הפורום יבש!

הפורום יבש!

חוץ משאלות פה ושם שמעלים חברי פורום שונים (שכל הכבוד להם על זה) הפורום של פינק פלויד יבש לחלוטין. מילא, פורומים יבשים..אבל שפורום של פינק פלויד יהיה יבש? מנהלת-לתשומת ליבך...תזמי דברים... ובתור דוגמא אישית..אני אזום גם משהו... נכון יש את היצירות של פינק פלויד? כמובן שבעייני כל פיפס שלהם הוא יצירת אומנות
, אבל כשאני אומרת יצירוץ אני מתכוונת לכל הפרוגרסיב הזה, בלי המילים.רק המוזיקה המושלמת...מהדברים האלו....מה הכי עושה לכם את זה? מה אתם הכי אוהבים? אני, באופן אישי ממש מתחברת בזמן האחרון לקוויקסילבר מהדיסק More. מה שלכם? שתפו אותי!

meandmeandme

New member
אמממ...

ללא ספק Marooned מהדיסק הכי חדש The Division Bell. פשוט קטע אינסטומרטלי מושלם. האווירה שהוא משרה, של שחיה במערות תת ימיות אלפי מטרים מתחת לפני המים פשוט, אחחח... הסולו שגילמור נותן שם הוא לדעתי הסולו גיטרה הכי טוב בכל הזמנים, ואם לא מספר 1 אז איפשהו בשלישיה הפותחת. כל כך הרבה רגש בסולו הזה, כזו מקוריות, ראיתי פעם צילום נדיר מתוך ההקלטות של האלבום והיה איזה קטע של חמש שניות מתוך השיר הזה, זה כזה מדהים. הוא עומד מול מולטי עם איזה מליון אפקטים ויש מולו ארבע פדלים, אחד של אוקטב, והשלושה האחרים הם נראה לי ריורב דיליי ועוד איזה משהו, הוא משחק שם עם הפדלים והוא יודע בדיוק מה לעשות ומתי. אני שומע את השיר לפחות פעם ביום וזה... זה פשוט אלוהי. לא יכול לתאר את זה, פשוט קטע מושלם.

וואו, אתה כל כך צודק!

איך שכחתי את Marooned?! אכן קטע יפהפיה... נו, מה אתכם? שתפו אותי!

יש 2

one of these days העוצמתי. נראה לי שזה השיר הכי "כבד" של פינק פלויד (חוץ מ sorrow) ו any colour you like. לא צריך להסביר

Nir of GondoliN

New member
מדל נחשב פרוג? ממ כי אם כן

אז אחד מן הימים זה קטע מדהים. וגם התחלה של שיין. ואם כבר מדברים אז הצד האפל הוא בעצם הפרוג הכי פרוגי שלך פינק פלויד אך איזה עוד דיסקים לדעתכם הם םפרוגסיביים מהדיסקים של פינק פלויד. אני אולי הייתי מכניס את מדל למרות שיש בו עוד שמץ ש פסיכודליות וכנראה גם את אנימלס אבל לא בטוח. בעקרו הכי פרוגסיבי זה דארק סייד. מה דעתכם?

CaerBannog

New member
אומה גומה הכי פסיכדלי נראה לי...

הכי מתקדם זה כנראה דרעקסייד, וחלקים מוויש, בעיקר המכונה והחלק השני של שיין

meandmeandme

New member
החומה?

אני לא חושב שהיא נכנסת ממש לג'אנר כלשהו, זה גם נוגע לפינק פלויד בכלל. אבל את החומה הייתי מכניס לרוק קלאסי, נראה לי.

CaerBannog

New member
רוק קלאסי...

זאת כנראה ההגדרה שאני הכי שלם איתה, מין הסתם מדובר גם באופרת רוק, אבל זה לא ממש הגדרה, ואלי אולי אולי קצת רוק גותי מסכים עם הבחור מעליי בקשר לז'אנר, בלתי אפשרי למציאה...

רוק קלאסי זה לא ג'אנר

שיר או אלבום יכול להפוך לקלאסי אבל אין ג'אנר כזה. החומה כמו אנימלס והפיינל קאט, הם אלבומי רוק, אם אתם מתעקשים אז רוק אומנתי (art rock) אלבום הפרוג הראשון של פינק פלוייד הוא AHM (שלדעתי האישית הוא גם אלבום הפרוג הטוב ביותר שלהם)והאחרון הוא wish כל מה שלפני AHM נע בין פסיכדליה (פייפר) לכמעט פרוג (מאדל). אבל הכוח של פינק פלוייד אף פעם לא היה כלהקת פרוג, יש להקות פרוג טובות בהרבה

מורנא007

New member
כמעט פרוג Obscured By Clouds?

לדעתי Obscured By Clouds אינו פרוג, למרות שראה אור בתקופת הפרוג של פינק פלוייד.

מדל היה אחרי AHM לא לפני...

אני חושב שראוי להכניס גם את אנימלס בקטגוריית הפרוג. למרות שהוא פחות מתקדם מהשאר.

