הפוך על הפוך

הפוך על הפוך

מסתבר (אולי) שמה שנתפס בעייני כמנגנון שלי להגנה עצמית, הוא בעצם מנגנון הפוך... מנגנון להרס עצמי. עכשיו לכי תביני למה...

*יערית

New member
ואני לתומי חשבתי....

שאת לא מעמידה מנגנוני הגנה מסביבך
ככה הרגיש לי.

מצוטטת

New member
לא ../images/Emo88.gif

אנחנו כמו העצים...נאחזים בחיים ומנסים לשרוד...איש איש בדרכו אז בעייני הכל כשִיר לצורך תחושת ההגנה.... אז לענות לך או להבין במקומך (אפשרי בכלל?) אז אולי מרגישים תחושה של דריכה במקום לא מוצאים את דרך המלך הולכים לאיבוד YOU NAME IT.... אבל הרס? זה לא! הובנתי, קלעתי, פיקששתי לא יודעת, התכוונתי לוחצת ~שלח~

ophra

New member
כי זה פשוט ככה....

מנגנוני ההגנה שלנו הם תעתוע אנחנו חושבים שהם מגנים עלינו מפגיעות ולמעשה הם אלו שמונעים מאיתנו לחיות עפ
(בגיחה קצרה)

s h o o s h a

New member
ההסבר שלי

מנגנון הגנה = יצירת "קיר" אשר מפריד אותך משאר העולם ובכך מונע ממך להפגע. מאידך, אותו קיר בדיוק גם מונע ממך להפתח אל העולם, יתכן שלהפגע מעט, שוב, אבל, לחיות. ועל זה נאמר "אליה וקוץ בה" (**מקווה שציטטתי נכון) עכשיו - מנגנון הגנה או בדיוק ההפך? מנסיוני, בכל פעם משהו אחר, בהתאם להרגשה, בהתאם לצורך

עוף כנף

New member
תלוי

לא בהכרח. מנגנוני ההגנה נבנו כתוצאה מפגיעה, לא? השאלה עד כמה עבות חומות ההגנה, (ואני מניחה שכגודל הפגיעה כך עוצמת ההגנה?) אם המנגננונים מונעים לחלוטין המשך חיים רגיל או רק מתריעים כשמרגיש "סכנה". אם הם מונעים מהעולם להיכנס, או נותנים לו לעבור עם בדיקות בטחוניות לפני כן. הם הופכים למנגנון הרס כאשר הם מונעים ממך לחיות, ליצור קשרים חדשים. רק את יכולה לדעת עד כמה הם עוצרים, ורק את תוכלי לפרק אותם לאט לאט, אם כשתבטחי במישהו ואם בכלל.

נקיטה...

New member
לכי תביני...

המנגנונים האלה, שהם משו - פרטי שלנו, כאלה שרק אנחנו המצאנו אותם הם - היצירה שלנו - והם לא באים משום מקום. הם באים ונוצרים בעקבות דברים שאנו חווים, מרגישים, עוברים... תפקידם לכאורה... לשמור, כשבפועל הם עושים לפעמים דברים אחרים. כמו... הורסים. פוגעים. ואולי... גם לפגיעה הזו תפקיד? להראות לנו... לתת לנו להרגיש? לשמור עלינו "לכאורה"...? ואז לפתוח פתח ל... הסרת המנגנונים, שהנחנו אנחנו עצמינו? סתם חושבת בקול רם... זה ב'סדר?
חיפ' ענת

רות 2

New member
לא הייתי מכניסה את עניין....

ההגנה... , ועינין הרס עצמי... לקטגוריה אחת..של מנגנון... -מה שניתפס כהגנה אצל האחד, ..אצל מישהוא אחר ניתפס כהרס עצמי זו הפרשנות הסוביקטיבית.. למצב נתון... ואותו הדבר אצל אותו אדם ,אשר הגיב ב..הפעלת "מנגנון ההגנה " ולאחר מכן הוברר לו בעצם כי "הפעלה" זו גרמה ל...הרס עצמי /כשלון ואולי ...זה רק עינין של בחירת אופציות... נכונות למציאות מסוימת ... ולא נכונות למצב נתון משתנה באותה מציאות... בדיוק כמו ההבדל בין דילמה לבעיה כשי את בדילמה יש לך כמה ברירות(מנגנוני הגנה).... אם בחרת בברירה לא נכונה אז הדילמה הפכה לבעיה........... -ממממממ הרס עצמי זו מילה חריפה אי אפשר להכניס אותה לאותה טבלת מגננה "לכי תביני למה"..... למה?? -זה בגלל ביקורתיות עצמית גבוהה.. -זה ביגלל דרישות עצמיות גבוהות מדיי... -זה בגלל ציפיות אישיות גבוהות מידי... זה ביגלל חשש חבוי של אי עמידה בציפיות שלי ממני, שלו ממני, שלהם ממני, ככל שהדרישות שלך /שלי מעצמך יהיו מתונות יותר כך עוצמת המגננה והכשל יתמתנו גם הם.... (אבל מגננות /חומות ושאר ירקות טוב שהם שם.... בבטן, צריך לפעמים לשמוע בקולם ולהשתמש בהם... -אך את המילה "הרס עצמי "צריך להרוס לבטל.... ולהשתמש במילה כשל(הוא כואב לא פחות...)

ס י ו ן1

New member
אצלי הוא חלוד

היום הבנתי שלוגיקה דופקת את ציריות הרגש והתחושה

maof

New member
הייתי מנסח זאת בצורה קצת שונה../images/Emo39.gif

הרגשות לפעמים הם האויב שלנו משום שהגוף הולך אחרי הנפש מנגנוני ההגנה שאנחנו מעמידים מסביבנו כולאים אותנו גם מאחורי אותם חומות מעוף

למעלה