הפחדים שלנו

רותי 11

New member
הפחדים שלנו

לנו בני האדם יש הרבה פעמים נטיה לא להתמודד עם מצבים בעיקר ריגשיים וכאשר קשה לנו שם להתמודד לרוב אנחנו בוחרים להתעלם פשוט להזיז את הסיטואציה הצידה כאילו זה לא קיים יותר כאילו זה כבר לא חלק מאיתנו.. הבעיה היא שזה לא קורה ושהמציאות תופחת על פנינו כי אי אפשר להתחמק באמת ממצבים ככל שנתעלם יותר יגיעו סימנים חזקים יותר, לכן מומלץ לאזור אומץ ולהתמודד עם הפחדים והשדים שלנו שבסופו של דבר מתבררים כקטנים הרבה יותר ממה שפחדנו. בהצלחה לכל אלה שלא מתמודדים ושבכל זאת רוצים לשנות דברים בחיים שלהם.

ינוקא1

New member
../images/Emo45.gif

בדרך כלל הפחד מהתמודדות עם פחד גדול יותר מהפחד עצמו !

pitzk

New member
../images/Emo230.gif

ואו, בדיוק היום עבר עלי דבר כזה. וכן, דווקא התרחיש הכי גרוע שעובר לך בראש מתבדה.. אם זה לא נפתר, זה יבוא שוב ושוב, מתגלם כל פעם בפרצוף אחר, סיפור אחר.. קצת אומץ, בסוף הבנתי שאני חזקה יותר ממה שנדמה לי.

רותי 11

New member
זה העניין, אנחנו חזקים הרבה יותר

ממה שאנחנו חושבים ובגלל שאנחנו לא חושבים ככה אנחנו תוקעים את עצמנו

פחדים בחלום..

שנים שיש לי חלום חוזר בו אני מרגישה פחד, מנסה לרוץ לברוח ולא מסוגלת להזיז את עצמי. משותקת. היום חלמתי אותו מצב, רק שהצלחתי לרוץ...ועוד איזה ריצה, בצעדים ענקיים, ממש הרגשתי שימחה שהצלחתי. רצתי לכיוון בית ספר יסודי שלמדתי בו. כמה מטרים לפני הכניסה ראיתי בזוית העין גבר בצד שמאל מתבונן בי, ושוב חזרה הרגשת השיתוק ולא הצלחתי להמשיך.. מה אומרים המומחים?

אני די מומחית לנושא חלומות :)

ללא ספק עשית התקדמות- את לא מרגישה 'משותקת' יותר. בחלומות, ענינים מופשטים מגולמים בצורה פיסית. לכן, שיתוק גופני בחלום, נפרש כשיתוק מנטלי, התנהגותי. איך נראה הגבר?- הוא מיצג משהו, שגורם לך להרגיש שאת חסרת יכולת...ספרי על הלבוש שלו, וכל מאפיין ששמת לב אליו. יתכן שראשית הבעיה נעוצה בתקופת הלימודים- שהרי ממש לפני הכניסה לשם, ראית את הגורם המשתק. אפשרות אחרת: בחלומות לעיתים בית ספר, הוא סמל ללמידה ( לאו דווקא פורמאלית) במקרה הזה הפירוש יהיה- רצון שלך להתקדם מבחינה לימודית,( ושוב, הכוונה איננה דווקא ללימודי תעודה...) ומשהו שגורם לך להרגיש שאת לא מסוגלת לכך..

:) יופי שהתייחסת

האמת, לא זוכרת את מראהו. רק שראיתי אותו בצד מתבונן בי... ושוב, אחרי שנים של אותו חלום שבו אין לי יכולת לזוז ממש (שיתוק) פתאום צעדי הענק האלו שימחו אותי
ובשניה שראיתי אותו שוב חזר החוסר אונים..
אכן, בשנים האחרונות למדתי הרבה(וגם פורמלית)

רותי 11

New member
קינמון - אני מסכימה עם הפירוש

והייתי מוסיפה עוד משהו, אותו גבר כנראה קשור לטראומה שחווית באחת מתקופות החיים שלך, מה שמרגיש לי מאוד חזק זה שאותה טרואמה לא נותת לך להתקדם בחיים האלה וזה השיעור שלך כאן ללמוד לצאת מהמקום שמשתק אותך בחייך. בית ספר, גבר, שיתוק, כל זה מתחבר לי ביחד, אני הייתי בודקת קודם כל מה היה בילדות ואם את לא מוצאת את זה אז ברור שזה קשור לחיים קודמים שלך. זאת התחושה שאני מקבלת תוך כדי הקריאה.