אז ככה

Meddle אכן היה אחרי AHM כמו שכתבתי במקום אחר, בתקופה הזו פינק פלוייד עדיין עשו ניסיונות עם הצליל שלהם, בעוד ב AHM יצא להם אלבום פרוגי משובח, לדעתי אחד מגדולי אלבומי הפרוג שישנם, מאדל היה קצת פחות פרוגרסיבי, ו Obscured by Clouds על אף הצליל החללי משהו שלו גם הוא לא היה פרוגרסיבי מידיי (לדעתי מאדל יותר פרוג מ Obscured אבל זו רק דעתי). בקשר לאנימלס, אני ממש לא מבין למה הוא פרוג, אבל אני רוצה להגיד משהו אחר: מה זה משנה לעזעזל, מה שחשוב זה המוסיקה ולא איך מגדירים אותה לא?, כל משחקי החלוקה האלה לג'אנרים הם רק דרך של מבקרי מוסיקה להרגיש חכמים וחשובים לא הרבה יותר מזה

כמה דברים

AHM הוא לא פרוגי, יש בו שיר אחד ארוך שהוא פרוג, ועוד שיר פסיכדלי.. השאר זה רוק פשוט... כך גם מדל, שלדעתי אין בו בכלל אלמנטים פרוגיים.. obscured - האלבום הכי לא מתקדם של פינק פלויד. גם ניק מייסון אמר שהוא מעדיף את האלבום הזה על פני האחרים כי פה הם יוצרים ישר ולעניין. בלי להתחכם. ללא ספק, האלבום הכי, "רוק רגיל" שלהם.

שיהיה

לטעמי AHM הוא עדיין פרוג, כל השאר אני בערך מסכים, אבל זה בסדר אפשר לא להסכים, ואת דעתי על חלוקות לג'אנרים אתה כבר יודע

yuvalpik

New member
מתקדם

אטום הארט מאדר נחשב האלבום הכי מתקדם של פינק פלויד בגלל האורך של הקטע ראשון עם החצוצרות והאפקטים. וחץ מזה זה אחד האלבומים האהובים עלי

CaerBannog

New member
מקשיב לזה עכשיו

באמת קטע ממש טוב, אין מה להגיד ,אבל חסר לי פשוט חסר לי הבס של ווטרס, הבס בסגנון של שיין, אין מה לעשות, חסר

השיר ה"הזוי" הכי טוב של פינק פלויד

הוא ללא ספק come in number 51, your time is up שזה עריכה מחדש של careful with that axe eugene בשניהם יש בסים טובים של ווטרס. אני מת על באס!

Jam Head

New member
עשיתי את זה פעם

ככה , פייפר - הוא פסיכודלי לגמריי , לא הכי שלהם אבל מאוד פסיכודלי מאוד מתאים לתקופה שלו , ולעקרונות הראשוניים של הפלויד. אומה גמה - היצירה הכי נסיונית ששמעתי בחיים שלי , דברים מעניינים מאוד דיסק פסיכודלי , מוסיקה משובחת מאוד , למרות שלא תמיד מעוצבת או ברורה ליריקה זוועתית לפי דעתי אבל המוסיקה די מחפה - אלבום מיוחד. אטום הארט מאדר - הוא מתחרה עם אומה גמה על הניסיוניות , הרעיון לערבב קטעי אימה או מוסיקה קלאסית עם הרוק הפסיכודלי היה דבר מאוד חלוצי לפי דעתי. אלבום שיש בו המון השקעה ומחשבה , מדהים ! מדלה - אמממ , הוא כבר יותר פרוגרסיבי מאשר פסיכודלי , יש בו גם שילובים של הגל של הרוק הכבד של בריטניה. חוץ מ-אקוז , אף שיר שם לא נסיוני או חדשני. הצד האפל - אין מה להגיד ! יצירת אומנות , רוק פסיכודלי-פרוגרסיבי , אין שום נפילה באף תחום של האלבום הזה , ליריקה משובחת , הגיטרה הנהדרת של גילמור , עבודה מושלמת של הפלויד שיצרה את אחד הדיסקים הטובים ביותר בהיסטוריה. רוצה שתהיה פה - פרוגרסיבי עם יציאות לרוק כבד , בעיקר הלריקיה של ווטרס עם הגיטרה של גילמור ( שהיא הכי נותנת אווריה מכל הדיסקים שלהם ). שימוש גדול בסינטיזיזר ( לא יודע איך לכתוב את זה ). חיות - אלבום קונספט מושלם , גם הוא לא נופל יותר מידי , בעיקר פרוגרסיבי מבחינת המוסיקה , אבל הרעיון שלו זה מה שנתן לו את ההצלחה. החומה - בעיקר רוק כבד, אין כמעט פרוגרסיבות , אחרי שראיתי אותו בהופעה של שליחי הבלוז בכלל מבינים את הכבדות היחסית של האלבום הזה בקטעים כמו In The Flash. החתך האחרון - בעיקר סלואו רוק אני מניח , לא מצאתי הגדרה כל כך. עוד דיסק עם די הרבה מסר , אלבום פציפיסטי שמראה את דעותיו של ווטרס בקשר למלחמה שהייתה קיימת באותו זמן ובקשר למלחמת העולם ה- 2. אלבום מיוחד במינו , האלבום הכי אפל של הפלויד בלי ספק. כל שאר האלבומים לא שמעתי מספיק כדי לכתוב. מצטער אם יש שגיאות אני די עייף.

למעלה