העתקת לימון

• פותח הנושא u m h
  • פורסם בתאריך

u m h

Member
העתקת לימון

אני רוצה להעביר עץ לימון מעציץ קיים לעציץ גדול יותר מחשש שהמיכל נעשה קטן עבורו.
שאלות :

1. האם זה בכלל חיוני ?
2. אם צריך להעביר - מתי הזמן המתאים ביותר בהתחשב בעובדה שהוא כל הזמן או פורח או מפתח פירות ?
3. האם יש הוראות מיוחדות להעברה בטוחה ולא טראומטית ?

תודה.

אלי חדש

New member
לפי התמונה שמצורפת

אני לא היתי מעתיק את העץ .
אפשר לחפור בעדינות במצע העליון ולהחליפו במצע חדש וכמו כן להוסיף גרגרי אוסמוקוט .
אני גם הייתי מחפה את המצע ברסק עץ .

u m h

Member
תודה. האם לדעתך

יכול העץ להישאר במקומו "תמיד" או שיהיה צורך להעבירו מתישהו ?
אם כן - האם לא עדיף כל זמן שהוא לא גדול מדי ?

אני משתדל לפנק אותו כראוי והוא מקבל דשן מסיס של "הגרעין" אחת ל-6 חודשים, פעמיים בשבוע השקיה של כ-30 ליטר כל פעם, ולאחרונה דישנתי במרץ כלומר ע"פ ההוראות אפשר לחכות עד ספטמבר. האם אתה חושב שכדאי להקדים ולהוסיף לפני ספטמבר ?

לאיזה עומק אתה ממליץ לחפור את המצע העליון ?

ולגבי רסק עץ - קניתי את עצתך ואבצע בקרוב.

תודה.

אלי חדש

New member
הניתן לגדל עצים במיכלים אך זה כמובן

יגביל את הגודל וההתפתחות שלהם. אם רוצים עץ גדול עדיף להעביר לאדמה .
לגרד את האדמה מלמעלה מבלי לפצוע את השורשים .
העץ יוכל להישאר לצמיתות בעציץ זה וכמובן שגודלו יהיה בהתאם.
פעם במספר שנים יהיה כדאי להוציאו מהעציץ לפורר את גוש השורשים ולעשות להם תספורת קלה ולשתול בעציץ עם מצע חדש .
כך העץ ישאר בגודל הנוכחי ויהיה חסון וחזק.

u m h

Member
באיזו עונה בשנה

אתה ממליץ לבצע את ההוצאה מהעציץ ושתילה מחדש ?
האם חשוב שהעץ יהיה ללא פריחה ? ללא פירות ? כמעט שאין מצב כזה ....

אלי חדש

New member
אני היתי מבצע זאת בסתו

כאשר כבר ברור שאין ימים חמים לפננו .
כאמור לבצע זאת פעם במס שנים.
במידה והעץ נמצא בעציץ פחות מ3 שנים - לא לבצע עדין.

u m h

Member
תודה רבה.

שתילה של הדרים צעירם מבצעים בסתיו ?

התשובה היא לא. ( בטח ובטח שלא ברור באיזה איזור מדובר )
ההמלצה שלי :
1. להעביר אותו בתחילת האביב ( מרץ אפריל ) ולוודא שאין קרות בלילה.
2. להקפיד שהגוש לא מקבל זעזוע
3. אם הגוש מקבל זעזוע לתת גיזום קל.

אלי חדש

New member
אתה כותב בכזאת החלטיות

תוך ביטול כל דעה אחרת.
אז כהתחלה מציע לך קצת להירגע וקצת לשנות את סיגנון הכתיבה שלך .
הדרים הם ירוקי עד וצומחים גם בחורף.
הדרים בדרך כלל לא מגדלים באזורים חשופים לקרה .
מדובר בהעתקה וחידוש עציץ ולא לשתילה באדמה.
הסכנה להתיבשות עקב פגיעה בשורשים גדולה יותר בחודשי הקיץ החמים (מדובר בשתילה בעציץ ) ולכן הזמן הטוב לבצע ריענון האדמה בעציץ יהיה בסתו לאחר שהסתיים החם הגדול.
זכותך לחשוב אחרת וגם לכתוב זאת.
אתה גם יכול לנמק את דעתך אם אתה רוצה
אבל על תבטל דעתם של אחרים בהינף מקלדת.

