הפז"ם מתאפס?

• פותח הנושא 5318
  • פורסם בתאריך

5318

New member
הפז"ם מתאפס?

היה לי על זה ויכוח עם משהו. אם לדוגמא חייל בסדיר, שיש לו נגיד חצי שנה פז"ם, החליט לעבור גיבוש צוללות או נגיד שייטת 13, והתקבל, הפז"ם שלו מתאפס? זאת אומרת החצי שנה בתפקיד הקודם כאילו לא הייתה בכלל קיימת. לדוגמא בצוללות, הוא יעשה חצי שנה פז"ם שהיה לו + 3 שנים סדיר צוללות + 1.5 קבע צוללות?

אכן הפז"ם מתאפס.

חבר שלי בצנחנים סיפר לי שמישהו שאיתו במחלקה- אחרי שנה וחודשיים בצבא העלה פרופיל, עבר גיבוש צנחנים וויתר על הפז"ם. זאת אומרת שהוא יהיה בצבא שנה ו2 + 3 שנים נוספות.

אה ושכחתי לציין,

שאם אתה נופל נניח מקורס טייס, חובלים, מסלול ביחידה זאת או אחרת ועובר ליחידה שהיא איננה התנדבותית הפז"מ נשמר...

5318

New member
טוב.. כאן זה ברור

זה כמו לפיפול מקרבי על הורדת פרופיל.

חס וחלילה

הפז"מ תמיד דופק ואף פעם לא מתאפס.. חייל שמגיע ליחידנ\ה כלשהי עם פז"ם ישלים ל3 שנים סדיר ויעשה קבע כמה שצריך.

slayer1

New member
לא נכון

תנאי מקובל במעבר לשירות קרבי באמצע השירות הוא חתימה על שס"ן - שירות סדיר נוסף. אם החייל מסכים לחתום אז הפז"מ "מתאפס".

5318

New member
אתה בטוח?

יש עוד משהו שיודע אם זה לא מתאפס?

Misha345

New member
זה תלוי

תלוי בכמה זמן שירתת עד שהגעת למקום קרבי תלוי כמה זמן נשאר לך לשרת במקום הספציפי הזה וגם תלוי בזמן ההכשרה שתצטרך לעבור יש אפשרות לחתום שס"ן - שירות סדיר נוסף ואז יתווסף זמן מסוים לפז"מ - תלוי כמה תחתום אפשר להוסיף שנה לפז"מ, אפשר גם להתחיל אותו מהתחלה, למשל אם היית ג'ובניק שנתיים וחצי ואז עברת לש13, תחתום שס"ן של 3 שנים לדעתי

יש מה שנקרא - ויתור פז"ם.

אתה חותם על זה ואתה מוותר על כמה חודשים שמבקשים ממך. נגיד אם נפלת מטיס לחי"ר...ואתה רוצה לצאת קצונה...אבל מה לעשות אתה כבר מעבר לגבול(יש לך מעל שנתיים) אז יכולים לתת לך לחתום ויתור פז"ם על נגיד חצי שנה ואז זה כאילו אתה אחרי שנה וחצי שירות והם יכולים לאשר לך לצאת לקצינים. נגיד. מקרה היפוטטי להמחשת נקודה.

5318

New member
אז זה עובד על

כל מקרה בצורה אחרת? זאת אומרת, הכל תלוי לאן עוברים ומאיפה, ועל כמה פז"ם מדובר?

5318

New member
מקפיץ וממקד

משהו כאן פעם רשם על גיבוש צוללות ואמר שהיו שם חיילים מסדיר והסביר איך הם יעשו את השירות, אז בהקשר של גיבוש צוללות לאחר חצי שנה של פז"ם, הפז"ם מתאפס? עושים יותר קבע?

moshe alfasi

New member
חודש הבא אני חותם כנראה...

זאת החתימה הכי קשה בצה"ל!! קוראים לזה וויתור פז"מ כאשר מישהו שהיה ג'וב או העלה פרופיל רוצה להגיע לקרבי, הוא לא יכול להגיע עם פז"מ של שנה כמו המפקד שלו,לסיים קו ולהשתחרר, הוא צריך לחתום על וויתור פז"מ ואז הוא יוכל לעשות מה בראש שלו...

5318

New member
הם יכולים פשוט להחתים אותו

על שנה קבע, במקום לבאס אותו, זה נוהל קבוע ויתור פז"ם? או רק כשמדובר על יותר מידי פז"ם (שנה ומעלה נגיד). ושוב, המקרה המקרה הספציפי של צוללות מאוד מעניין אותי.

moshe alfasi

New member
הם לא ייתנו לו להיות בקבע...

גם כי הצבא מפסיד מזה כסף, וגם כי אמור להיות קטע כזה שהמפקד צריך להיות טיפה יותר זמן ממך בצבא... ועוד משהו, יש לאנשי קבע תנאים מונפצים מהתחת... אבל יש..

moshe alfasi

New member
סיפור ארוך מידי

ל4 עמודים, אני עובר לרובעי 05 מסווג, מ02... שהייתי ב24 רפואי חצי שנה.. אז אני צריך לוותר =\

5318

New member
אז זה לא כזה נורא

24 זה פז"ם שלא היית בו בכלל בצבא, גם באסה. הפז"ם שלך חצי שנה, זהו?

InterC

New member
מתוך מילון המונחים

מילון ראשי תיבות ומושגים צבאיים 1. פז``ם פז"ם = פרק זמן מינימלי . תקופת זמן של לפחות חצי שנה בצבא . נכתב ע"י פבפ 26/03/2003 2. פז``ם הדבר שכל חייל שואף לקבל , פז"מ נכתב ע"י dod_basim 04/01/2005

למעלה