הפורום של לנדמרק

Pearline

New member
הפורום של לנדמרק

ידיד הציע לי להשתתף בפורום של לנדמרק הוא היה לפני כמה שנים וטוען שזה חולל שינוי של ממש בחיים שלו שהוא הפך מבנאדם פחדן ומסוגר לבנאדם חברותי ושמח ושהם שינו לו כל מיני מחשבות קבעוניות שליליות ונתנו לו כלים להתמודד איתן בקיצור שיבח אותם מאד הקורס די יקר והתחלתי לעשות סקר קטן לפני שאני אשלם עליו גיליתי מחיפוש בגוגל המון מאמרים שמגדירים את לנדמרק אדוקיישן (ולנדמרק בכלל) ככת בישראל היא מוגדרת ככת ובצרפת אפילו ככת מסוכנת כששאלתי אותו לפשר הדברים הוא אמר שאלו אנשים שלא יודעים בכלל מה זו כת ויש להם אינטרסים לפגוע בפורום ואף אמר ש"עובדה שהפורום עזר ליותר ממיליון אנשים... זה אומר שהם עושים משהו טוב" אך ביחד עם זאת, הוזכר במאמרים הללו שאנשים שם עוברים שטיפת מח מסיבית (קורס של 3 ימים מבוקר עד ערב) רציתי לדעת האם אתם מכירים אישית או שמעתם על התוכנית הזאת ומה ההמלצות שלכם תודה

מכירה לעומק וממליצה בחום

השתתפתי בעשרות קורסים וסדנאות שלהם, במשך 12 שנה. מכירה את רוב המנחים, מנהלים והצוות. אנשים נפלאים אחד אחד. עשרות בני משפחה וחברים שלי השתתפו בתוכניות הללו. אפשר לומר שכל המשפחה שלנו השתנתה בזכותן. וכל אחד אישית לעצמו. שם למדתי גם לאמן, שם למדו רוב מקימי בתיה"ס לאימון שקיימים היום בארץ. אין מושלם בשום דבר - וגם בחברה הזו יש פה ושם עניינים שהפריעו לי, בעיקר ענייני השווק. אבל מה שלקחתי משם שינה את חיי. וכמובן בזכות זה שהתמדתי. אין פתרונות קסם. אין סדנה של שלושה ימים שתשנה הכל. אלא ממשיכים לעבוד. אפשר להמשיך שם, כמו שאני עשיתי, או להמשיך את העבודה בכוונים אחרים. כל נושא הכת לא ברור לי כלל. זה בי"ס. משלמים בנפרד על כל קורס. כל המחירים של הקורסים מפורטים מראש באתר שלהם, אני מניחה, ואם לא, הם יגידו לך. אין תשלומים נסתרים. אולי אנשים לא אוהבים את העניין שאפשר להתנדב שם - אבל זו בהחלט לא חובה. אני עבדתי שם ללא תשלום וקיבלתי המון טוב - והיום אני עושה כסף טוב מאוד מהיכולות שרכשתי שם. אפשר לומר שלמדתי תמורת הזמן שלי. אולי אנשים לא אוהבים את זה שמעודדים אותך להזמין חברים שלך לערב הסיום, כדי שאולי ישתתפו בקורס הזה. זה קצת מרגיז, אבל לא חייבים לעשות את זה. וגם מזה יכולה לצמוח תועלת גדולה. כתבתי על זה עוד באתר שלי, למה אני ממליצה על הסדנאות שלהם (תחת שאלות ותשובות). היום כמאמנת אני פוגשת לפעמים אנשים שהשתתפו בקורס הזה, אפילו מזמן, אפילו שלא המשיכו שם, ואני מזהה מיד. משהו טוב נשאר מהקורס. איזו מחויבות, איזו הסתכלות חיובית על החיים. בהחלט מומלץ. בהצלחה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סדנאות

בדרך כלל אנו לא ממליצים על סדנאות מעל גבי הפורום. יש היצע גדול וקשה לקבוע מה הכי טוב, וזה בדרך כלל לא דיון פורה. מאחר ואפשרנו תשובה לשאלתך, הייתי רוצה לתת עוד זוית. שמעתי הרבה על הפורום - אנשים שעשו את כל המסלול באופן כללי מרוצים - במיוחד מי שהשתתף בסדנאות ההמשך השבועיות, שם כנראה נעשית עבודה טובה יותר. מי שעשה סדנאות בודדות יוצא עם אימפקט גדול אבל זה לא תמיד תמיד נותן השפעה ארוכת טווח. אנשים קרובים לי עשו וקשה לומר שמהזוית שלי לפחות יש שינוי ביחס למה שהיה לפני. יש צד מכירתי מאוד חזק, לוחצים מאוד חזק על הבאת אנשים נוספים ועל שיווק,להרבה אנשים לא נוח עם זה. זה חלק מתלונה על כת - מאוד לוחצים עליך להביא עוד חברים ובני משפחה. יש באופן העבודה צד אינטנסיבי מאוד, שיכול לערער מי שאינו יציב לגמרי - צריך לקחת את זה בחשבון, לפעמים הדברים מודחקים ויכולים לפרוץ לאחר חוויה אינטנסיבית כזו. הייתי מאוד מציעה לך לבדוק עוד אפשרויות ולבחור בחירה מושכלת, לא רק מתוך המלצה. יתכן ותחליטי בסוף ללכת לסדנא הזו, אבל כנראה שזה מתוך בחירה נבונה ומותאמת יותר.

