הפחד- הסימן השלישי

הפחד- הסימן השלישי

איך להתגבר על הפחד/ אריאלה מלצר
http://reut4u-tipul.blogspot.co.il/2010/11/blog-post_12.html

הנושא שהיום אני מביאה לך הוא איך להתגבר על הפחד.

כולנו מפחדים מכל מיני דברים בכל שלבי החיים. אין אדם שלא מפחד כלל. גם אותם אנשים אמיצים שעושים דברים מיוחדים ואף מסוכנים - מפחדים. ההבדל בין 'האמיצים' לבין 'המפחדים' הוא שהם לא נותנים לפחד לשתק אותם ואילו האחרים משותקים וקופאים במקומם הנוח והבטוח ואינם מעזים כלל.

ברור שאלה המעזים למרות הפחד שלהם - סיכויים להצליח בכל מיני תחומים בחייהם הוא גבוה יותר.

קיימים שני סוגי פחדים:

האחד, הפחד הקיומי, לפיו אנו חוששים שהביטחון והקיום שלנו בסכנה. זהו פחד יעיל היות והוא שומר עלינו מפני סכנות שונות שיש במציאות ודורש מאיתנו לנקוט באמצעי זהירות ובפעולות הגנתיות כמו, להיזהר כשאנחנו חוצים כביש כדי שלא נידרס ע"י המכוניות בכביש, להיכנס למקלט או למחסה מוגן כאשר שומעים את שריקת הקסאמים, לא להיכנס לים כשיש גלים גבוהים וסוחפים וכד'. הפחד הזה נחוץ לנו כי הוא מסייע לנו להישמר מפני סכנות וצרות שונות כדרך הישרדותית טובה.

הסוג השני, הוא הפחד שנובע מהמחשבות והאמונות שלנו, שמשהו יקרה לנו וניפגע.

לרבים מאיתנו יש חלומות, משאלות, שאיפות ורצונות שהיו רוצים לממש לעצמם ולהשיג אותם בחייהם ואף יכולים ומסוגלים לעשות אובייקטיבית לאור הכוחות, הפיזיים והנפשיים, הכישורים והיכולות שלהם אך המשמעות שהם מייחסים לדברים אלו, שיש אפשרות שהם ייפגעו, יכשלו, יתאכזבו, יחוו כאב או קושי בדרך להשגת מטרותיהם מונעת מהם אפילו לנסות.

כתוצאה מהמחשבות הללו והאמונות הפנימיות ש"אני לא מסוגל", "לא יכול", "זה לא בשבילי", "זה לא מתאים למי שאני", "אני אכשל", "מה יגידו.." וכד' הם נמנעים מלעשות ונשארים משותקים במקומם. ברור שאלה לא יגיעו למחוז חפצם כי הם אפילו לא מנסים.

אז מה עושים?

עושים! מי שמנסה ועושה - מצליח!

אחת (יש עוד) הדרכים להתגבר על הפחד, היא לעשות למרות ועם הפחד. בדרך זו הפחד יפחת בהדרגה מפעם לפעם או ייעלם כליל.

מבינים שהחששות האלה הם טבעיים לגמרי ומצד שני, לא נותנים להם לעצור אתכם וכך מתגברים על הפחד.

גם כשמבינים את מקורות הפחד ורואים שהוא לא אמיתי אלא בתוכנו, הוא לא תמיד נעלם. אך במקום להימנע ולהיות משותק ממנו- אפשר לתת לו רשות להיות ובו זמנית - לפעול למרות הפחד.

תשאלו את עצמכם מה הקטסטרופה הכי גדולה שיכולה לקרות לכם? אם רואים בדמיון ומוכנים לקראת התסריט הזה ומכינים דרכים חלופיות, ורואים בזה חלק מהדרך לקראת ההצלחה וכדרך למידה - זה מניע לפעולה. כדאי גם לראות את הרווחים כתוצאה מעשיית הפעולה המפחידה ומכך שהיא בוצעה למרות הפחד..

הפחד גדול יותר לפני שמתחילים לפעול, אך כשמתחילים לנוע אפילו שהפחד עוד קיים, כבר אפשר לדעת יותר בפני מה עומדים, לתקן, ללמוד מטעויות, להשתפר, הפעולה נעשית מפעם לפעם יותר קלה, מתחזקים, מקבלים סיפוק והכוחות מתעצמים נוכח ההישג וההצלחה.

