'. מקובל להעריך שאם את עצמאית, עליהם להוסיף על משכורתך בטווח של 20%-45% כדי להגיע לאיזון ג- המטפלת היא לא הוצאה מוכרת

שיר ורד

New member
פונים לחשב המשכורות של החברה

בדרך כלל הוא יודע לחשב את שווים של התנאים הסוציאליים ואת המיסים המוטלים על המעסיק בגין העסקת שכירים. אם מדובר בחברה עסקית ואת תהיי עוסק מורשה, יש להוסיך לשכר המחושב את המע"מ ( זה סכום שאת תעבירי לשלטונות המס והחברה תזדכה עליו כמס תשומות). אם מדובר במלכ"ר שלא יוכל לקזז מס תשומות , אזי השכר המחושב יכלול גם את המע"מ ואז, אם זה אפשרי כדאי לך להיות עוסק פטור.

זה לא יילך

כי חשב החברה לא יתן מידע פנימי לצד השני בעת מו"מ על תנאי השכר מבקשים ברוטו + 45% ואחרי שעושים החיאה לצד השני שהתעלף מתחילים בדיון

למעלה