שאין מה להגיד מתייחסים לגופם של אנשים.

לא ביטלתי כל דעה אחרת, כתבתי הפוך ממה שכתבת אני מצטער שאתה ניפגע, אבל זאת המציאות.
אתה ממשיך לכתוב דברים שמבחינתי אינם נכונים.
1. הדרים אינם צומחים בחורף יש להם לבלוב בסתיו ובאביב ( אני מחזיק פרדס ואני לא מכיר שם שום צמיחה בחורף ) חידשתי לאחרונה כמה עצים שנפגעו והחידוש נעשה באביב לא בסתיו.
2. כמו ששאלתי וגם עניתי האם חקלאים שותלים הדרים בסתיו ? ממה שאני מכיר התשובה היא שלילית ,אם הם אינם שותלים בסתיו ההצעה שלך לעניות דעתי אינה טובה.
3. אני גר באיזור שחלקו סובל מקרות ומגודלים בו הדרים ( מנגו ליצי אבוקדו ואנונה לא מגדלים כאן).
4. לא יודע למה אתה כותב על סכנת התייבשות שורשים בקיץ, אני המלצתי לשתול בקיץ ? המלצתי באביב, שכן אז כל מערכות העץ מתעוררות והאקלים הוא הנח ביותר לקליטה באחוזים הגבוהים ביותר..

אלי חדש

New member
את פשוט לא קורא רק כותב

מדובר על עץ ששתול במיכל (עציץ) אין כונה לשתול אותו באדמה.
מצע עציצים מאבד מתכונותיו במשך הזמן והוא שונה מקרקע רגילה.
נהוג בגידול בעציצים לחדש את המצע אחת למס שנים ובאותה הזדמנות גם לקצר קלות את השורשים.
לא מדובר בחקלאים,לא מדובר בנטיעת עץ אלא בחידוש המצע בעציץ לעץ ותיק.
צמיחה של עץ בעציץ אינה דומה לצמיחת עץ באדמה.
הטמפרטורה של העציץ בקיץ הרבה יותר גבוהה והמצע מתיבש הרבה יותר מהר.גם מבנה השורשים בעציץ מוגבל והרבה יותר שיטחי .
הקיץ יהיה קשה לעץ לאחר פעולת החידוש ולכן עדיף לבצע זאת בסתו.
אז הבנתי שאתה חקלאי ויש לך כרם ופרדס והרבה חברים חקלאיים אלו ששרדו את הריסוסים ונשארו בחיים.
בשבוע האחרון מכל תגובותך פגשתי ביותר חומרי ריסוס מאשר בכל חיי. אני מבין שאצלך חומרי הריסוס משמשים לארוחת הבוקר.אנחנו גננים וחובבים שמטפחים גינה מסביב לבית .לא רוצים רעלים ,לא רוצים ריסוסים ומשתדלים לחיות בשלום עם סביבתנו.
מציע לך שוב לקרוא ולחשוב לפני שאתה ממהר לכתוב דברים שאינם קשורים לנושא.

אני לא את, אני אתה.........

הבנת לא נכון ( אבל זה לא מפתיע אותי ) לא רשמתי שיש לי כרם ופרדס רשמתי שאני מחזיק כרם ופרדס...........
ואם תקרא טוב ממש, אולי תראה ( ממש בדף הזה אתה לא צריך להתאמץ ) שאני מפנה אנשים מחומרים כמו גרלון לחומרים פחות מסוכנים, ומחומרים כמו
קוטלי פטריות רעילים ( דרגה 1 ו-2 ) לחומרים מבוססי חומרים טבעיים.
ועוד דבר קטן הגננות שואבת את רוב הרעיונות שלה שיטות גדול חומרים וכו מהחקלאות ולא ההיפך ( ראה עניין הטפטפות,שתילות וכו ).
טכניקות שאנחנו משתמשים בהם היום יגיעו לגינון עוד חודשים אולי שנים. אתה לא רוצה לקרוא אתה לא חייב.
אני חושב שאני כותב לעניין, את זה יחליטו הקוראים האחרים לא אתה.

