הפגנת ה1 במאי

spraizler

New member
הפגנת ה1 במאי

ההפגנה מתקרבת, ולפי דעתי חשוב שנבוא להפגין בתור תנועה בה. כל מי שחושב כמוני, מוזמן לפנות בהקדם האפשרי במיילים אל הצמ"ר שקשור אליו- מנחה המחוז שלו, ואל מתן מוראד רכז המפעלים בתנועה. (2 מכותבים במייל) במכתב תכתבו למה לדעתכם חשוב לצאת להפגנה ושאתם הייתם רוצים להיות שם עם התנועה. אני מחר אעשה גם טלפונים לצמר אבל חשוב להראות להם שזה בא מהרבה אנשים ולא סתם.

fate spinner

New member
תלוי.

אני חושב שיש בעייתיות עםה יציאה שלנו להגפנה כי אני עדיין רואה אותנו כתנועה א-פוליטית (ובזה יסתכם הדיון הזה בנתיים) לכן אם ארגונים כאלה ואחרים רוצים לתת להפגנה נפח פוליטי מדי אני חושב שזה לא ראוי לצאת מטעם התנועה. מטעם עצמי אני אוליי אצא. למרות שנראה לי שיש לי איזה בגרות או מתכונת

spraizler

New member
יש מתכונת במתמטיקה אבל ***

זה יותר חשוב, מצדי שידחו את המתכונת ביום. חוץ מזה זה פחות הפגנה פוליטית ויותר חברתית. יש פוליטיקה בהרבה דברים אבל דווקא שם פחות. לקרוא לאחווה ושיוויון אם זה בעבודה ואם זה בחיים, לצאת נגד עשיקת עובדים במקומות מסויימים, מספר העניים העצום שיש.. זה יותר אמירות חברתיות שחשוב שיאמרו בתנועה שלנו, ואוי לנו אם לא. אוי לנו אם רק נעביר פעולות בישובים ולא נשתמש בכח שלנו כדי להראות מה אנחנו חושבים וכדי שהמדינה תבין שצריך להיות שינוי פה.

fate spinner

New member
את המתכונת לא ידחו ביום

(אני בספק גדול אם יעשו את זה) וחייבים להיות במתכונת הזאת ולקבל במתכונת 0 זה לא ממש יעשה טוב לציון שלי. אז כנראה שאני לא אדיע. אוליי אני אסע אחרי המתכונת לאחת ההפגנות היותר קטנות בחיפה או משהו אם היא תהיה בבוקר. ביום הזה לצערי המימוש העצמי יבוא לפני טובת הכלל מבחינתי ואני אגש למתכונת במתמטיקה

Abaadi

New member
אם ארגונים כאלה ואחרים

רוצים לתת להפגנה נפח פוליטי, וזה לגיטימי מצדך, אז מן הסתם שיהיה לגיטימי לצאת מטעם בני המושבים לדרישה לשינוי חברתי לפי הערכים והתפישות האישיות שלך. כשאתה משתתף במפגן בו נאמרים דברים אלו ואחרים, אותם דברים לא אוטומטית מזדהים איתך, או עם התנועה. אנחנו לא פה בשביל לבסס רשת קייטנות ארצית לילדי המושבים, אנחנו פה בשביל להביא שינוי. מתי פעם אחרונה ראית כיצד רעיון מעמד הפועלים שאותו מביעה החולצה הכחולה שאתה לובש בא לידי ביטוי? הפגנות 1 במאי הן מסוג ההפגנות שאנחנו מזדהים איתן כתנועה, לכן יהיה מן הסתם שנשתתף בהן.

fate spinner

New member
וואו רגע רגע

אני לא אומר שבאתי לפתוח לא קייטנה ולא חוג נוער. בוא נפריד את הדברים. אני רואה את תנועת בני המושבים כתנועה א-פוליטית. אני מאמין שמטרתה של התנועה צריכה להיות בהשפעה על אנשים תוף פעילות קהילתית בהתאם לערכים שלנו ופעליות שמפתחת זהות אקטיביזים ואורך חיים ערכי. ושם צריכה להיות ההשפה שלנו כתנועה כפי שאני רואה את תנועת הנוער "בני המושבים" אני כעצמי חוץ ממדריך וחניך בתנועת הנוער בני המושבים אני גם בן אדם עם השקפות פוליטיות דעות ואמונות שפועל למימוש אמונוןת אלא במדינה בצורה פרטית או דרך קבוצות אחרות בהן אני חבר. אם אני אהיה שם וההפגנה תהיה שם אני מבטיח לך שאני לא אהיה שם עם חולצה כחולה. מעבר לזה סביר להניח שאני לא אהיה עם חולצה שמויצגת עם אירגון מסויים כלשהו. אני רואה את רעיון מעמד הפועלים של החולצה הכחולה שאני לובש באורך החיים שלי. אני בעצמי פועל בגידולי השדה בקיבוץ. אני עובד עם פועלים.

Abaadi

New member
פעילות שמפתחת זהות אקטיביזים ואורך חיים ערכי

הפגנות ה1 במאי הן לא בדיוק מסוג הפעילויות האלו?

fate spinner

New member
לא. ההפגנה הזאת היא תוצאה של אנשים

אקטיביסטים בעלי אורך חיים ערכי. היא לא ממש מפתח את הזהות ואת סולם הערכים

Abaadi

New member
לא?

התארגנות של אנשים בעלי מכנה משותף וערכים משותפים, שלא מחכים לגורם מושיע ויוצאים ביחד לדרישה לשינוי חברתי כאשר ערך ערך הסובלנות, השיוויון והדמוקרטיה מובילים לאותם שינויים..לפחות לדעתי מאד מפתחת את הזהות שלנו כתנועה, מגבירה את תחושת השייכות, וחשוב מכל - מביאה לידי ביטוי את הערכים שאנחנו מאמינים בהם.

fate spinner

New member
לדעתי אדם מפתח את הזהות שלו על ידי לימוד...