האמת שיש לי שנים בילדות/בגרות שמחוקות

לי לגמרי מהזיכרון. במיוחד תקופות בית הספר.:) פוגשים אותי נשים/גברים מזכירים לי שלמדנו יחד..ואני מתנצלת שאינני זוכרת
בואי נגיד שלא היו לי תקופות קלות בעבר, ב-10 שנים האחרונות השתנתי. לפני כן הייתי מרצה את כולם כולל גברים וברור שנפגעתי. היום אין סיכוי שזה יקרה. גם במחיר פגיעה בסובבים אותי. למדתי טוב
לא יודעת על מה לשים את האצבע. תודה רותי

רותי 11

New member
אני הייתי אומרת לך לשים את האצבע

על מקום הריצוי שבטח הגיע מפחד כלשהו אבל בעיקר מה היחס שלך או מה את באמת מרגישה מול גברים, שם השתושבה טמונה הייתי שואלת שאלת חלום ומנסה לקבל על זה מידע

איך לשאול?

בעבר הרחוק הייתי כמעט כנועה מולם. השינוי החל בנישואיי הראשונים, התחלתי לעמוד על שלי. בקשרים שהיו לי מאז כיבדתי אך נזהרתי. מאחד נפגעתי עברתי משבר חזק והתאוששתי מהר:) בשנים האחרונות נשואה לגבר חלומותיי. בחבר'ה תופסים ממני טיפוס חזק עם רגליים חזקות על הקרקע. מקצועית אני מרגישה במקום, אולי פה הקשר ? תודה רותי.

בשימחה :)

האם את זוכרת את התחושה\ מחשבה שעברה בך, כשראית שהוא מתבונן בך?... אם את רוצה 'לצלול' קצת לתוך העניין... אז אפשר בעזרת תרגיל דמיון\ מדיטציה, לדמיין את הסיטואציה המשתקת- בשינוי הסוף. את יכולה לומר לאותו איש, שאין ביכולתו לעצור אותך. או כל טקסט, שאת מרגישה ש'ישחרר' אותך מההשפעה המשתקת שלו. את יכולה גם להגיב פיסית- לדמיין את עצמך דוחפת אותו, וכו'. וכמו שרותי הציעה- אפשר לעשות שאלת חלום. נדמה לי ש 50 % מהמקרים, שאלת חלום 'נענית'. גם אם לא ב 'מכה ראשונה'- נסי כמה וכמה לילות, לבקש לחלום על מה שקשור באותו אדם. אל תשכחי לבקש להרגיש מרוחקת מהסיטואציה(כלומר, כך שלא תחוי שיא של פחד... ממש כמו שבהיפנוט, המהפנט מנחה את המהופנט, שהדברים אותם הוא 'יראה', הוא לא יחווה בסערת הרגשות הנלוית לכך). בהצלחה :)

התחושה היחידה

הייתה ..הוא מתבונן בי. זהו. הבנתי את שאלת החלום אנסה. תודה לך

BABE111

New member
רותי'לה...

ומה עושים עם פוחדים כל הזמן????? ואני נותנת את עצמי כדוגמא ומי כמוך יודעת איזה חרדות מטורפות יש לי כלפיי הילדים שלי. שום דבר שבעולם לא יצליח לשחרר אותי מהפחדים הללו אז כל מה שנותר לי לעשות זה לפחד בשקט:)

רותי 11

New member
אחד הדברים הטובים ביותר נגד

הפחדים שלנו כמובן הוא להיות מחובר לתדר האהבה, שנית יש אפשרות לעשות שחזור גלגולים, ולהגיע לשורש הפחד, לדעתי זה אחד הפתרונות הטובים ביותר, כל טיפול שנוגע עמוק בנשמה הוא טוב, המסע זה גם משהו נפלא שיכול לעזור לך.

BABE111

New member
רותי...

מה דעתך על טיפול פסיכולוגי???? יכול לעזור לי לדעתך?

רותי 11

New member
הייתי הולכת יותר על קטע של מטפל

שעוסק במודעות עצמית ושמשלב רוחניות

למעלה