הפחתת שכר בקורונה

GoldenEyes

Well-known member
חג שמח לעו"ד גורביץ
שאלה לי ,
הוצע לי החל ממשכורת נובמבר להפחית את שכרי ב 20% תמורת אותו היקף עבודה , דהיינו 100% משרה תמורת 80% שכר
לחלופין , להשאר עם 100% שכר ויורידו לי 8 ימי חופש בחופש ממכסת ימי החופשה ( דהיינו הורדה של 40% ) יש לזכותי 20 ימי חופשה.
האם זה חוקי ?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. ההצעה להפחתת שכר - חוקית, ככל שלא חל עליך צו הרחבה/הסכם קיבוצי הקובע רמות שכר אחידות.
2. ההצעה למחיקת ימי חופשה - חוקי, רק ביחס לימי החופשה שניצברו בגין השנים הקודמות (כלומר, לא בגין השנה), ו/או רק אם את מקבלת ימי חופשה מעבר למינימום הקבוע בחוק, ובתנאי שכמות ימי החופשה השנתית שלך לא יהיה פחות מהמינימום החוקי (לא פירטת, אולם זה נגזר מהוותק בשנות העבודה).

GoldenEyes

Well-known member
1. ההצעה להפחתת שכר - חוקית, ככל שלא חל עליך צו הרחבה/הסכם קיבוצי הקובע רמות שכר אחידות.
2. ההצעה למחיקת ימי חופשה - חוקי, רק ביחס לימי החופשה שניצברו בגין השנים הקודמות (כלומר, לא בגין השנה), ו/או רק אם את מקבלת ימי חופשה מעבר למינימום הקבוע בחוק, ובתנאי שכמות ימי החופשה השנתית שלך לא יהיה פחות מהמינימום החוקי (לא פירטת, אולם זה נגזר מהוותק בשנות העבודה).
תודה על המענה:
מדבריך אני מבין שמותר להפחית את שכרי , באותה כמות שעות עבודה , הבנתי נכון ? אם אני לא מסכים זה כבר ענין אחר , האם אין כאן הרעת תנאים?
לגבי מחיקת ימי חופשה , מדובר על ימים של שנה זו , ואכן הכמות שנותרה לי היא נגזרת של הוותק. השאלה האם מותר למחוק ימי חופשה בתעריף שונה מיום עבודה רגיל

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. אכן, הפחתת שכר הינה הרעת תנאים, המקנה את הזכות להתפטר בדין מפוטר, אולם לא את הזכות להתנגד להחלטת המעסיק (ככל שלא מדובר בהפחתה מעל לסכום הקבוע בצו הרחבה/הסכם קיבוצי, ככל שקבוע).
2. המעסיק אינו רשאי להפחית את מספר ימי החופשה השנתיים המינימאלי הקבוע בחוק; ואולם ערך יום חופשה ממילא נגזר מהשכר, כך שהפחתת השכר אכן תשפיע על שוויו של יום חופשתך.

GoldenEyes

Well-known member
1. אכן, הפחתת שכר הינה הרעת תנאים, המקנה את הזכות להתפטר בדין מפוטר, אולם לא את הזכות להתנגד להחלטת המעסיק (ככל שלא מדובר בהפחתה מעל לסכום הקבוע בצו הרחבה/הסכם קיבוצי, ככל שקבוע).
2. המעסיק אינו רשאי להפחית את מספר ימי החופשה השנתיים המינימאלי הקבוע בחוק; ואולם ערך יום חופשה ממילא נגזר מהשכר, כך שהפחתת השכר אכן תשפיע על שוויו של יום חופשתך.
תודה רבה עמית , חג שמח

למעלה