ודיון. הפגנה היא בד"כ תוצאה של לימוד ודיון שגרמו לכך שאנשים בעלי ערכים דומים/תפישת עולם דומה יוצאים ביחד לקרוא לשינוי. וכאן לדעתי צריך להבדיל. אם ההפגנה יוצאת בקריאה לשינוי פוליטי- כלומר לשינוי שלטוני. לדעתי לא ראוי שאנחנו כתנועה נשתתף בהפגנה הזאת כי אנחנו תנועה א-פוליטית אם ההפגנה יוצאת בקריאה למודעות חברתית- יהיה מצויין אם אנחנו כתנועה נשתתף בהפגנה הזאת כי זה ביטוי של הערכים שלנו המשתלבים בחברה ולאו דווקא בפוליטיקה

spraizler

New member
ההפגנה יוצאת בקריאה למודעות חברתית

ובכל מקרה, מי שיפגין יקבע מה יהיה בה. אם נהיה שם ונפגין ונתן את הטון, נניף כרזות חברתייות ולאו דווקא פוליטיות,ף אנחנו נתן את הטון להפגנה ונבטיח שהיא לא תהיה פוליטית. אולי חלק מהארגונים כן יתנו לזה נופך פוליטי אבל אתה לא חייב, ומה שתעשה זה מה שיקבע. חוץ מזה, שאנחנו משפיעים בתוך קהילתי, אבל בתכלס, החלטה ממשלתית אחת של העברת 2 מליארד שקל לתקציב הרווחה למשל, משפיעה פי כמה וכמה על פני כמה שנים של הדרכה בנושא. בשורה התחתונה, חובה עלינו לנסות להשפיע גם על הממשלה כי בסופו של דבר מהלך אחד כזה יתרום יותר לחיזוק החברה והרווחה מאשר כמה פעולות בשנה על הנושא.

fate spinner

New member
אני לא מסכים אם זה. אני חושב שיש חשיבות גדולה

מאוד לקיומה של תנועת נוער א-פוליטית. והיא לא נופלת בערכה מתנועת נוער פוליטית. אפשר להשפיע בצורה קהילתית לא דרך הפעולות. אני לא חושב שכחלק מתנועת נוער א-פוליטית אנחנו צריכים לנסות להשפיע על הממשלה

spraizler

New member
נכון אתה לא חושב ככה

אני כן חושב ככה.. אין שום סתירה בין השפעה תוך קהילתית לבין השפעה חוץ קהילתית - ארצית.

fate spinner

New member
הבעיה שלי היא אם הפוליטיות של ההפגנה

לא הפניה לקהילה שהיא לא יישובים של התנועה אני אמוד בעד לצאת מהבעוה של היישובים שבתנועה פשוט לא לכיוון הממשל והשלטון

spraizler

New member
אוקי אז אני אומר לך שלדעתי אין שום בעיה

זה לא סותר את עצמו השפעה חוץ קהילתית- קרי השפעה על אזרחי מדינת ישראל ועל הממשל. (כי למעשה זה אותו פועל יוצא) אתה יכול להגיד אתה לא משפיע על פוליטיקה אבל בכך שאתה מחנך אנשים שבעוד שנתיים ילכו להצביע זה משפיע על הממשל.. אי אפשר להתחמק מזה.

fate spinner

New member
אני בעד.

אין לי ספק שזה מה שיקרה. מה שחשוב לי שבתור תנועה המטרה שלנו לא תהיה לשנות את החלטות הממשלה ולהשפיע על השלטון. אלא לעודד חשיבה ערכית אידיאולוגית ופעלתנים בקרב הקהילה. ברור לי שהתוצאות של חשיבה כזאת מתבטאות גם בבחירות לכנסת ומכך גם בפוליטיקה אבל זאת לא המטרה אליה אני חותר. הנוער העובד והלומד יוצאים להפגנה מתוך מטרה לשנות החלטת ממשלה אני אם אני אצא להפגנה זה כדי להעלות נושא לבדר היום, לידיעה הציבורית ולעורר דיון בנושא כי הוא חשוב לי. אין לי משהו עקרוני נגד ה1 במאי. בכלל לא. אני פשוט חושב אם לי יותר מתאים לצאת כחלק מהתנועה או כעצמי.

spraizler

New member
אבל אפשר לעשות את שני הדברים

זה לא סותר אחד את השני. זה שתצא להפגנה לא אומר שאתה משקיע פחות בלחנך את החניכים... אבל מה לעשות זה שאתה קובר את הראש בחול ואומר אני לא רוצה להשפיע על הממשלה, אז הממשל רואה שלמעשה יש לו לגיטימציה לעשות את הדברים שהוא רוצה, אף אחד לא מתנגד.. אז אתה קובר את הראש בחול בטענות כאלו ואחרות, אבל בפועל הממשל שלנו חרא ולא מתפקד, המדינה מדרדרת. וחינוך משפיע לטווח הרחב. אתה מוכן לקחת את הסיכון שבעוד 20 שנים תהיה לנו מדינה טובה יותר? כי אני לא, לפי מה שאני רואה עכשיו לא בטוח שנשרוד כחברה ומדינה עוד 20 שנה..

spraizler

New member
חוץ מזה שאתה תשיג יותר אם תעשה את 2 הדברים

גם תיצור חינוך לעתיד, וגם תשפיע על מה שהולך עכשיו ותקדם את האנטרסים שלך. רק טוב יכול לצאת מזה.

למעלה