הפורומים לאן?

הפורומים לאן?

היי לכולם. קוראת הרבה את הפורום הזה וזו הפעם הראשונה שאני כותבת. לצורך עבודה מסויימת לאוניברסיטה רציתי לדבר איתכם קצת על פורומים וקהילות. אני זקוקה לאנשים מביני עניין שמבינים אינטרנט (אין הרבה כאלה גם בין הסטודנטים לתקשורת) לצורך הדיון. לאן לדעתכם הולכים הפורומים בשנים הבאות? מה הולך להשתנות? אילו דברים כדאי להכניס לקהילה כדי שתצליח? דעה אישית: יש לי תחושה שלכיוון פחות וירטואלי בגלל כניסת הרשתות החברתיות. אשמח לדעתכם. ותודה רבה על הפורום המדהים והמעניין.
 
היי, ברוכה הבאה! ../images/Emo13.gif

ותודה על המחמאה. אני לא בטוחה שאני עונה על ההגדרה שלך, "מביני עניין שמבינים אינטרנט", ובטוח שאני לא יכולה להתנבא על עתיד הפורומים בשנים הבאות (שנים הבאות - זה נצח במונחי הזמן של האינטרנט), אבל נראה לי שצריכה להיות איזו הכרעה בסיסית בין הסתגרות פנימה (הפורומים נמצאים באתרים גדולים יחסית, שמספקים עוד שירותים), לבין יציאה החוצה ושיתוף/קישור עם כל פלטפורמות הווב.2 האחרות באינטרנט. לא נראה לי שהכיוון הפחות הוירטואלי הוא הבשורה הגדולה בפורומים, כיוון שהרבה קהילות פורומים נהגו ונוהגות לערוך מפגשים עוד מימי IOL . החידוש של הרשתות החברתיות הוא בכך שאנשים נרשמים לשם בשמות האמיתיים שלהם ולא בכינויים כמו בפורומים. אבל גם זה לא בדיוק חידוש, כיוון שדווקא בימים הראשונים של האינטרנט, כשעוד לא היו פורומים, אלא אנשים כתבו ברשימות דיונים של ה- BBS -ים, זה נעשה תחת הזהות האמיתית. יתכן והכיוון הוא בכלל איזו שמרנות. זה כבר לא "המערב הפרוע" שהיה פעם. יש תביעות משפטיות (ו/או אזהרות שלפני תביעה), והכותבים נדרשים להיזהר בדבריהם. לטוב ולרע. גם האתרים הרבה יותר מקפידים, מתוך חשש לתביעות. ונראה שהכיוון הוא רגולציה עצמית מאוד חששנית.
 

uzi2

Active member
כיצד פורומים השתנו בעשור האחרון?

מאז שנת 2000 ועד היום מה השתנה בפורומים? בסופו של דבר, אולי קצת יותר נוח לשלוף מידע, רוחב הפס מאפשר קצת יותר ויזואליזציה, אבל בשורה האחרונה, מבחינת העיקר, כמעט שום דבר לא השתנה בפורומים בעשור האחרון. ואנחנו מדברים על תקופה מאוד ארוכה. מה השתנה בדוא"ל ב- 8 שנים האחרונות? מעט מאוד. היקפי דואר הזבל גדלו, אך גם אז הם היו לא מבוטלים. רמת האבטחה עלתה, אבל זה לא משהו מהותי. אמת והשימוש בדוא"ל צומצם עקב הפורומים (והספאם). בפורומים בעבר הרחוק לא היו ציונים להודעות ולמשתמשים. היום יש בחלק מהמקומות אבל ספק עם זה feature משמעותי מבחינת המשתמשים. איפה כן יכול להשתנות? א. שילוב עם מרכיבים אחרים - יתכן שיהיה אפשרי בגלל הדחיפה של התקנים האחידים שיאפשרו שילוב בין רשתות. לדעתי לא יהיה משהו משמעותי בפורומים רגילים אם כי אם יהיו פורומים שקשורים לרשתות חברתיות או רשתות אחרות, אז הם בוודאי יהיו משולבים חזק בתוכנות אחרות. ב. רגולציה ממשלתית או כל מיני חוקים כאלו ואחרים, עלולים להשפיע על מאפייני הפורומים - ככלל לרעה. ג. יתכן שהפרטיות שלנו תצומצם עקב כך, בשילוב עם אינטרסים של ספקיות הפלטפורמה של הפורומים. ד. אני כבר הרבה זמן תוהה, מתי יעבירו עוד ועוד אפליקציות לרשתות peer2peer. פורומים זה לא דבר שאין בעייתיות להעביר לרשתות כאלו, אך זה לא בלתי אפשרי. כמובן ששרותים אחרים יהיה יותר משמעותי להריץ כיישום peer2peer.
 

