הסינגל החדש של ברמן נורא מסקרן אותי כל השמות המוזכרים בשיר הם לועזיים ובנסוף יש שורה "no english" ולא no Hebrew השיר תורגם?. הוא נכתב ע"י גלעד שטוקלמן אז חיפשתי אותו בגוגל וזה מצא לי אינפורמציה על חלל צה"ל.. מישהו יודע מה ההיסטוריה של השיר הפאב השכונתי? תודה
ביום הזכרון....."עוד מעט נהפוך לשיר" אמרו שהוא היה דייל וקראו לו למילואים, והוא לא היה חייב ללכת כי הוא היה בחו"ל באותו זמן, בארה"ב, והוא ממש התעקש ללכת ולהיחלם...
אבל אני אוטסיף בכל זאת קישור לפרטים ספיצפיים שהיה פה בפורום בעבר את השיר כתב סרן גלעד שטוקלמן שהיה דייל באל-על ונסע המון לניו-יורק. הוא נהרג בט"ו באב יום האהבה חודש לפני יום הולדתו ה-26 והשאיר הרבה לבבות שבורים... בחור מוכשר שכתב ונגן. לפני מותו הוא קנה פסנתר חשמלי והספיק לנגן בו פעם אחת בלבד. כשקראו לו למלחמה הוא חזר במהירות האפשרית מניו-יורק,התעקש להכנס ללבנון. החליף קצין שיצא ליום חופש ונהרג. השיר נכתב לחברה שלו באותו זמן (של כתיבת השיר) דנה. גלעד היה מיוחד מאוד,רב כשרונות שמצליח להגיע בצורה צנועה לכול אחד, ללא קשר לגיל,מין,שפה ולאום. הוא הבן הראשון שנפל לישוב תמרת, והוא קבור למרגלות הישוב בבית הקברות של נהלל שם קבורים גם משה דיין ואילן רמון. לגלעד שירים רבים נוספים שחלק מהם הולחן עוד בחייו. וכן שיר שפורסם בעיתון בשם עוד כמה שעות אותו הוא כתב לורדה שהיתה חברתו האחרונה בדרכו מניו-יורק למלחמה. השיר הולחן לאחר מותו והושמע ברדיו ובטלויזיה.(נמצא באימיול) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1654&msgid=97126568