לפעמים, תופתעו לגלות כמה שזה לא היה נורא כל כך כמו שחשבתם לפני כן.

לומדים תוך כדי תנועה - לא ניתן לעבור את הגשר אלא אם כן אתם עולים עליו.

צריך שתיקחו החלטה נחושה ושתהיה לכם מטרה וסיבה טובה לעשות את מה שמפחדים ממנו. אפילו הסיבה שאתם רוצים להוכיח לעצמכם שאתם מסוגלים ובעלי יכולת להתגבר על אתגרים קשים עבורכם. כדאי לדמיין ולראות לנגד עיניכם את התוצאות הרצויות לכם, אליהן אתם רוצים להגיע והן יתנו לכם את הכוח להמשיך עד להשגת המטרה.

דבר נוסף, חשוב שלא תילחמו בפחד שהגיע. תנו לו להיות. זו אומנם תחושה לא נעימה ולעיתים, קשה לשאתה, אך חשוב מאד שתתנו לפחד רשות להיות. הוא חלק מכם ומעולמכם. כשנותנים רשות לרגשות להיות, גם הקשים שביניהם, הם נעשים נסבלים ואף נעלמים.

יחד עם זאת, אל תתנו לפחד לנהל ולשתק אתכם. אם אתם רוצים להשיג משהו שאתם מפחדים לעשות, תנו לו אומנם רשות להיות, אך תתחילו לעשות את הדבר יחד איתו, כשאתם מודעים לקיומו ועם הידיעה שכשתעשו את הדבר, הפחד יקטן או ייעלם ואתם תהיו בעלי הבית של חייכם. אתם תהיו עם תחושת הישג, עוצמה, סיפוק והצלחה שעשיתם עוד צעד בדרך לגדילה ולהתפתחות האישית שלכם.

אין סיפוק גדול יותר מאשר להתגבר על פחד, מחסום או מכשול שעמד בפניכם בדרך למטרה שלכם, ולעשות משהו שלא העליתם על דעתכם שאתם מסוגלים לעשות.
 
וחושבת על המשפט-

נכנס בי הפחד או השתלט עלי הפחד
כלומר תיאור הפחד
כיישות בעלת יכולת להשתלט,
להיכנס באדם, להחליט ולפעול במקומו,
מה דעתכם?
האם הפחד הוא מעבר להתנהגות?
האם יש בו כוח?
האם הוא יכול להשתלט?
או שזו סתם אמונה טיפשית?
 

tshirt10

New member
פחד הוא שלב בחיים.

יש מצבים שמכניסים אותנו ללחץ - "פחד" זאת מילה שהיא מאוד זרה ושונה מ"לחץ" - פחד - לא קיים באמת. לחץ - כן.

אם תנסי - תראי כי "פחד" הוא תגובה של הגוף לאנרגיה או גרם עוין - ואין לך לאן לברוח - אז הגוף מאותת לך את זה דרך "פחד וחרדה" - לחץ נגרם ממצבים שונים - של חינוך / שעות עבודה מרובות - לחץ.

זה בערך ההבדל לדעתי.
 
אז אם פחד הוא תגובה

אז הוא קיים,
אגב זה לא רק לאנרגייה או לגורם עויין
זה גם למחשבה חולפת או לזכרון,
או למראה עיניים(סרט אימה)וכ"ו
 

tshirt10

New member
פחד הוא יותר "ריאקציה" = תגובה למשהו.

כי פחד מתבטא בגוף - זיעה, חרדה מוגברת, הגוף עצמו נמצא במצב של "הלם" - זה הגוף - זה כמו מסומם שנכנס למצב של קריז לאחר סמים -ההתקפי חרדות הופחדים שהוא מרגיש - הם תסמיניים פיזיים בגלל הסם שהוא לקח - הוא ממוטט את הגוף - כשהגוף במצב של הלם - הנשמה תמיד גדולה ומעבר לגוף - אבל מרגישה "זעזוע" - הזעזוע הזה חולף - מיכוון שהוא רק תסמין פיזי.

