הפייה הטובה

yakovs

New member
הפייה הטובה

אומרים שהטוראט הוא תורשתי. אני מתאר לעצמי שבתוך הקופסה שיש לכל אחד על ראשו, יש כל מיני פתקים, מה שהמדענים קוראים "גנים". ואם התמזל מזלך ויש לך בין שאר הצרות גם פתק שכתוב עליו "טוראט", אתה עלול לתת אותו במתנה גם לילדיך. או לנכדיך. או לאיזה שאר בשר שלא ידעת בכלל על קיומו. אומרים. מאחר וכל מה שאומרים הוא דבר שאנשים צריכים לקחת אותו בחשבון (שזה דרך אגב לא תמיד נכון), מתברר שכל מי שיש לו את הפתק הנ"ל בעצם חי בתחושה לא נוחה שיום אחד יאשימו אותו בצרות שנפלו על הילדים שלו. הרי כולנו יודעים שלפני שמתחתנים בודקים בציציותיו של החתן או בכסיותיה של הכלה לעתיד, ואז מגיעים כל מיני הורים או דודים עם שאלות משונות כמו: האם זה תורשתי, או מדבק, או השד יודע מה (הוא לא יודע). אז אני החלטתי שאני בן אדם לא תורשתי לגמרי. ואם יום בהיר אחד (או לילה מעונן) הילד שלי יתחיל למצמץ, אני ארגיש כל מיני הרגשות אבל לא רגשות אשם. כה אמרה הפייה הטובה ששומרת על ארץ הגמדטיקים. יעקב.

שביק

New member
יעקב ידידי, לא תמיד זה תורשתי

ההנחה הרווחת היא 80% תורשתי ו-20% לא לגמרי ידוע, אך ישנן השערות ו"עדויות" שונות לגבי מקור התסמונת שלנו. חוץ מזה מה שלומך?

יעקב, שמת לב שפתחת עוד דיון../images/Emo35.gif

אז בתור אם לשני טורטניקים (אבל בהחלט לא רק טורטניקים), כנראה שאיזה שהם גנים עבדו אצלינו שעות נוספות. וכמי שעומדת מנגד ולא יכולה להושיע, קיבלתי החלטה להפסיק את הילודה. לי קשה מאד לעמוד מנגד ולראות את סבלם (כשהטוראט בפול גז). אבל זו הרגשתי בלבד ואני שמחה שאחרים התברכו באומץ לב ובסבלנות רבה משלי, שהרי אחרת העולם היה נכחד...

השגיא

New member
אני תמיד אומרת שברור שאני אשמה.

לא רק בטוראט. בהכל. בהצלחות ובכשלונות. מאחר ואני מגדלת אותם, אני אשמה! גלית

חברה!!!!!!

אסור לנו לבכות על מר גורלנו. צריכים לראות את הכוס המלאה ולהודות שאין לנו או לטורטינקים שלנו דרים גרועים יותר!!! חייבים להישאר חזקים למען ילדנו ולמען האחרים שנמצאים בתחילת דרכם!!!! משה

הלנה

New member
גליתוש...גם אני אשמה../images/Emo99.gif

בכך שהבן הבכור שלי בישן ורגיש בדיוק כמוני בכך שלבן האמצעי שלי קשה ליזום קשרים חברתיים בדיוק כמוני בכך שהבת הקטנה שלי רוצה שיער חלק וארוך בדיוק כמו שאני תמיד רציתי מצד שני אני חושבת שאני גם "אשמה" שיש לי 3 ילדים מקסימים ומיוחדים שאני מודה לאלוהים כל יום (למרות שאני לא מי יודע מה קרובה אליו) שיש לי אותם ורק אותם ורק שישמור לי עליהם, שלא יקרה להם שום דבר רע ושיהיו מאושרים. אגב, שמתי לב שבזמן האחרון יש נטיה של הפסיכולוגים לא להאשים את ההורים בכל מה שקורה לילדים...שינוי מרענן היתי אומרת..

נטלי273

New member
היי כוווולם,גלית אין כאן אשמה אלא

זכות כל מה שהילדים משיגים הם ב ז כ ו ת ך ובהחלט לא בגללך גם הטובים, וגם הפחות מוצלחים ,אין מה לעשות. אבל כשמסתכלים על הדברים מזוית ראיה אחרת אז גם הדברים נראים אחרת. אותי לימדו שאשמה זה דבר שמוביל לשום מקום

אין יום שאני לא מתבונן בסתר בילדי

ומנתח כל תנועה וכל תזוזה שלהם בתפילה חרישית שהטוראט לא יעבור אליהם.

ש ל י ק

New member
גיל../images/Emo24.gifמאוד מבינה ללבך

ואני יכולה לומר שיש לי רגשי אשם ב"מתנה" שהענקנו למתן אבל יחד עם זאת אני לא פסלתי את האפשרות להביא עוד בייבי קטנה לעולם אמן!

שביק

New member
שליק יקרה, ראשית אני רוצה להודות

לחנן, על שטרח ובא, בשעות העבודה על-מנת לעזור לנו בדיוור (אריזה ומשלוח) של החוברות החדשות. דבר זה נעשה ביוזמתו הברוכה, ועל כך תבוא עליו הברכה. הנה לנו דוגמא למופת של חבר. חוץ מזה שליק אני לרשותך בכל עת.

ש ל י ק

New member
בת שבע ../images/Emo24.gif

תודה על המחמאות ואני מבטיחה כשיהיה לי את הכח לדבר אעשה זאת.

tabali

New member
חשבתי וחשבתי

קראתי שוב ושוב את ההודעות, התלבטתי אם לענות ובסוף החלטתי והגעתי רק למסקנה אחת: אתם לא אשמים בכלום אתם הורים מדהימים והלוואי לכל ילד היה הורים כמוכם!!!!!!!! אוהבת אותכם מאוד ושולחת אלף
ים ו-
ות ענבל

השגיא

New member
ענבל ונטלי- ה"אשמה" שלקחתי על עצמי

נאמרה בציניות, לדעתי גם ע"י הלנה... מאז שנוסף למישפחתינו הטוראט, אני מוכרחה לציין שכל האנשים החשובים והיקרים לי, לא הפנו אלי מעולם אצבע מאשימה. להיפך, הורי, אחי ואחיותי, האחים של בעלי, וכל החברים שלי ושל הזוגי רק נתנו לנו הרגשה כמה הם איתנו וטרחו וציינו כל הזמן אילו הורים מדהימים אנחנו.
כולם מלבד חמותי שטענה בתוקף שזה באשמתי.
שהלחצתי את הילד,
וש-"בלה.. בלה..."
עכשיו בהתחשב בעובדה, שעד לפני שנתיים גידלתי את ילדי כמעט לבד, עקב עבודה מיוחדת ומאוד תובענית של בן-זוגי, הבן שלה, אמרתי לה תמיד, על כל ההערות המגעילות, גם אלו שלא קשורות לטוראט, שאני אשמה בהכל, בהצלחות וגם בכשלונות כי אני מגדלת אותם לבד...
ברור שזו לא אשמה באמת, אני עושה כמיטב יכולתי, ימים יגידו אם "מיטב יכולתי" היה מספיק טוב או לא... גלית

tabali

New member
יקירתי ../images/Emo24.gif

שלחתי לך מסר, מתנצלת מראש הוא ארוך......

השגיא

New member
זה בסדר גמור ועניתי לך

הנס הוא שבכלל פתחתי את המחשב, כי עכשיו חזרתי מהעבודה וב-19:00 אני צריכה לחזור לשם לישיבה עד 23:00

למעלה