הפחד

העיוור

New member
הפחד

בחודשים האחרונים אני מתקדם אט אט בתהליך היציאה מהארון. עוד אוזן קשבת, עוד פעם שבו הפרט הזה על הנטייה המינית שלי משתבץ בהיכרות הכללית איתי ומעמיק אותה, לא פוגע ולא הורס שום דבר.
כבר יותר משנה אני מרגיש את הרצון הזה, להרשים את כולם בתהליך הזה של היציאה מהארון, את מכריי הסטרייטים וההומואים, וככל שאני מתקרב לרגע הזה (רגע "היציאה מהארון" הוא מבחינתי השלב שבו כל המשפחה הגרעינית יודעת) כך אני מבין שזה לא ייעשה "בבום", ושאני לא ארשים את כולם ולא אספר לכולם, ובעיקר אני מבין - שיש בי המון פחד.
שאבא שלי ואח שלי ינדו אותי. גם אם הם לא ממש יגידו לי את זה, זו תהיה התחושה, ואני ארגיש את הבוז שלהם כשאדבר איתם. בוז לא רק בנוגע לנטייה המינית שלי אלא לכל מה שהיא מייצגת, לכל הנשיות שאני מגלה - לזה שאני לא אוהב כדורגל, לקשר החזק שיש לי לאמא שלי, לכך שיש לי חברות ולא חברים, לכך שאני מעדיף ספרות על מחשבים. פתאום הכל יהיה קשור.

ואני מבין פתאום כמה מסכות עטיתי בשנים האחרונות. במסכה של "הסטרייט" לא השקעתי. הבנתי שאני לא מעוניין, לא מתכוון ולא רוצה לדבר על בנות. אבל הזנתי את האגו שלי יום אחרי יום, בעוד ועוד הישגים מקצועיים, כאילו זה יהפוך אותי לפחות חלש. אני מדמיין את עצמי יורד על אח שלי כל יום, צוחק עליו על כך שהוא טיפש, שטחי ורדוד. ובסוף אני מבין שכל החצים שאני משגר אליו הם חצים של פחד, וכמה אני בעצם רוצה שהוא יקבל אותי. אבל יקבל באמת, לא רק מהפה ולחוץ.

האם אחרי שאדבר איתם אוכל להסתכל במראה, הומו כמו שאני, נשי במידה שבה אני נשי, ולהגיד - זה בסדר? זה מה שיש, וטוב לי עם זה?

white star

New member
זה הפחד של כל מי שיוצא מהארון

"האם יקבלו אותי? האם ינדו אותי? האם אני אהיה לבד?"

אתה צריך להיות מוכגן נפשית לצעד של היציאה מהארון כי לרוב זאת לא חוויה קלה.
גם חשוב להצטייד בחברים תומכים סביבך.
מי שלא יקבל שיילך לחפש, אם כך הוא מעולם לא היה חבר

העיוור

New member
תודה, חברתית אפשר להגיד שהדברים יחסית סגורים

עכשיו השאלה היא באמת המשפחה - כשהבעיה היא שאם אבא לא מקבל, הוא עדיין נשאר אבא... (בניגוד לחבר)
ואני מסכים איתך לגביי עניין הקבלה. יש פה הרבה סימני שאלה שצריך להתמודד איתם.

white star

New member
הרבה פעמים זה עניין של זמן

ההורים שלי קיבלו את זה מאוד קשה.
היום הם ממש תומכים.

כמובן שלא רק זמן אלא התעקשות מדיי פעם להעלות את הנושא ולא להשאיר אותו מטוטא מתחת לשטיח

אני בדיוק עובר את התהליך הזה.

וואו, כמה שאתה מקסים.

אני חושב שבאיזשהו מקום כבר הגעת לשלב בו אתה שלם עם עצמך ועם הנשיות שלך. עצם העובדה שאתה אומר שלא טרחת להשקיע בתדמית הסטרייט, אומר הרבה על כך שכן בחרת להשקיע בדברים שמעניינים אותך. ספרות, טפחת קשר חזק עם אמא ועם חברות - וכל אלה בסדר, כי הם מי שאתה - נשי ככל שתהיה.