מסכימה - צריכים להיות יציבים. ולגבי המשכיות

כתבת "יש באופן העבודה צד אינטנסיבי מאוד, שיכול לערער מי שאינו יציב לגמרי" - ואני מסכימה, וחושבת שזה נכון לכל סוג של אימון. לפחות הסוגים שאני מכירה. יש פה סינון שהחברה מבצעת - וזה חשוב. גם אנחנו יכולים לחשוב לפני כן. בד"כ היתי נוטה לחשוב שמי שהגיע לאמצע שנות עשרים, שנות השלושים שלו ולא עבר התמוטטויות או משהו חריף כזה - הוכיח כבר יכולת לעמוד בכל מיני דברים בחיים, כולל בעבודה אינטנסיבית. לגבי השפעה ארוכת טווח - מסכימה גם פה. אני לא חושבת שיש שום סוג של עבודה שמספק את כל הסחורה בפעם אחת. לא מאמינה בזה. לא בעבודה אישית, לא בתזונה (לאכול שבוע בריא ואח"כ לחזור לג'אנק?) לא בספורט (להתאמן שבוע במכון כושר וזהו?) ולא בגידול ילדים. רק עבודה המשכית, שבהחלט אפשרית בחברה זו ובמקומות אחרים. לגבי סדנת ההמשך שלהם - לא חושבת שהעבודה שם טובה יותר מאשר בקורס הראשון (מנסיון רב), אלא היתרון הוא באמת בהמשכיות. זה ממשיך את האימפקט הגדול שהתחיל. זה נותן מענה לקשיים שעולים בדרך. זה נותן לווי. זה בהחלט מה שצריך.

bridges

New member
מצטרף לסאלי...

אני הייתי מספר שנים פעיל בלנדמרק. זו כת? אני, לפני שנרשמתי לפורום עשיתי מחקר טוב טוב באינטרנט (שאז היה בחיתוליו אמנם אבל היה כבר הרבה מידע) והגעתי למסקנה שזו איננה כת. עבורי הפורום ושאר הקורסים בלנדמרק הביאו למהפך בחיים שלי. כמו כל שיטה (כולל ד"א אימון) יש צורך להמשיך ולהתאמן על הטכניקות ותכנית הסיוע של לנדמרק מציע את האפשרות הזאת בחינם, בתכנית הסיוע, תכנית שבה אמנם מסייעים ועוזרים בקורסים אבל מקבלים הרבה מתוך השתתפות בקורסים עצמם ומתוך האימון שמקבלים כמסייעים. היו שני דברים שהיום מפריעים לי בפורום: הראשון הוא בתוכן, בהתייחסות הגדולה לאינטלקט לפעמים על חשבון הרגש וגם בהכחשה שחלק גדול ממה שנלמד בפורום מגיע מעולם הרוח (הם טוענים שאין קשר בינם לבין עולם הרוח). לצערי גם הרבה מאמנים נופלים על הקטע הזה (האינטלקט וההתעלמות מעולם הרוח). השני הוא באמת בשיווק. השיווק של לנדמרק הוא מאוד אגרסיבי (וד"א גם של חברות ואנשים פרטיים אחרים מהתחום). לנדמרק עובדת בשיווק פה לאוזן מאוד חזק כך שישכנעו אותך שם להביא משפחה וחברים לערבי הסיכום של הקורסים ולערבי מבוא אחרים וליצור ערבי מבוא בבתים. אולם, עלייך להבין שבסופו של דבר זוהי החלטה שלך וזה בסדר גם אם לא תביאי אפילו אורח אחד למפגש המסכם. זה אפילו יהווה אימון מצויין עבורך. נ.ב. היום שאני עצמאי בתחום ההתפתחות האישית והמודעות, אני די מבין גם את הסיבה לכך שהם נוקטים בגישה כזאת: אנשים הרבה פעמים פשוט צריכים דחיפה רצינית על מנת לפעול למען חייהם. בהצלחה, רונן

למעלה