הפגיעות

aviz81

New member
הפגיעות

הגורם חזק והראשי לחוסר הסתגלות שלי בחברה -זה הפגיעות אם נמשל מישהוא צועק עלי או שמתיחס אלי בצורה קצת מזלזלת זה יכול להרוס לי את היום , ולהוריד לי את המצב רוח פלאים . אני לא יודע למה אני נפגע כול כך מהר ? איך אני נהיה יותר מחוספס ופחות רגיש ?

aviz81

New member
נ.ב

וזה לאוו דוקה מזה שאני לא מדבר ברור אני מכיר אנשים שהם גם לא מדברים ברור , ואפ´ פחות יפים ממני ולא חכמים כמוני . והם הרבה יותר חופשיים לא פגיעים כמוני - אני פשוט פגיע בלי קשר לחסרונות שלי

גרא.

New member
מדי פעם אתה מוסיף עוד דבר מה המפריע

לך לתפקד,ויתכן שישנם עוד קשיים נוספים שטרם סיפרת לנו..כדאי שתתמקד תחילה במשהוא ספציפי אחד,תטפל בו,ואז תמשיך להתמודד עם היתר.אתה רגיש מאד,מתקשה לקבל משוב (פיידבק),מתקשה להתמודד עם ביקרות,נזיפה,או זילזול. ואפשר להבין את זה.כדי להתמודד ביתר קלות,חפש ונסה להצטרף לקבוצה דינמית המתמקדת ביחסים בינאישיים..דרך עבודה בקבוצה עם אחרים להם בעייה דומה,יקל עליך ללמוד לקבל דעות אחרות,מחשבות והתייחסות שונה,מבקרת אולי של אחרים כלפיך.

116x

New member
אני רוצה להבין

אני רוצה להבין אם דוגמה מישהוא פוגע\מזלזל בי אני אמור להיות לא פגיע בגלל שאני - לא אתיחס אלו, או שזה בכלל לא יפגע בי , או שאדחיק את זה ואתנהג רגיל וע"י ההצגה החיצונית ישתפר מצבי הפנמי תודה מראש

גרא.

New member
לאדם מוכר,וחשוב לב,המזלזל/פוגע בך,

חשוב מאד להקשיב,אבל לדעת איך לסנן את הנאמר,או את היחס ההתנהגותי כלפיך. והיכולת הזאת,לגדל "עור של פיל",כלומר ללמד את עצמך להקשיב,בלא להגיב,היא נרכשת או נלמדת בקבוצת של דינמיקה בינאישית.אם אדם לא מוכר ולא משמעותי לגביך,מתייחס אלייך בצורה שיכולה להחשב כפוגעת,או מזלזלת..מה אכפת לך? מי הוא בכלל בשבילך? מאין הוא יודע? מי מינה אותו לבקר אותך? תן לו לדבר,אל תגיב,ועזוב את המקום.אם נתנהג כמוך,ונגיב לכל הערה,או ביטוי של זלזול,או לצעקת "חמור"!! מנהג חולף,כל היום או שנעלב,נפגע ונרגיש נחותים ומסכנים,או שפשוט נתעלם מכך.נכון,גם להתעלם מבירבורים כאלה,צריך ללמוד. לך השתתף בקבוצה..וספר לנו אחר כך על השינוי החיובי שחל בך.

למעלה