הפחד

hanhan003

New member
הפחד

המוטיב המרכזי אצל רוב האנשים שמשתתפים בפורום הוא הפחד. הייתי אומר שהמשפט החזק ביותר בנושא זה שאני מכיר ושנוגע לדילמה של המגמגם הוא: " אל לנו לפחד משום דבר אלא רק מהפחד עצמו" פרנקלין ד. רוזוולט משפט נוסף: "הפחד העמוק ביותר שלנו הוא לא שמא אנחנו חלשים מדי אלא שאנחנו בעלי עוצמה שמעל לכל שיעור.זה האור שבנו-מפחיד אותנו יותר מכל.אנחנו שואלים את עצמנו- איזה זכות יש לי להיות מבריקה,יפיפייה ואהובה? איזה זכות יש לך לא להיות ככל שניתן לברק שלנו להאיר אנחנו מעניקים,בלי מודע,רשות לאחרים לעשות כמונו.ככל שנשתחרר מהפחדים שלנו,נוכחותנו תשחרר אחרים מפחד".נלסון מנדלה משפט נוסף שויטלי משתמש בו : It is in truth not for glory, nor riches, nor honours that we are fighting, but for freedom - for that alone, which no honest man gives up but with life itself. The Declaration of Arbroath, Scotland, 1320

b e ll

New member
למי יש טיפים איך להשתחרר מפחד?

יש כאלה בפורום שהפחד משתק אותם אבל יש גם אחרים שהתגברו על הפחד וחיים בשלום עם כל מה שהחיים מזמנים. אגב, לא רק מגמגמים חיים בפחד. יש הרבה אנשים שאינם מגמגמים שחיים תחת מטריה של פחד והפחד מנווט אותם. לדעתי הצורה הטובה ביותר להתגבר על פחדים זה לפרק אותם מהמאגיות שלהם, ידע והבנת התהליך גם עוזרים מאוד בפירןק המטענים. חוסר ידע יהיה תמיד מקור של פחד, כי ברגע שיודעים אין סיבה לפחד מהלא נודע. מנסיוני הציפיה ופיתוח הדמיונות לפחדים לא רציונליים, היה גרוע בהרבה מהסיטואציה עצמה שלרוב עברתי אותה בסדר. המחשבות לפני שיחת הטלפון והשכנוע העצמי השלילי לפני היו יותר גרועים מהשיחה עצמה, שעברה אפילו באופן סביר והורידה לי אבן גדולה מהלב.

mico24

New member
רוב האנשים אולי חווים את הפחד הנפשי

אבל אין להם מושג מה זה פחד פיסי, שמשתק אותך.. שלא נותן לך לנשום.. על זה אנחנו צריכים לעבוד. אין שום סיבה הגיונית לחוות את הדבר המזוויע הזה.. אין שום סיבה לפחד מאנשים (אפילו אם אתם לא מודים, שזה מה שקורה). אין שום סיבה להפסיק לנשום, או לנשום בצורה אחרת בכל מצב שהוא! אין שום סיבה להסתבך או להתבלבל במילים, או להמנע בכלל מדיבור, כי "מגמגמים".. את זה, מי שיש לו את הבעיות האלה, צריך לפתור..

למעלה