העתקת בונסאי...

Rockamora

New member
העתקת בונסאי...

כנראה שהיום אני אקנה בונסאי מוכן כבר.. אני רק בן 14.. אני מאוד תלוי בארנק של ההורים והם חושבים שזה בזבוז כסף נוראי אז אני מסתפק בארנק שלי.. שהוא דל תקציב
.. חשבתי אז- העתקה של בונסאי מוכן מהעציץ פלסטיק הפשוט שבוא הוא בא לעציץ נורמלי של בונסאי- זה כמו להעביר בונסאי שעושים לבד? לסרק שורשים, לגזור אם צריך, וכל התהליך?

סן תאי

New member
העתקה

אנחנו לא מצויים כעת בעונה המתאימה לביצוע העתקה. התהליך עלול להיות טראומטי מידי עבור העץ עד כדי כך שייתכן והוא לא יתאושש. העונה המתאימה היא סוף החורף - תחילת האביב. למרות זאת, אם מאוד חשוב לך ל'שדרג' את העציץ על מנת לקבל תוצאה יותר נעימה לעין, אפשר לבצע העתקה לכלי גדול מהכלי הנוכחי בו העץ נתון ומבלי להתעסק עם פקעת השורשים. פשוט להעביר את העץ כפי שהוא ולהוסיף מצע לפי הצורך בכלי החדש.

Rockamora

New member
האא.. אוקי! תודה רבה...!

ועוד שאלונת- בקשר לדישון- צריך לדשן כל יום עם המים? הבנתי שבקייץ צריך להשקות כל יום לפחות פעם אחת (אני מהצפון) את הדשן הנוזלי שמים במים כל יום? או פעם ב..? תודה מראש- נבו-

kfirik

New member
לגבי דישון..

אתה יכול לדשן בדשן נוזלי,בשחרור איטי,מסיס במים או איזה דשן שתבחר וכדאי לדשן בערך פעם בשבועיים במינון רגיל ומטה (לפי ההוראות על האריזה) אלא אם כן יש לך מערכת טפטפות שכוללת משאבת דשן כך שבמיקרה הזה גם הדשיה (השקיה ודישון) יום יומית במינון נמוך יכולה לתת תוצאות טובות. עוד בנושא דישון אתה גם יכול למצוא בארכיון הפורום של מיניגן: http://www.agro-noy.com/forum/search.asp?KW=%E3%E9%F9%E5%EF&SM=1&SI=PT&FM=0&OB=1 בהצלחה בהמשך.

Rockamora

New member
אז רגע...

אם לא רצוי להעתיק את הצמח בשלב זה- גם לא רצוי להתחיל לעשות אחד? או שזה לא קשור?

Rockamora

New member
בסופו של דבר החלטתי לנסות לעשות..

בונסאי לבד מעץ זית! תודה לכולם על העזרה! היום אני נוסע למשתלה.. אז נקנה שם את מה שאני צריך..

היי ברוך הבא!../images/Emo24.gif

גם אני מהצעירים,... אני בן 15, לדעתי יש המון מאמרים בנושא שיעזרו לך מאוד, אני נעזר בהם.

אז ככה...:

דבר ראשון ברוך הבא והמצטרף לפורום! ו.... את האמת: אין לי בונסאי... יש לי עצים בצמיחה, יחורים ועצים באימון אם כך אפשר ונכון לקרוא לשלב זה שבהם אני יותר מתמקד מעיין עצים שעתידים להיות בונסאי (מקווה), יצירת הבונסאי היא פרוייקט מתמשך ואין ממוצע זה תלוי במראה העץ גילו עיצובו ועוד כמה תיאורים מסויימים. אני מגדל ערערים, אורנים, זייתים, רימונים ננסיים, סוקולנטים, פיקוסים, הומבו, הדסים, כריסא ועוד כל מיני, אבל אין לי אפילו עץ אחד בשבלב "מגומר" או "בונסאי" בשלמותו (שגם זה לא בדיוק נקרא מגומר הפרוייקט הוא "אינסופי"). המעניין ביותר בעייני הוא העיצוב, הדרך, השלבים, ולא רק השלב והמראה הסופי, אני חושב שכדאי לך לבוא ולהצטרף לחוג הבונסאי המתקיים פעם בחודש (שבת ראשונה בדרך כלל) ולהתרשם ללמוד ובשביל הסדנה למתחילים, לי אישית זה פתח דלת חדשה יותר נכון שער! ואני מאוד ממליץ! (לשגע קצת את ההורים ולבוא) חחח אני מאחל לך שתהנה וממליץ בחום להצטרף לחוג, או לבוא למפגשי הפורום, אני משתדל לבוא אבל לא יוצא לי ואני מאוד רוצה!!! אם תרצה יום אחד צור איתי קשר ונוכל להיפגש ואפילו לעבוד בייחד, אחרי הכל אתה קרוב לגילי וזה יכול להיות מאוד מעניין וכייף.

Rockamora

New member
זאת עלולה להיות בעיה...

אני מניח שאתה מאיזור המרכז.. אני מהצפון..!
.. אתה יכול לתת תמונה של עץ זית בשלב אימון?

בקרוב תמונה,... אני צריך לצלם....

כן אני מאיזור המרכז\דרום, 20 או 15 דקות משדרות, אבל אולי באחד המפגשים נוכל להפגש, אני ממליץ לך לבוא. אני אשתדל עוד השבוע, העץ לא מעוצב הוא הועתק מהאדמה לעציץ ואני לא סגור על עיצובו, אני מניח שאתן לו עוד הרבה זמן לגדול ובקרוב תמונה...

למעלה