e-magine

New member
מסכים שבמהות

הפורומים לא השתנו ב 10 השנים האחרונות, ולא ישתנו גם בשנים הבאות. מה שבטוח הוא שנפתחו אפיקים חדשים, שהעיקריים הם הבלוגים והרשתות החברתיות. פעם הפורומים היו מקום נפלא לכתיבה מקורית, הפעילות הזאת עברה לבלוגים. אך מי שמבקש מידע, סיעו ותמיכה מסוג כזה או אחר, ייטב אם יפנה לפורומים. ניתן לראות שמי שרצה להשקיע בפורומים, ניסה להוסיף להם כל מיני יישומים ויישומונים וקישוטים למיניהם מסביב. לדעתי, אם תבחני את ההתפתחויות בתפוז, תוכלי למצוא כמה כיווני מחשבה, תראי יישומים שהלציחו וישומים שלדעתי לא. מה זה קומונות. הקומונות הם פורומים "פרטיים" שאין בהם בעצם שום חדש. כמו הקבוצות של יאהו ושל גוגל. רק בעברית ויותר טובות מבחינה טכנולוגית. לדעתי, שים (או כמו שתפוז קורא לזה, "מוצר" מוצלח. לעומת זאת, תראי את "המקום של" שזה גם פורום פרטי שכל אחד מאיתנו בתפוז קיבל. גם פורום, אבל כשלון חרוץ. עוד לא ראיתי "מקום" מצליח ומתפקד אצל אף אחד. ברוב האתרים המצליחים, הפורומים הם ישומים מרכזיים. קחי אתר כמו ישראבלוג. נחשב בזמנו מאד מצליח, חסר פורומים. בסופו של דבר, נבלע בנענע. לדעתי, אחת הסיבות לאי יכולתו לעמוד בזכות עצמו (לא היחידה) היתה העדר הפורומים. צריך לבדוק היום עד כמה גולשי ישרא משתתפים בפעילות הפורומים בנענע. אני לא בדקתי. לפייסבוק יש פורומים (קבוצות) אבל הם לא מרכיב מרכזי. למייספייס ולדלישס (מישהו וכר את הרשת הזו שבזמנו הדההימה אותנו?) אין פורומים. קישרת בין המילה פורום למילה קהילה, לדעתי הם לא חופפים. יש פורומים שהם אחד הכלים של הקהילה אך גם כלי לגולשים מזדמנים) ויש פורומים שאין להם שום סממן קהילתי. אני גם סבור שקהילה יכולה לגמרי וירטואלית. אני חושב שהרצון של בעלי האתרים לתת שרותים נוספים לגולשי הפורומים הוא מובן, אך לא הכרחי להצלחת הפורומים. דוגמא לכך, הוספת חדרי צ'אט או ממשק מסרים מיידייים "פנימי" לפורום. לא הכרחי. מצד שני, "דוא"ל פנימי" כמו המסרים של תפוז או הדוא,ל של פייסבוק יכול לעזור בהתקשרות פרטית, כי הרבה גולשים חוששים לתת את הכתובת לאנשים זרים והמערכת הפנימית יכולה לשמש לתקשורת פרטית ללא מסירת הכתובת של הדוא"ל הרגיל.
 
למעלה