אנרגיה מגורם עוין - היא ישירות תחושה רעה - כי הם מנסים ממש לפ]גוע דרך אנרגיות - ל"אנשים" (אם אפשר לכנותם בני אנוש) יש "שיטה" להעביר אלייך אנרגיה - דרך "שיטות עקלקלות ושקרים" - ואז לאחר כשעה את/ם מרגישים רע.. את זה יותר קשה לתקן -כי הנשמה שלך מסכימה "להיפתח": אליהם - בגלל זה נזהרים ממתקשרים למיניהם וממכשפים למיניהם -ו"טקסים מיסטיים" כדי לחקן בעיות כאלו או אחרות - לא רק כי זה לא עוזר - זה גם ממש יפגע רצינית בבן אדם המבקש עזרה - ועוד מתבקש לשלם עבור כזה "טיפול נפשי" - במסווה של "מיסטיקה" - לכן - שימרו מרחק - ובחרו את האנשים איתם אתם בוחרים "לתקשר" - בחיים - ובכל מקום אחר -הבחירה לתקשר -היא לא רק תלויה בנו - אלאל גם בעולם הרוחות וכן הלאה - המיסטיקן ההמוצע בשוק ייקח את כספך וגם יגיד לך
"שהוא המתקשר האולטימטיבי" ואז את נדרשת לשלם.. כפול. לכן.. לא צריך לקפוץ למיסטיקה כ"כ מהר - אם בכלל.

למראה עיניים - סרט אימה - זה סתם "בהלה רגעית" מסצינה ":מפחידה" -זה שטויות שכולל הרבה חומר ערוך בסרט כדי "להפחיד אותך" ולא תמיד קשור לעולם המיסטיקה - וגם אם קשור - לא כל אחד יכול לצפות בו מבלי "לקחת אותו איתו הלאה" - לכן -אם את אוהבת סרטי אימה - ונהנית מהם - אין לזה קשר לפחד - אלא ללימוד מיסטיקה דרך סרטים - ומכל סרט אפשר ללמוד משהו . כמו שאפשר ללמוד גם מכל אדם - ממכשף או "מתקשר בעל שם" - כדאי להתרחק - מי נתן לו את התואר הנחשק הזה? "מקובל" , "מחזיר אהבות", "מתקשר מוסמך" (רק 10 שקלים לדקת שיחה) וכן הלאה..
האתר "עידן הדלי" מלא באנשים המחפשים עזרה - ומלא "בתי עסק רוחניים" - חבל.
 

tshirt10

New member
אני מקווה שאת קוראת את זה לעצמך..

כי זאת דיעה בלבד -

שלא יגיעו בעיות אחרות בגלל שנכתב כאן על "שליחת אנרגיות" ..
 

tshirt10

New member
אני אפילו מבקש שתמחקי את ההודעה על הנושא הזה

אם באפשרותך - פורום מיסטיקה זה לא בשבילי. אין לי תשובה לתת לך/ם למה - אני לא מעוניין בכל קשר לפורום הזה.

נכנסתי מסקרנות - טעות שלי. תודה.
 
ממה נבהלת???


אנחנו לא כאלה מפחידים???
 

tshirt10

New member
תודה על הקישורים..

כשמישהו יאיים עלייך או ייתן לך מכות ללא סיבה - ואני כותב שום - ל ל א ס י ב ה מ ו צ ד ק ת.


תדעי מהו פחד.

כשתלךכי ברחובות העיר בחושך ותראי סוחרי סמים ונרקומנים - תדעי מהו פחד -

אם את מתהלכת חופשי - אולי את לא ממש שמה על הסובבים אותך - ואת לא מרגישה דבר. גם זה בסדר.
 

tshirt10

New member
אף אחד לא מאשים אתכם כ"מפחידים"

את בעלי המקצוע והכוח - כן.
 
אם נקח את הדוגמא שלך לסם

גם הסם הוא משהו חיצוני
המתווסף לגוף
אז אולי גם הפחד
הוא גורם נוסף?
לא רק הרגשה פיזית?
הרי פחד יכול לשתק לחלוטין
תראה את הפוביות למיניהן,
סתם לדוגמא
אגורפוביה שזה פחד ממקומות פתוחים
יכולה במקרים קיצוניים להשאיר אדם כל חייו בביתו.
 

tshirt10

New member
סם דופק את הגוף. זה לא ברור?

