הפג יוצא מן הבית.

הפג יוצא מן הבית.

שלום לכולם, קיבלתי מחברה את כתובתו של האתר וזו הפעם הראשונה בה אני כותבת לפורום זה. אני אמא של יותם שנולד בשבוע 32 ו- 5 ימים במשקל 1,581 ק"ג. במשך חודש שהינו בביה"ח, לקראת היציאה הביתה, בשיחת השחרור, הבהירו לנו כי כדאי להישאר בבית למשך החודש הראשוןולהרחיק את הילד ממקומות סגורים. היום מסתיים ה"עוצר" שלנו ונוכל לצאת לאוויר הפתוח (מעבר ליציאות המחויבות של טיפת חלב, רופא וכדומה). שאלתי לכם בעלי הנסיון, אם אכן רצוי להתרחק ממקומות סגורים ולכמה זמן וכן עד כמה כדאי לעטוף את הפג במעטה זהירות המונע במידה מסוימת להתייחס אליו כאל תינוק רגיל. אשמח לקרוא תגובותיכם.

../images/Emo65.gifערב טוב ליטי וברוכה הבאה

ל
החם והנעים. קודם כל מזל טוב , יותם שם מקסים. אני אמא של מאור נולד בשבוע 27 במשקל 1 ק"ג, לפני 4 שנים. גם לנו המליצו להימנע מביקורים במקומות סגורים כמו קניונים, ואכן לא הגענו למקומות שכאלו לא חודש, אלא בין 3-4 חודשים, לא זוכרת בדיוק. העניין הוא שבמקומות הסגורים יש ריכוז חיידקים עצום והמערכת החיסונית של הפגפגים שלנו כ"כ עדינה שכל דבר יכול "להידבק" אליהם בלי שום בעיה. תנצלי את מזג האויר הנעים שמתחיל בתקופה הזו ל"טיולי רחוב" למינהם. את מוזמנת אלינו בכל שאלה שיש לך, ותעדכני אותנו מדי פעם בשלומו של יותם. ערב טוב גלי

שלום לליטי ויותם ../images/Emo65.gif

קודם כל ברוכים הבאים
בקשר לשאלתך, אנחנו החזקנו מעמד בעניין הזה בדיוק כמה ימים ואז הגיעו אלינו מלא חברים בבת אחת. וכל העניין התפקשש, והתחלנו ללכת איתו לכל מקום. אז נכון שאנחנו לא אוהבים קניונים ולא כל כך אוהבים מקומות סגורים. אבל למשל בחדר אוכל של קיבוץ - הוא היה בגיל צעיר מאוד. אנחנו הורים מאוד לא לחוצים ולכן התנהגו עם עופרי כמו תינוק רגיל ישר בהתחלה, אבל היום אני מבינה שאולי לקחנו סיכון מיותר. לכן אני חושבת שכדי ללכת לפי מה שאמרו לכם בפגיה ובאמת להתרחק ממקומות הומי אדם עד שתרגישו שיותם כבר חזק מחזיק ואפשר להתנהג איתו כמו תינוק רגיל. אמא של עופרי

26יפעת

New member
ברוכה הבאה למשפחה

הגעת למקום הנכון לשאילת שאלות ואני שמחה בשבילך שגילית את הפורום מוקדם יחסית. כמוני כמוך, גם אני אמא לפג צעיר. בקשר לשאלתך, לדעתי זה מאוד אינדיודואלי ותקבלי תשובות שונות. בכל אופן יש גם קשר למזג האויר שהיום יותר מוצלח מאשר לפני חודשיים, אז יצא בננו מהפגיה. אנחנו התחלנו לצאת בצורה מאוד הדרגתית, מכיוון שהמרכז הרפואי שלנו נמצא בקניון, לאט לאט התחלנו לשהות שם יותר (לקפוץ דרה לסופר פארם/לדואר וכו')ועכשיו אחרי חודשיים בבית אנחנו כבר יוצאים חופשי.שיהיה בשעה טובה :)

אני מאוד פולניה...

הי ליטי וברוכה הבאה, שמי יעל אמא של הגר שנולדה בשבוע 33 1.8 ק"ג בדאלס טקסס
. עד גיל חודשיים הגר היתה רק בבית למעט ביקורים אצל הרופא... (פולניה, אמרתי....) היום הגרי כבר בת 5 חודשים ואנחנו מוצאים אותה מהבית הרבה יותר מבעבר אך נזהרים (בעיקר בחברת ילדים קטנים) ואפילו היינו איתה בטיול לפני שבועיים לכמה ימים והכל היה בסדר. למזלכם, מזג האוויר עכשיו הרבה יותר טוב ואוטוטו נגמרת גם תקופת הRSV.

קרן משם

New member
ליטי ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני אמא לשלישיה שנולדו בסוף שבוע 27 במשקלים 840-900 גרם. אני לא החזקתי הרבה זמן מעמד באיסורים האלה...טיפת חלב בכל מקרה אצלנו בקניון והלכנו למעקבים שאישית נראו לי מספיק סגורים עם כל מה שנלווה לסביבתם... האמת? אני חיים ומצויין...לדעתי לא כדאי להחמיר יתר על המידה...אם אתם לא תצאו איתו לפאב לדעתי הכל בסדר (בגבול הטעם הטוב). מזל טוב על לידת יותר ועל שיחרורו!!

ברוכה הבאה!../images/Emo141.gif

קודם כל מזל טוב על השחרור! ליאל נולדה בשבוע 29 במשקל 1138 גר' והיינו חודשיים בפגייה. היא השתחררה בחורף לכן לא יצאנו איתה בכלל בחודש הראשון,רק לביקורות וטיפת חלב, לקניונים ממש מאוחר אך טיול בחוץ או לסבא וסבתא אפשר עכשיו שמזג האויר חם ויפה. בחוץ אי אפשר להדבק והשמש נותנת ויטימין D. בכלל אני בדעה לא לשמור אותם בצמר גפן. תינוק שנוטה לחלות הוא יחלה גם בבית סגור, ותינוק חזק ובריא לא ידבק אם מוציאים אותו במזג אויר יפה. ליאל בחורף זחלה על רצפה קרה ויצאה לפארק עם כובע ומעיל וזה עשה לה רק טוב.

ברוכה הבאה

אנחנו לא דוגמה, ואולי כן? עקרונית עד 3 ק"ג אבל מעשית, עד הרבה יותר לא יצאנו עם איה החוצה. ממש פחדנו. מקומות סגורים? עד ששמנו אותה בגן לפני שבוע היא לא ידעה מה זה מקום המוני...אבל לקניונים וכאלה אנחנו עדיין לא הולכים איתה... מה אני אגיד לך...איש הישר בעיניו יעשה...

למעלה