אם אתה שואל את דעתי - השלב בו תסתכל במראה ותרגיש שזה בסדר לא יגיע אחרי שתספר להם.
להיפך, השלב שתספר להם יגיע אחרי השלב בו תסתכל במראה ותרגיש טוב.

אני עכשיו ספרתי לאבא.
יום אחד הוא מחבק אותי, ויום אחר הוא מבקש ממני להקריב הקרבות ולהתחתן עם בחורה, בשביל המשפחה.
יום אחד הוא אומר שהוא אוהב אותי למרות הכל, ועדיין, הוא לא חיבק אותי כבר יותר משבוע (הוא היה מחבק ומנשק אותי כל יום)
לבוא ולספר לא הופך את החיים בבית קלים.
לטווח הרחוק - אולי זה באמת מה שקורה, אבל בטווח הקרוב, לפחות על פי מה שאני חווה עכשיו - זה אף יותר קשה מלהיות בארון..

חבר. זה תהליך לא קל.. אבל מה שאנחנו צריכים להצמד אליו בזמן שאנחנו עוברים אותו זה העובדה הברורה שנשי ככל שתהיה, אתה בסדר.. לא עשית שום דבר רע.
כמו שאמרת. זה מה שיש, ונראה כאילו אתה בסדר עם זה.
אז אם אתה בסדר עם זה - זה יתן לך כוחות להתמודד עם כולם.

אתה נשמע מקסים, אגב.. וכנראה, ממש לא עיוור.
מאחל לך המון הצלחה. אשמח אם תעדכן אותנו.

העיוור

New member
תודה! אתה בעצמך מקסים (-:

ההפרדה שאתה מתאר בין הטווח הקרוב לרחוק - חשובה. כי באמת נדמה לי לרגע שכבר מהרגעים הראשונים אמורה להיות איזושהי הקלה, ואני מבין שזה ממש לא אמור להיות ככה... שההקלה תבוא אולי אחרי מספר שבועות (אם לא חודשים).

האמת היא, שאין לי בעיה עם הנשיות שיש בי, כי יש בי גם הרבה צדדים נוספים שבכלל לא קשורים לציר של גבריות - נשיות, והם בעיניי הרבה יותר חשובים. אבל יש בי ספקות אחרים, "פרקטיים" יותר (האם אמצא בן זוג? אוליד ילדים?), והם מקשים עליי בעמידה מול המשפחה.

ושוב - תודה!

אני מנסה להיזכר בשלבי הייציאה שלי מהארון

האמת הלך לי מאוד מאוד קל. יצאתי מהארון בצבא, לא היו בעיות. באתי להוריי ואמרתי אני הומו, לא התרגשו ממש, רק אמי הוטרדה קשות הבת זונה. סבתא שלי ידעה שאני מזדיין מתחת לדירה שלה, לא אכפת לה.
חברים/ות בזכות היציאה שלי שכבתי עם אחד הגברים שהיה גם חבר ילדות - סקס מחורבן במיוחד.
דווקא בשלב מסויים בין גיל 45 ל- 50+ סבלתי מחרדות אחצון קשות, ויעידו מנהלי הפורום דכאן שכמה פעמים בשנתיים האחרונות ביקשתי למחוק הודעות שפרסמתי בניק אחר.
ר"ל - המורכבות של החיים גדולה על כל החלטה שלנו כזו או אחרת, אבל כנראה יש להחליט.

זה או שאתה מוחצן או שאתה פרטי.

