הפחתה במשקל

itzikzo

New member
הפחתה במשקל

שלום רב
בן 71 נראה מצוין. משקל 90 גובה 170 זה כמה שנים שאני מנסה להפחית ממשקל גופי 5 ק"ג. תזונה שלי אוכל מסודר בוקר צהריים ערב שעות קבועות. ארוחת ערב בשעה 19 משעה זו סגרתי את העסק. נשלחתי לדיאטנית ע"י רופא המשפחה רשמה לי תפריט זהה פחות או יותר למה שאני אוכל מידי יום. לא שותה עם סוכר בכלל. על כל כוס קפה תמר אחד( 2 כוסות קפה ביום) יוצא שבממוצע בין 4 ל 5 תמרים ביום ללא קשר לשתית קפה ויש ימים שאפילו לא אחד. קראתי מאמר שיש קשר בין סוג הדם או בדיקות הדם לא יודע מה לבין ההפחתה במשקל הגוף האם זה נכון? ואם לא מה עושים?

אבי519

New member
אין קשר בין סוג דם לתזונה ומי שטוען כך הוא שרלטן

כדי להפחית ממשקל הגוף צריך לאכול פחות קלוריות מאשר מוציאים.
ובדיטה אין דבר כזה "זהה פחות או יותר"- הגוף הוא מחשבון מדוייק ואכזרי מאד של קלוריות , אם אתה סוטה מהדיטה שלך גם במעט לא תצליח לרזות .
לפי הנתונים שלך אתה אמור לרדת 20 קילוגרם ולא 5. ולא משנה איך אתה נראה. מה שחשוב זה ה BMI ואחוז השומן בגוף שלך (יחסית לשריר ועצם)
כדי שתדע ושלא יהיה לך ספק אם אתה עושה מה שהדיטנית אמרה פחות, או שאתה עושה יותר .... אז אחת השיטות בדיטה לדעת בדיוק מה אתה עושה , זה לרשום כל דבר שנכנס לפה גם כמותית ( רצוי לשקול) ולחשב קלוריות (או נקודות של שומרי משקל.) או לנהל יומן תזונה באפליקציה או במחשבון ...
אם הדיטה שלך תקועה אחת השיטות זה להוריד את הפחממות ולאכול יותר חלבון במקום פחממות ( גבינה רזה , בשר רזה, חלבון ביצים, עדשים מבושלים במים וכן הלאה).
בלי לראות את הדיטה שלך אני מציע לך להימנע לחלוטין ממוצרי חיטה מקמח לבן מאורז לבן תירס וכל מה שעושים מהם .
להמנע ממוצרים מתועשים משומרים לאכול רק טרי ולהכין את האוכל בעצמך כך שתדע בדיוק מה אתה שם בו.
להפחית מלח , (מלח גורם להשמנה) ולאכול הרבה ירקות ופירות, התזונה צריכה להתבס על ירקות , רצוי ירקות בלי עמילן ( עמין יש הרבה בתפוחי אדמה בבטטה ובדגנים )
ולהנע מאלכהול לגמרי, אלכהול משמין יותר מסוכר וכמעט כמו שמן .
להקטין ככל הניתן את השמן והשומן - טחינה, דברים מטוגנים להתשדל לאכול בשר רזה גבינה לא יותר מ5% .
בהצלחה.

itzikzo

New member
הפחתה במשקל

שלום אבי
מצטער אבל לא חידשת לי כלום כל מה שכתבת מבוצע הייטב רישום מדוייק לחם חיטה מלאה אוכל פרוסה אחת בבוקר. ירקות ללא הגבלה בכל ארוחה מלח שם ממש טיפה ולפעמים גם ללא.
תודה ושנה טובה

אבי519

New member
זה שלא חידשתי סימן שאתה בדרך הנכונה, בהצלחה בדייטה.

למעלה