כל מילה המסתיימת ב"פוביה" מקורה אצל הפסיכולוגיםן/פסיכיאטריה - כ"הגדרה" למה שהגוף מרגיש - הם בעצמם מודים -כי הידע שלהם מוגבל והם דבוקים לספר שמן בעל הגדרות - חסרות בסיס + חוזים שמנים מחברת התרופות - זה לא ברור כשאת נכנסת לחדר? תראי את כל הפרסומות לסמים שידפקו אותך בגלל "פוביה" כזו או אחרת.. זה לא קשור בכלל לגוף.. ברגע שאת מתלוננת - זה מתפרגש כפוביה - ואז הכדור כבר יעורר בך פחד - אל דאגה בנוגע לזה.

פחד ממקומות פתוחים יכולים להתפרש כאדםן שהתסגר או עבר טראומה - הוא "נסגר" מן הקהל שבחוץ - זאת לא הפרעה - זאת המפלצתיות של הסביבה - ומה שהם מעוללים לאנשים - ואחרכך הם נאלצים להיות "מקרה פסיכיאטרי" ושתהיה להן "פוביה" או "אגרופוביה" - לכולם יש פחד - ולפחד יש סיבה - רוחנית וגם פיזית - תפסיקו להתעלל באנשים - תראי אותם משתקמים לאט לאט - כל עוד לא נפלו לסמי רחוב קשים -אשפוזים ממושכים של שנים במחלקות סגורות או פתוחות - וכן הלאה.. כי הממשך מההגדרה "פוביה" - מתגלגל למרשם רופא -הבעיה לא נפתרת- וכל אישפוז - הופך אותה (את ההגדרה כ"פוביה:")

ואותך - פיזית ליותר סגורה, מפוחדת, ו"מסוגרת חברתית" - זה להתעלל. לכלוא אדם.

יש מקרים שאדם אלים - בשביל ז יש כלא - ואם אדם רצח - שיעמוד למשפט - ואתם זורקים אותם ישר ל"מחלקות פסיכיאטריות:" - הם רוצחים - לא אנשים תמימם שנפגעו חברתית - זה לא מובן?

* אני מבקש שוב - נא לא למחוק את ההודעה הזאת - ידעת לשאול - שאלתם שאלה - וזוהי התשובה.
 
ההודעה היא חלק מכמה הודעות

הקשורות לנושא השינוי והמעבר לעידן חדש
כפי שבא לידי ביטוי
בהודעה קודמת שהביאה חני
הנה הלינק
http://www.youtube.com/watch?v=ppvMlANwM80&noredirect=1

וכל פעם אנו בודקים עוד אחד מחמשת הנושאים שהועלו שם,
זה השלישי במספר
קדמו לו זמן ודרמה
ובכלל איננו נוהגים כאן בדרך כלל למחוק הודעות
לכן איני מוחקת...
 

tshirt10

New member
ואת לא שמה לב שזה תמיד אותו מתקשר?

את לא רואה פיזית - דווקא אותו - בכל קישור כמעט שיש כאן שמתקשר לניו אייג'?

תכתבי את שם המתקשר - ותגידי שאת דבקה בתורתו - ובהודעותיו לגביי העידן החדש - שנבין כי את בחרת אותו - כמתקשר - לך . ובחרת לשים את מסריו - לכולם - אך כבר הדגשת שהוא "מאסטר שלך" - אז מה הקטע לשים דווקא אותו לקישור של כל שאלה כמעט?
 
הפחד כמשהוא מוחשי

ברור שזה מוחשי ולכן גם, יש לנו הרבה פחדים

למשל החושך הוא קיים ומוחשי וכך גם הפחד מימנו.

הפחד הוא גם להיתמודד עם הפחד, להיסתכל לו בעניים.

ושלא נפחד כלל..
היתגעגעתי אז באתי.
 

tshirt10

New member
כן.. את הקטע החשוך כבר קראתי..

בגלל זה אני עובר לפורום ישויות אור..
 
למעלה