הפגנה דחופה!!

הפגנה דחופה!!

היום יום רביעי 26/2 הפגנה!! מול מועצת מפלגת שינוי המועצה מתכנסת לאשר את ההסכם הקואלציוני עם המדפ"ל האיחוד הלאומי והליכוד ובכך מאשרים את קיומה של ממשלת ימין קיצוני טומי לפיד הבטיח לציבור שלא יתן ידו לממשלת ימין קיצוני ושיעמוד בהבטחותיו לעבוד למען תחבורה ציבורית בשבת ונישואין אזרחיים אנו(נוער וצעירי מרצ ) מגיעים היום להזכיר למועצת שינוי את הבטחותיה לציבור בוחריה 17:30 מול בית סוקולוב רחוב קפלן 4 ת"א.

האם אנחנו בכלל צריכים להפגין שם?

שי, בתחילה התלהבתי מרעיון ההפגנה וכבר התחלתי לארגן ולהודיע לאנשים, אבל במחשבה שנייה, אני חושב שקודם כל כל אחד צריך לשאול- האם אנחנו נגד כניסתה של שינוי לממשלת ימין, שהיא האופציה היחידה הקיימת- האם אנחנו מעדיפים ממשלה שגם ירכיב הימין, וגם יישבו בה החרדים?!

אמיר

תפקידנו לשמש בשנים הבאות אופוזיציה לוחמת, המקיימת את מה שהבטחנו אנו לבוחרנו. כמו כן, נשמח להזכיר לבוחרי המפלגות האחרות מה הובטח ומה התקיים בפועל. בבחירות הבאות שיתקיימו, ולפי הערכות רבים, לא בעוד 4 שנים כפי שחוזים בליכוד,יזכרו מי הבטיח וקיים ומי הבטיח ואכזב. רוני פרומן

C a M e L

New member
אמממ

מישהו אולי יודע על אוטובוס פנימי מתחנת רכבת כלשהי... אני חושבת שאני יגיע

מרכבת שלום מרחק הליכה של 5 דק'

לא צריך אוטובוס , אלא, לעלות את רחוב קפלן של הקריה. רוני

אבל עם כל הכבוד...

האם אנחנו רוצים להרוס את המדינה? לא מספיק לנו שיושבים בממשלה ליברמן שרוצה להרוס את סכר אסואן ואפי איתם שחושב שהוא המשיח, אנחנו גם רוצים בפנים את אלי ישי? אני באופן אישי לא מתכוון להגיע להפגנה היום, אני לא אנסה לטרפד אותה ואני אעביר קשר לסניף שלי, אבל אני עדיין חושב שעדיף שינוי בפנים על פני ש"ס ואגודה.

Alexco

New member
סטגדוש!

זה בדיוק דיבור מהסוג עליו דיברתי כשהמלצתי לך לא לכתוב יותר בפורום נוער מרצ.

Deathatred

New member
אם לא הבנת את הכוונה

הנה דוגמה קטנה: נניח שהממשלה מציעה הצעת חוק שתיטיב מאוד עם המדינה. האם רק בגלל שאתם אופזיציה תתנגדו לה? תפקיד האופיזיציה הוא להפיל את הממשלה בכל מחיר, תפקידה להוות אלטרנטיבה לממשלה, לספק ביקורת והצעות בונות על מדיניות הממשלה ולקדם חקיקה לא-ממשלתית לפי השקפתה. להפיל ממשלה יומיים אחרי שהורכבה זה די חסם טעם ויביא בסופו של דבר למצב של שליט יחיד כי המדינה לא יכולה לעמוד בבחירות מתמידות.

מה הקשר לאופוזיציה?

בדיוק כמו שמפלגה שהיא חלק מקואליציה לא צריכה למכור את העקרונות שלה בצרוה זולה ומכוערת (כמו שעשו בשינוי), גם מפלגה שיושבת באופוזיציה לא צריכה למכור את כל העקרונות שלה רק בגלל שהממשלה מבצעת חלק מהם. מרצ צריכה לתמוך בביטול חוק ברוכות ילדים, ביטול חוק טל, וביטול משרד הדתות. העובדה שמבצעים את זה לפיד, איתם ושרון לא אומרת בהכרח שזה פשע.

הגינגי

New member
סיפורו של ח"כ

זה מזכיר לי מקרה בו מי שהיה ראש האופוזיציה נראה לי שקראו לו אריאל שרון, אני לא בטוח בשם. אותו מר שרון אמר מעל בימת הכנסת שצו מצפונו אינו מתיר לו להצביע בעד חוק מסוים, אתו נקרא חוק טל. כעבור לא יותר משנה אותו מר שרון העביר את החוק באותה הכנסת, ושכנע אנשים להצביע כמוהו. אך כמובן שזה מקרה היפוטטי לגמרי וחס וחלילה לנו שמקרה כזה יהיה אמיתי, כי הרי אז אבוי לנו ולדמוקרטיה שלנו. תארו לעצמכם שעוד היו בוחרים אדם כזה לראשות הממשלה, פשוט מבדח.

Uri Grupel

New member
נו באמת...

רוני, שי ושאר מארגני ההפגנה. אני הראשון שיסכים שאנחנו חייבים להיות אופוזיציה לוחמת, שאנחנו צריכים לעמוד על שלנו ולקיים את הבטחותינו לבוחרים. אבל מה הקשר בין זה ובין ההפגנה מול שינוי? שינוי היא מפלגת ימין בדעותיה המדיניות והכלכליות, טומי לפיד בכלל עומד קרוב למפדל בדעותיו המדיניות. מתוך ההכרה הזאת למה שנפגין נגד הצטרפותה לממשלה? ואם אנחנו מפגינים מולם מה לגבי מרכז המפדל? ישראל ביתנו? אפילו הליכוד - איך הם מעיזים להצטרף לממשלתו של שרון! הגיע הזמן שמרצ תבין ששינו, העבודה ואני לא יודע איזה עוד מפלגות הן מפלגות עם דעות שונות משלנו ואין צורך להגיד להם שהם לא בסדר כל פעם שהן עושות דבר כנגד דעותינו. אפילו אם זה גימיק תקשורתי אדיר. במקום זה כדאי להפנות את ההפגנות לידיעת כלל הציבור על קווי היסוד של הממשלה הנבחרת ובמידה ויעשו שטויות גם על זה. לסיכום תילחמו על הדברים שבאמת חשובים לכם ולא על כניסה לתקשורת. בברכת שנה טובה אורי גרופל

סתם שאלה

למה מי אתה שאתה תפגין מול מפלגה אחרת שאתה בכלל שונא כי בגללה המפלגה שלך נהרסה? כאילו תן לנוער שינוי להחליט אם זאת בגידה או לא מה הקטע שלך? פתאום כן אכפת לך ששינוי יעמדו במילה שלהם? לך תשגיח על מרצ לא על שינוי אפשר לחשוב ששינוי בגדה בך או משהו...

למעלה