הפורום שלנו לא לבד, מתברר

הפורום שלנו לא לבד, מתברר

הוויכוחים המרים בין אוטיסטים בוגרים מ״הקהילה האוטיסטית״ והורים שמזדהים עמם לבין אנשי מקצוע והורים לאוטיסטים שגישתם ממסדית, עם כל הנימוקים והרגשות הנפיצים של כל צד, הזעם ההדדי, ההאשמות בחוסר חמלה, בהאשמת הקורבן, בהאשמת הקורבן של הקורבן, בהתעללות בילדים, בהזנחת מוגבלים, ובשאר זוועות למיניהן, וכל הטענות ההדדיות החוזרות ש״מי שלא היה שם לא יודע״ ו״אתם לא מדברים על הילד שלי״ -
מתברר שאנחנו חלק מתופעה עולמית...
אנחנו חיים בתקופה מעניינת.
הנה, קחו שני קישורים עדכניים מאמריקה, למי שמסתדר עם אנגלית:
(שמשקפים, מן הסתם, את הצד שאני יותר מזדהה איתו במערכה הזו... אבל כל אחד מוזמן לחפש עוד כרצונו
)

arana1

New member
לא,זה דיון חוצה גבולות ואינטנסיבי מאוד

ומתקיים כבר לא מעט שנים בצורה הרבה יותר משמעותית ועזה ממה שהוא מתקיים בפורום הזה
לדעתי הוא יסתיים בנוק אאוט מוחץ אבל אני לא רוצה לראות אף אחד על הקרשים
וזו בדיוק העובדה שאני מנסה לדבר אל לב האנשים כבר עכשיו

אין מצב שבדיוק אותה תבנית מתקיימת לאורך ולרוחב כל הגלובוס סתם ככה במקרה
יש כאן עניין אמיתי ומצוקה אמיתית ובעייה אמיתית
בעוד שבפורום הזה מתייחסים לזה כאילו סתם כל מיני משוגעים רוצים להציק לאנשים כי אין להם מה לעשות בחיים

dina199

New member
ברור שזה חלק ההתופעה

הפורום לא חי בואקום ולא 'המציא את הגלגל'

מה שמעניין מבחינתי הוא סדר העניינים

כי לפחות מבחינתי, ואני מניחה שמבחינת רוב המשתתפים בדיון, זה לא שקודם כל קוראים את כל הדיון העולמי ואז בוחרים צד, לומדים את הנימוקים שלו, באים לכאן ומשחזרים אותם.

להפך: שיחות שניהלתי סתם ככה עם הקרובים לי בלי שום רקע קודם, הגעתי לכאן אחר כך ומצאתי אותן כתובות, עם שחקנים אחרים שאומרים אותן שורות, כשהשחקנים האלה בעצמם מדברים מהרהורי לבם ולא קראו לפני כן משהו אחר. ואז אני מגיעה לאתרים עולמיים, ומגלה את אותו דיאלוג בדיוק מתנהל שם.

שנאמר: האישי הוא הפוליטי...

arana1

New member
נכון,זה מה שמדליק,שהדברים מתרחשים ללא תלות

אין כאן ארגונים ואין כאן קונסיפרציות או סבך אינטרסים ממוסד וכחני
אלא פשוט כמות עולה וגדלה של פרטים שמתעוררים ומתפתחים לחשוב בצורה דומה על נושאים כאלה ואחרים
ובאמת
לעצם העובדה שהדברים האלה מתפתחים בנפרד,בצורה עצמאית,מבפנים,מתוך קהילות מבודדות לכאורה ומתוך הנסיון הפרטי של אנשים מבודדים,יש נגיעה משמעותית לסוג האמת העולה מכך

כשאיכשהו יצא לי כבר בגיל די מבוגר להיכנס לאתרים בינלאומיים של אוטיסטים אז אחד הדברים שהכי הפתיעו אותי ועודדו אותי זה שמצאתי ונמצאתי זהה בצורה מאוד מפתיעה ולא מוסברת לכאורה לאנשים שמעולם לא היה לי שום קשר איתם
ומצאתי שאני כל כך הרבה יותר קרוב ודומה להם מאשר לבני משפחתי או לבני ארצי למשל
וגם זה הבהיר למה כמה מהמתחים והבלבולים המאוד קשים הכרוכים בחיים כאוטיסט
שחלק מהזהות הזאת נשענת על מעגלי הזדהות שלא רק שאינם מוכרים עדיין אלא שהם גם לא נחשבים כסבירים בכלל
מה שכמובן מתחבר להרבה דברים אחרים

dina199

New member
קודם כל יש נסיון של כל אחד.

ולכן כל אחד מדבר מנסיונו והרהורי ליבו.
ואז כשיש חומר כתוב, אנשים שונים קוראים דברים שכתבו אנשים שונים.
אני למשל לא הייתי מתחילה לקרוא שום דבר בנושא אם לא היה לי קשר ישיר לעניין.
לכן דעותי הן דעותי אישיות , ולא כי קראתי משהו

למעלה