הפחתת זיכיון

nuty1

New member
הפחתת זיכיון

האם ניתן להפחית לצורך מס תשלום עבור זיכיון? (כמו למשל זכיון של מקדונלדס)

r66

New member
לדעתי כן. זכיון = נכס מופשט

התשלום עבור הזכיון הנו הוצאה הנושאת אופי של נכס - מכיוון שטובת ההנאה שתתקבל מהוצאה זאת אינה דווקא בשנה שבה היא הוצאה, אלא גם - או בעיקר - בשנים שלאחר-מכן, אין ההוצאה נרשמת כהוצאה שוטפת בשנה שבה הוצאה אלא רק חלק ממנה. בכל שנה מופחת חלק מהסכום הרשום במאזן כהוצאות נדחות. בכל זאת נחכה לבאי הבית שיגידו דברם

vn00

New member
הפחתת זיכיון ומוניטין

נראה כי הפחתת זיכיון אפשרית, ככל שניתן לאמור באופן סביר את משך חייו. זאת לפי עקרונות חשבונאים מקובלים. ולאור העובדה שאין הסדר שלילי בהוראות מס הכנסה. לגבי מוניטין יש היתר מפורש להפחתה בשיעור של 10% לשנה, החל מיולי 2003. יש הטוענים כי היתר זה רק מדגיש כי אכן ניתן להפחית לצורכי מס נכסים בלתי מוחשיים, (ויש שלא, אני בעד הראשונים) ראה פס"ד ענבר היכלי יופי לגבי הפחתת שמלות כלה להשכרה. קישור למידע נוסף בעניין מוניטין ונכסים בלתי מוחשיים - כאן

גונןשגב

New member
זכיון - לכל המגיבים וגם PINIZ

אני העלתי כאן שאלה לגביי רכישת זכיון למונית (קניית מספר) והאם השקעה זו ניתנת להפחתה כלשהיא. נעניתי ע"י פיני שמאחר וזו זכות צבורית לא ניתן. מה דעתכם? במה זה שונה מהפחתת זכיון שאתם מדברים עליה והיא לגיטימית על פי תגובותיכם? לגבי מוניטין- יש הוראה ברורה ולכן אני לא תוהה לגביה.

למעלה