כן ניתן לשתול הדרים בסתיו, נקלטים טוב

ובאביב פורצים מהר בהשוואה לנטואים באביב.
כך נטענו פעם פרדסים.
באזור נגוע קרות הדר הוא על גבול ההצלחה אז כדאי באמת רק באביב.

u m h

Member
נניח שאני מעביר את הלימון לאדמה

ולא לעציץ גדול יותר.
איך היית מעביר אותו ?
איך להוציא מהעציץ, להשכיב את העציץ או לנסר את הגוש מבפנים ולמשוך כלפי מעלה ? אולי בדרך אחרת ?

בכל מקרה אזדקק לעזרה כדי שלא יקרוס ויישבר, לא כן ?

טלי1121

New member
לפי עניות דעתי ,

(רק 30 שנה של גידול צמחים/עצים בעציצים על מרפסות וגגות) העציץ הזה קטן על העץ לימון. הוא לא יוכל להמשיך לחיות בו עוד הרבה זמן. בגגות ומרפסות אני שותלת עצי לימון וקומקווט במיכלים בגודל 200 ליטר לפחות וגם ב300 ליטר, תלוי באפשרויות העומסים. העצים מתפתחים יפה עם הדישון האוטומטי אבל אחרי 4-5 שנים רואים התחלת התנוונות.
אם אתה יכול- עדיף שתשתול את הלימון באדמה כדי להבטיח המשך התפתחות תקין והנאה מפירותיו לעוד הרבה מאד שנים.
הרעיון אלי, של הוצאת העץ מהעציץ וגיזום שורשיו כל כמה שנים, חייב להיות עם תספורת קשה, לא קלה, כדי שיוכל להתאושש מהשוק של קיצוץ השורשים. הכל באופן יחסי לפגיעה וקיצור השורשים. אני לא עושה זאת בגינות הגג והמרפסת שבטיפולי- זו עבודה קשה מאד, העציץ גדול וכבד ויש סכנה של שבירת העציץ/מיכל במהלך העבודה. היתה בעבר חברה מסוימת בארץ שהיו נוהגים לעשות זאת, חלק גדול מהעצים התמוטט ומת(הם היו נוהגים לקצץ שורשים לברושים, טויות וכו'. טעות גדולה מאד שנובעת מאי הכרת צמחים) הטעות הגדולה יותר היתה שלא קיצרו/גזמו את הנוף במקביל לצמחים אחרים שכן אפשר לעשות להם ניתוח כזה ושישרדו. אז גם הם התמוטטו. בקיצור- לא מומלץ.

u m h

Member
אני מקבל את ההצעה עקרונית

אולם השאלה היא ההשקעה לעומת הצרכים מה עוד שכפי שכתבתי ל jeshu יש באיזור הרבה שורשים מפותחים ( עבים ) וכנראה גם של עצי פרי ואינני יודע איך להתייחס לעובדה זו.
נניח שאהנה מהעץ הקיים עוד 5 שנים ואח"כ אשתול באותו העציץ או בגדול יותר עץ נוסף בן 2-3 שנים שיחזיק לעוד 5,6, שנים נוספות - מה רע ?

מר טווס

New member
'אני רק שאלה' - מה מטרת החלפת המצע העליון? -

דווקא הייתי חושב שהחלק התחתון של המצע (שבו נמצאים עיקר השורשים) הוא זה שיהיה חשוב להחליף ולחדש, והוא גם זה שבו מצטברים עם הזמן מלחים ושאר חומרים.

מדוע להחליף את המצע העליון?

אלי חדש

New member
החלפת המצע התחתון

הינה עבודה קשה והפרעה רצינית לצמח ולכן מבצעים אותה רק פעם במספר שנים . ההמלחה של המצע מתבצעת בכולו ולא רק בחלק התחתון .כמו כן מצע לעציצים מאבד מתכונותיו במשך השנים .
החלפת חלק מהמצע תוך פגיעה מינמלית בצמח גורמת לרענון חלקי של המצע ונותנת פתרון טוב .

אם הבעיה היא המלחה למה לא לבצע שטיפה ?

באבוקדו למשל יש בעיית מליחות קבועה, מבצעים שטיפה לא מתעסקים עם מצעים אוורורים וכו דבר ראשון הולכים לשטיפה.

טלי1121

New member
במיוחד בעציצים קל מאד לבצע שטיפה ללא

צורך לפגוע בצמחים.

למעלה