הפגנה באור יהודה!

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

tapr

New member
הפגנה באור יהודה!

http://news.walla.co.il/?w=/1/773979 יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ מלי פולישוק-בלוך (שינוי), אמרה כי מדובר ב"אחד הגילויים הכי חמורים ומזעזעים שנתקלנו בהם לאחרונה. מעבר לעבירה על החוק, זוהי התנהגות המדרדרת את הנורמות הציבוריות, גורמת לאפליה ברור הבין תלמיד לתלמיד ופוגעת באופן אנוש בעקרון השוויון, שהוא אחד מיסודות מערכת החינוך. במקום לחבק את הילדים, ראש העירייה מדביק להם אות קלון". בתור תנועת נוער ליברלית הדוגלת בשוויון הזדמנויות ובפרט בחינוך, עלינו ללכת לאור יהודה ולהפגין על הנושא! יוראי העלה את הרעיון בקומונת המזכירות, ולדעתי הוא חשוב מאוד. אם נוכל להביא את מלי, אז בכלל יהיה נהדר
מה דעתכם? באיזה יום מהשבוע אתם יכולים לבוא (רמז: יום רביעי 14-17, הכי טוב
)?

איזה ראש עיר .........

לדעתי צריך להדיח אותו מראשות העיר זה ממש בושה וחרפה המצב במדינה מדרדר זה לא יאומן ממש בזיון למדינה

ביאטה

New member
אני ממליצה לכולם לקרוא...

את הכתבה של יובל אזולאי ב"הארץ" היום. הוא מתאר את המצב של ראשי העיר בצורה מאוד מעניינת, ולא פופוליסטית כמו שכולם עושים עד כה. נורא קל לבקר אותו, ובצדק, כי גם כשאתה רוצה להגיד משהו, עצם תפקידתך - יש דרכים להגיד כמו שצריך. יפה אמר, מי שאמר "מרוקאי מגרש אתיופי" - כי בציניות ובהומור זה מתאר את קיבוץ הגלויות פה ואת מעמדות העולים עם השנים.

tapr

New member
אני מבין את המצב

ובהחלט זה אידיוטי לרכז אוכלוסיות חלשות בערים חלשות גם ככה, תוך יצירת "גטאות". אבל יש הרבה דרכים להביע מחאה, חוץ מפגיעה באוכלוסיה החדשה...

מחד גיסא ומאידך גיסא

מחד גיסא יש משהו בדבריו של הראש הלכאורה ניכבד. אם נוסיף אוכלוסייה מתקשה על אוכלוסייה שגם ככה מתקשה נקב עוד עוד אוכלוסייה מתקשה יותר. וזה נכון מאוד זה לא עוזר לאף אחד שמוסיפים עולים חדשים למקומות שגם ככה אין בהם עבודה וגם ככה אין בהם דרך לעזור לאוכלוסייה. ומאידך גיסא צדקתו של המר, לכאורה ניכבד, ראש העיר אינה צריכה לבוא על גבם של של הילדים בעיר ואינם צריכים לשמש לו קלף מיקוח לכן מעשיו פסולים מלכתחילה. נוספת על כך השאלה מה יקרה אם נשים את אותה אוכלוסייה במקומות בהם האוכלוסייה המקומית מבוססת יותר ? שכר דירה יותר גבוהה יותר תחרות על עבודות ודרישות תפקיד יותר גבוהות. אבל ישנה בעיה שלישית אלא אם כן ראש העיר מבצע עבירה שיש עמה קלון, אי אפשר לפטר אותו. לומרות שהוא בז לחוק בצורה הכי גלויה שיש הוא עדיין לא עבר עליו בצורה פלילית.

תמיר1991

New member
אני חושב שהאפליה טיפשית ופסולה,

אבל לא אלך להפגין בנושא זה, יש דברים שעומדים על סדר היום הרבה לפני זה... תמיר.

תמיר1991

New member
דת ומדינה, הפסקת הבנייה האווילית

בשטחים, חילופי שטחים... יש מספיק דברים שקודמים לאפליה הזו על סדר היום הציבורי שלי. תמיר.

אופס

משום מה בראש שלי הוכנס "לא" בין ה-"אני" וה"חושב" שלך, מצטער :). אציין שדווקא אצלך זה לא נראה לי עד כדי כך מוזר שתאמר זאת, בהכירי אותך. בכל מקרה, אני מסכים איתך שיש נושאים שקודמים לנושא הזה, אם כי אם זה באמת חשוב אפשר להפגין על שניהם.

תמיר1991

New member
אייל -

בקשר לטעות הדקדוקית - תקרא יותר טוב להבא, ומהכירך אותי לא ניתן לתאר שאתמוך במעשה הזה, כי הוא אווילי. אם הישגי התלמידים ממוצא אתיופי נמוכים כתלמידים, ניתן לא לקבלם לבתי הספר, אבל אסור לפסול בשל מוצא גרידא. בכל מקרה, "חשיבות" זה דבר סובייקטיבי, ואני מהאנשים שזה מפריע להם אבל לא באופן קיצוני, ולכן את זמן ההפגנות המוגבל שלי איאלץ "לבזבז" על נושאים אחרים. בברכה, תמיר.

tapr

New member
לאו דווקא

אם הם עולים, בטח יש קריטריונים מקלים, ובצדק. בנוסף, אני לא בטוח שבבתי הספר באור יהודה יש קריטריונים מחמירים לקבלה...
בנוסגע להפגנה, אם נוער שינוי הולך להפגין על נושא חשוב, ויש הסעה, אין סיבה שלא תגיע. מכיוון שלא נפגין על "בנייה לא חוקית בשטחים" (אולי בג'נין...), חשוב להפגין נוכחות.

tapr

New member
ובנוגע לחילופי שטחים...

לא נצטרך להפגין, יהיה רוב

tapr

New member
כשיחלקו סרטים כתומים של בל"ד

נגד חילופי שטחים, נדבר

דווקא עכשיו נראה כאילו

המפלגה "שינוי" תחלק סרטים כתומים נגד חילופי השטחים האלו

FuxPavel

New member
לא חושב

ברגע שזה יעלה על הפרק אני חושב שדעתנו תשתנה, אבל עכשיו זה שייך רק לליברמן אז בטח ששינוי תהיה נגד.

tapr

New member
כשבל"ד תחלק סרטים כחולים-לבנים../images/Emo6.gif

תמיר1991

New member
אם יצטרפו לליברמן גורמים מתונים

יותר, במיוחד אם יהיו ממפלגתנו, אני מניח שהמפלגה תהיה בעד. בכל מקרה, אם יחולקו סרטים כתומים נגד החילופים, כנראה שבפעילויות הללו לא תראו אותי... תמיר.

תמיר1991

New member
אם אכן תתקיים הפגנה בנושא,

אכן אשקול הגעתי. בכל מקרה, לגבי הקריטריונים המקלים, לא לקחתי בחשבון, ותודה על ההערה. תמיר.

אוקיי, אי הבנה נפתרה

קשה לי להאמין שאני אקרא יותר טוב להבא, למרות שאני תמיד אשמח אם כושר הקריאה שלי ישתפר ספונטנית.

למעלה