(אני מבסוט מהשפה הספרותית שלך)
אם המחיר הוא לאבד אח ואב, הייתי שוקל פעם נוספת את הפרימיירה בפני כל שועי חייך. לפעמים החפזון מהשטן. לפעמים הדיבור המודרני או התל אביבי שלא בתל אביב מכניס למלכוד אכזרי. לפעמים האמת הפנימית זה הדבר היחיד ששומר אותך שפוי ואם תצא ותגלה שחושפים כלפיך שיניים זה יכול להיות הרסני ואתה עלךול במקום להפוך לעץ לההפך לבונזאי

העיוור

New member
אני מבסוט שאתה מבסוט,

אבל ברצינות - מה המשמעות של מה שאתה כותב?
האם לדעתך כדאי לא לצאת מהארון? לצאת מהארון, אבל מאוחר יותר? לצאת מהארון אבל לא לעשות מזה סיפור? קצת איבדתי אותך, ודווקא יש בדברים מסר חשוב.

...

לא יודע להחליט בשבילך.
לי זה נראה לא הוגן (בלשון המעטה) שתצא מהארון, אם אתה גר בבית ההורים ויודע בודאות שלא יקבלו אותך.

הוגנות איננה שם המשחק כאן

שם המשחק הוא "הפרמייה" כפי שהטבת לנסח
או אני קורא לזה יעילות.
אך מן הצד השני, לפעמים אולי כדאי לאבד אח ואב שאינם מוכנים לקבל אותך.
אבל מה אני מקשקש - מעולם לא חוויתי דחייה על ידי משפחתי, נהפוך הוא. קרירות כן, לפרק זמן קצר מאמי. כל השאר קבלה מלאה ושלמה, כולל סבתי המתוקה אללה ירחמה.

ItsikH

Member
השיקול היחיד נגד הוא קיומי לא ברור מדבריך מה עלול לקרות - תגובתם האפשרית של אביך ואחיך, כפי שאתה מתאר אותם, אולי אינה נעימה אך לא קיומית - לדעתך אינם צפויים לגרש אותך מהבית, ודאי שלא לאיים עליך פיזית. עדיין, עדיף היה אילו היית עומד ברשות עצמך, לפחות רגשית ורצוי מאוד גם כלכלית, לפני שאתה יוצא מהארון (האם אתה עומד ברשות עצמך?).

לגבי האפשרות לאבד אותם - אם אינם מסוגלים לקבל אותך כמו שאתה - ולא משנה מי אתה בדיוק - כבר איבדת אותם ממילא, כל רגע נוסף שאתה מבזבז בנסיון לשמור עליהם באמצעות הסתרת זהותך האמיתית מיותר. רק יציאה מהארון יכולה - אולי - לשמור על הקשר הזה. מה שבד"כ קורה בין הורים לילדים בארון הוא התרחקות, כי אין אפשרות לשתף את ההורים בחיי הילדים.

העיוור

New member
אני מסכים איתך

באמת אין כאן סכנה קיומית - רק חוסר נעימות שאפשר (ואולי גם צריך...) להתמודד איתו. הדברים שכתבת מאוד נכונים בהקשר הזה - "איבדתי" אותם ממילא ואולי היציאה מהארון דווקא תאפשר יצירה של קשר אמיתי יותר.

אני מתלבט, האם כדאי לחכות עד שאהיה בלתי-תלוי באבא שלי לפני שאצא מהארון. ההגעה למצב של עצמאות תיקח בוודאות עוד שנה-שנתיים, אבל אני מרגיש שאני כבר רוצה לסיים עם כל עניין הארון...

אני עשיתי טעות וספרתי לפני עצמאותי הכלכלית

חסכתי כסף ואני יכול ללכת מכאן אם ארצה.
אבל כרגע אני סטודנט שלומד ועובד פה באיזור.

אולי לא העיפו אותי מהבית, אבל בהחלט היה לי נוח יותר אם הייתי במקום אחר.
בדיעבד, הייתי עושה את הדברים אחרת. הייתי מספר רק אחרי.
אבל זה רק אני.

ItsikH

Member
לפי תאורך יש לך הגמישות להחליט אם זה דחוף מספיק בכדי להסתכן באי נעימות כלשהי או שאפשר לדחות זאת מעט

למעלה