הפחתת אחוז שומן

ברשדל

New member
הפחתת אחוז שומן

אני חדש בפורום , וברצוני לדעת איזה פעילות אירובית דרושה להפחתת שומנים. 45 דקות בעצימות בינונית (ריצה) או 25 דקות בעצימות גבוהה (ריצה) אנא אל תפנו אותי להודעות קודמות כיוון ששם אין תגובות חד משמעיות לנושא. מצד אחד רשם רמי שעדיף 25 דקות, אולם מצד שני רשמה עינת שעדיף 45 דקות בעצימות גבוהה בינונית (מובן שאיני מסוגל לרוץ 45 דקות בעצימות גבוהה). אנא עשו לי סדר בראש, זיכרו שהמטרה היא הפחתת שומנים.

הפחתת אחוזי שומן אתה יכול לעשות

עם תזונה נכונה. שריפת (חמצון) אנרגיה (קלוריות) רבה משיגים בזכות אימון ארוך טווח. אין ספק ש-25 דק´ ריצה יהיו אפקטיביות בהתאם ליכולת שלך, אבל כדי להנות משריפת אנרגיה רבה ככל הניתן, שתביא גם לניצול מאגרי השומן ולחילוף חומרים גבוה יותר במהלך שעות רבות אחרי סיום האימון, יש לרוץ זמן ארוך יותר. אתה כנראה לא מבין את נושא העצימות. אין כוונה שתרוץ 45 דק´ כספרינטר, אלא שתרוץ תוך שמירה על טווח הדופק המתאים לגילך וכושר הגופני שלך. בכל מקרה, אם 25 דק´ זה המקסימום שאתה יכול אל תאיץ בגוף שלך. תרוץ ככה 3-4 שבועות ואח"כ תעלה ל-35 דק´ וכך הלאה.

ברשדל

New member
כנראה לא הובנתי נכון

אני בכושר לא רע בכלל. אני מסוגל לרוץ על 13.2 קמ"ש 25 דקות, ועל 11 45 דקות ויותר. (לזה התכוונתי כשאמרתי שאני לא מסוגל לרוץ בעצימות גבוהה 45 דקות, כלומר לא מסוגל לרוץ 13.2 45 דקות). כל מה שאני שואל הוא איזה אימון מבין השניים עדיף לשריפת שומנים. רמי אמר 25 באופציה הראשונה, ואת אומרת 45 דקות באופציה השנייה. מה מהשניים נכון?, מדוע קיימת סתירה? אנא ענו לי מהר כי אני רוצה להתחיל לבנות תוכנית לשריפת שומנים.

בשורה התחתונה

כל המרבה הרי זה משובח. אם אימון האירובי שלך והמשקולות באותם ימים 25 דק´ יעשו את העבודה. אם אימון האירובי ביום נפרד 45 דק´ זה הזמן המומלץ.

ברשדל

New member
נא לא להתחמק מהתשובה

אחרי אימון משקולות ברור ש 25 דקות יעשו את העבודה, גם 5 דקות יורידו כמות שומן (אומנם אולי 0.00001 גרם אבל עדיין הגוף יוציא אנרגיה) אני שואל אחרי משקולות מה יוריד כמות גדולה יותר של שומן האלטרנטיבה הראשונה או השנייה (את זה ששניהם יעשו עבודה כל שהיא אני יודע)

ברשדל

New member
ובכן...

גם תשובתך האחרונה מתחמקת... שוב לא ענית איזו פעילות מורידה יותר שומן. אם אינך יודעת את התשובה, אנא תני לאנשים שמתעסקים בתחום לענות. אם את יודעת את התשובה אנא עני תשובה ישירה.

דורון ק

New member
מה שמוציא יותר קלוריות

ואתה צריך לצאת מהתפיסה של "שריפת שומן"!

חשוב לי רק להבין

איזה סוג של תשובה אתה מעוניין לקבל? כי אין בהודעה שלי שום דבר מתחמק, אם אתה מחפש תשובה שמנוגדת לתהליכים הפיזיולגיים, רק כדי שתתאים לרמת הציפיות שלך, אתה צודק. אני באמת לא יודעת לענות.

ברשדל

New member
אני לא אעזוב עד שלא אקבל תשובה

אם דורון אומר שמה שמוריד יותר קלוריות אז הרי ברור שאחד משניהם מוריד יותר קלוריות ותמיד אותו אחד יוריד יותר קלוריות. אם הריצה בת 45 הדקות כפי שתיארתי מורידה יותר, אז היא תמיד תוריד יותר. אם כך למה שאחרי אימון משקולות לא ארוץ את הריצה מהסוג הזה. אם זה רק תלוי קלוריות כפי שדורון אומר, אז מה זה משנה אם זה אחרי משקולות או לפני. עינת , בניגוד לאחרים, אני אישית מעריך את דעותייך , בשתי תגובותייך האחרונות , התגובות היו בלתי רלוונטיות, אנא הימנעי מתגובה נוספת שאינה רלוונטית

דורון ק

New member
תשובה ברורה

לשם הפחתת אחוזי שומן תבדוק על פי מד דופק מה גורם להוצאה קלורית יותר גדולה ותעשה את הפעילות הזאת(לפעילות עצימה גם יש השפעה נוספת על חילוף חומרים)ונכון-זה לא משנה אם עשית משקולות לפני האימון הארובי.

ברשדל

New member
דורון

תודה רבה!! סוף סוף תשובה רלוונטית (עינת, צאי ולמדי אני מציע לך לרכוש ספרים בנושא או להתיעץ עם אנשים בפורום לגבי נושאים בהם אינך בקיאה, גם אני עושה זאת ורוכש ידע). דורון, האם אתה יכול להסביר על אילו תהליכים פיסיולוגים אתה מדבר הקיימים בפעילות עצימה כפי שאתה מתאר? כמו כן מה זאת אומרת לבדוק אנרגיה על פי מד הדופק. האם האנרגיה המוצגת על צג מכשיר הריצה אינה נכונה?

דורון ק

New member
אימון אירובי עצים יתרום

יגרום להוצאה קלורית מוגברת מאשר אימון לא עצים למשך שעות אחרי האימון בנוסף להרבה יתרונות נוספים. ולא-צג הקלוריות על מכשירי הכושר אינו מדויק-אתה יכול לשים מד דופק-ככל שהדופק יותר גבוה כך ההוצאה האנרגטית יותר גבוהה.

למעלה