העתקת חרוב

העתקת חרוב

המיכל (מאיקא) בו היה שתול החרוב לא עמד בלהט השמש הישראלית והתחיל להתפורר. היה צורך בהעתקת חרום של החרוב – חיכית למיכלים הגדולים שהחוג הזמין מסין - ולא הגיעו. והנה נמצא פיתרון מיכל מיקה מ"מיני", בדיוק בגודל המתאים. יש גרסאות שונות (כרגיל) על מועד ההעתקה (REPOTTING) האידיאלי החל "בארץ כל עונות השנה מתאימות" ועד לאביב, (תחילתו, אמצעיתו וסופו). מאחר ומדובר בהעתקת חרום אין ברירה. המיכל קצת קטן מהמיכל בו היה העץ שתול – אבל למיכל בגודל זה התכוונתי להעתיק בכל מקרה. המצע הינו מצע המיובא ע"י "מיני" וטוף המסונן מחלקים גדולים ומאבקה – ביחס של 6:4 ( ה-6 טוף) המיכל (למרות שהגיע נקי) נשתף באופן יסודי מבעוד מועד. במיכל נקדחו (בקלות) 4 חורים לחוטי העיגון. מאחר ולעץ גוש שורשים מפותח (ובריא) השתמשתי בשיטת עיגון אותה הדגים אחד המומחים באתר בחו"ל, טבעת מחוט עבה הנקשרת ב 4 צדדים ע"י חוט העיגון. להלן תמונות המדגימות בעיקר את תהליך העיגון, כמובן שגוש השורשים טופל ותהליך השתילה היה כרגיל: שכבת מצע עם תלולית באמצע הכנסת העץ והתאמתו, עיגון העץ ע"י חוטי העיגון, הוספת מצע והידוקו, השקיה. משה "עוזר שען"

לאן נעלמה טבעת העיגון?

יופי של תעוד. במיוחד מוצלחת העובדה, שהתמונות גדולות במקור, וניתן לראותן במלוא גודלן. מיכל.

אולמוס

New member
חרוב נאה ומוצלח

ועתה- אחרי השקעה המעניינת והמאמץ - מומלץ לשמור מכל משמר מפני מזיקים אופיניים והתייבשות ענפים ללא סיבה נראית לעין- תופעה שמתרחשת בחרובים לעיתים קרובות- עפ"י נסיוני העגום...

חרוב נאה

תודה, אילו ואיך? - תהיה קצת "שען" -

אולמוס

New member
פגעים ונגעים בחרוב

במסגרת הרצאה בחוג לפני מספר שנים הזכרתי את הנושא ואשמח לפרט שוב עבורך ועבור האחרים המעונינים בחרוב: אני מניח שזה החרוב המצוי (בארץ יש מספר זנים) מחלה נפוצה בחרוב בעלת השם המוזר "צרקספורה" הגורמת לנשירת עלים וחישוף הענפים ולפי הנסיון גם התייבשותם/התנוונותם בשלב מאוחר יותר. הפגע הלא פחות חמור נקרא "גנודרמה" - התפתחות של רקבון ספוגי בגזע, בעיקר בגזעי עצים מבוגרים העשוי להתפשט גם לענפים. אני גיליתי אותו באזור ה"נבארי" לפני מותו של החרוב שלי. החרוב סובל גם כמו צמחים אחרים מקימחון הניתן לטיפול באמצעים הידועים. למי שמתכוון לגדל חרוב באזורים הסובלים מקרה (מתחת ל- מינוס 3 מעלות) -קיימת רגישות מסויימת לקרה, כל נסיונותי לטפל בפגע לא צלחו כולל גיזום ענפים בחלק החי לכל היותר הארכתי את חייו בעוד שנה עוד שנתיים. איני יודע מהיכן הופיעו הנגעים. לגבי חומרי הדברה/מניעה ל 2 המחלות - אין לי כרגע מידע מאז לא גידלתי חרוב- מציע לברר עם חברנו אלכס. ואם יש איזה "מרכיב שעונים" שיודע - שיקום.... זה מה יש עד כאן.

minigan

New member
מחלות עלים בחרוב - מעז יצא מתוק

אפתח מהגנודרמה Ganoderma הפוגעת בדרך כלל בעצים זקנים וחלשים. ככל הידוע לי לפטריה זו אין טיפול הדברתי. מאד משונה לי שהיא פגעה בחרוב שלך אם הוא היה במצב טוב. האם אובחנה לאחר החלשות החרוב מסיבות אחרות? האם החזקת את החרוב בחממה בחורף? האם זה חרוב שנאסף מהטבע? לגבי הצרקוספורה Cercospora הרי שהיא מזיק רב-פונדקאי הניתן להדברה ביעילות ע"י התכשירים ברבו ומנבגן. הטיפול הפשוט, המוכר והמומלץ ביותר הינו טיפול מונע שערך מוסף רב בצידו במיקרה הספציפי של החרוב. כן שוב מדובר על הסרת עלים אלא להבדיל ממיקרים אחרים בהם מסירים את העלים לאחר גילוי המחלה (ניתן לביצוע כמובן גם בחרוב) במיקרה של החרוב אני ממליץ על הסרה מדורגת קבועה של העלים שמסייעת לקבלת עלים קטנים יותר. לחרוב יש לטעמי עלים גדולים מהרצוי לבונסאי ולכן טיפול כזה גם ירענן את העלווה כל הזמן וגם יקטין את העלים לפרופורציות משופרות.

אולמוס

New member
החרוב ז"ל

למיטב זכרוני החרוב נמסר לי במתנה ע"י חבר כשתיל צעיר לפני שנים אחדות- לא ברור לי מה מקורו יתכן גם שנאסף בטבע.החרוב הוחזקמספר שנים בחצר בתנאי חוץ בטמפרטורה נוחה יחסית וללא תופעות קרה בחורף . לפני כשנתיים או יותר הופיעה הצרקוספורה שגרמה להתייבשות ענף או שניים לאחר נשירת העלווה. עם גיזום ענפים מתים ועיצוב נראה כי העץ התגבר על כך (שיניתי גם מיקומו בחצר) לפני כשנה הופיעו סימני רקבון פטרייתי ספוגי בגזע שלפי מיטב הבנתי והתרשמותי עונה לתאור של הGanoderma , אני מניח כי עמידות העץ נפגעה מהנגע הקודם, אולם היה קשה להבחין בכך ואז כבר היה מאוחר מדי.

minigan

New member
שאלה

1. בן כמה החרוב? 2.שורשים עיליים יפים ומפותחים, גזע נאה, עלווה רעננה ובריאה, אז למה הנוף סגור ואין חשיפה של ענפי השלד? במכוון או שזה יגיע מאוחר יותר? תודה

תשובה

1. אין לי מושג - אני מעריך בין 10 ל - 20 שנה, נקנה לפני כשנתיים כעץ בגובה 3 מטר ו"נשחט", עוצב עיצוב ראשוני, שורשיו העליונים עוצבו והתחתונים טופלו(זה עץ זכר). 2. הנוף "סגור" מאחר ופחדתי שהמיכל יתפורר - לאחר שיתיצב בביתו החדש -יעוצב. כנראה יהיה דוקא "ברום". נקודת המוקד של עץ זה הם השורשים העיליים "ניבאריי" נהדרים שיחשפו בהמשך לאחר שמצע יתיצב. תודה, משה (ע.ש.)

erezbt

New member
שאלה

את המצע ממיני-גן אתה גם מסנן מאבקה? מה גודל חלקיקי הטוף המקסימלי שאתה משאיר?

למעלה