הפטטיס C

lee110

New member
הפטטיס C

שלום רב, בבדיקת דם שיגרתית התגלה כי הערך של "הפטטיס C" הוא חיובי. שאלותיי הן: 1.מעולם לא חליתי ו/או אובחנתי כחולה במחלה זו, מה המשמעות של הערך החיובי. 2.כיצד ייתכן שנדבקתי? 3.האם אני יכולה להדביק אחרים, יש לי ילד בן 5 (האם ייתכן שהוא נדבק בלידה?), האם יש לנקוט באמצעי זהירות? 4.הייתי חולה במחלת הקושינג לאחר שהתגלה הממצא, ובעקבות המחלה כבר היה לי כשל של המערכת החיסונית, האם עליי להיזהר עכב הממצא החיובי, אנחנו מתכננים נסיעה של מספר שנים לדרום סין, האם אני חשופה יותר לפגיעות עכב הממצא? 5.קראתי שיש גם קשר לסרטן הכבד בעתיד, האם הסיכויים שלי ללקות בסרטן מסוג זה גבוהים משל אדם אחר ואם כן מה אוכל לעשות? אני קצת מבולבלת, בבדיקה שזה הצגלה לפני מספר נים אמרו לי שזו טעות, אך עכשיו שגילו זו שוב אמרו לי שזה וודאי, אשמח לשמוע על המשמעויות וההשלכות, בעיקר סכנת הדסקה, אם קיימת כזאת תודה

הפטטיס C

הפטיטיס C מועבר בעיקר במוצרי דם אך גם במין למרות שזה לא שכיח ובלידה עוד פחות. בדיקה חיובית אומרת שיש לך נוגדנים וכנראה נדבקת בעבר אבל עדיין יש סיכוי שהבראת לבד ולכן צריך לעשות בדיקה נוספת שנקראת PCR. אני ממליץ לך לפנות למרפאת כבד על מנת לעשות בירור ואז לברר את כל הנקודות ששאלת. לציין שאם את אכן נושאת את הנגיף, יש טיפול עם סכויי הצלחה טובים.

למעלה