העתקות והדג נחש?

bboy tb

New member
העתקות והדג נחש?

לפני כמה זמן היה מין וויכוח אם סאב והצל ומוקי מעתיקים ואמרו גם שאולי היחידים שלא לוקחים השראות זה הדג... אז הנה: תורידו את Mos Def Feat. DJ Premier - Mathematics ותגידו אם הרעיון לא קצת מזכיר את מספרים?
אבל הדג לקחו השראה ובנו שיר שונה לגמרי
עדיין יש השפעות..

kodman

New member
אני אמרתי

שכולם מעתיקים ואולי הדג נחש היחידים שלא - וגם אמרתי שזה לפי מה שזכור לי מהאלבום שלהם (הראשון לא זה שיוצא ביום שישי). ואני ציינתי את ההבדל בין לקחת רעיון (שגם את זה כולם כולל סאבלימינל עושים בטונות) לבין לחקות ביט, להעתיק שיר בשלמותו, להעתיק לחן וכדומה. ציינתי את זה כי אתם התחלתם לדבר על העתקות של סאבלימינל של ביטים כמו בהפרד ומשול\זזים עם הבס, ואני אמרתי את הדברים, כי אכן יש עוד הרבה - לדוגמא החלוצים בסתכל לתוך עיניי (במקור של Bounty Killer), בוייאקה עם קונטרה דיכאון, מוקי ועוד ועוד אני לא יתחיל לפרט. ומה שאמרתי שלפי זיכרוני הדג נחש לא עשו את זה באלבום, בכל מקרה עכשיו דווקא נזכרתי שהשיר "ג´רוזלם" דווקא מחודש - אך לפי זיכרוני במפורש כתוב בקרדיטים על העניין. השפעות זה דבר לגיטימי, וגם חידושים - אבל יש הבדל בין הדברים. kodman

kodman

New member
אני מעתיק משירים תימנים

אבל אחרי התביעה נגד דרה בגלל הסימפול של אדיקטיב אני שוקל לרדת מהעניין
kodman

bboy tb

New member
אם היית קורה את מה שאמרתי...

היית מגלה שדיברתי על השפעה והשראה ולא על העתקה... ואני אגב לא השתתפתי בוויכוח הקודם. לכן השימוש במילה "אתם" לא מדויק ובטח מכליל. אני מודע להעתקות ולא תומך בזה. השפעות זה משהו אחר לגמרי... אמרתי את זה יותר מפעם אחת בפורום..בערך פעמיים
Itch and Scratch

Dj Caress

New member
הבחנה יפה

באלבום הקודם רשום בפירוש שהשיר ג´רוזלם מבוסס על אלפא בלונדי. באלבום החדש אמור להיות רשום שמספרים מבוסס על מאטמטיקס של מוס דף, לפחות בתקליט השדרים זה מצוין. שני שירים גדולים, מאטמאטיקס ומספרים...

kodman

New member
היית צריך לשרשר לי אבל לא משנה ../images/Emo13.gif

בכל מקרה ביום שישי אני יקנה את האלבום ונראה מה יהיה כתוב (גם ככה הציפיות שלי הם לשירים ולא למה שכתוב, אבל גם את הקרדיטים אני יקרא בזמן ההאזנה
) kodman

kodman

New member
בקשר למוס דף

בהחלט משובח - אחלה שיר אבל מומלץ לשמוע את האלבום הענק בשלמותו. כמובן שאני מדבר על Black on Both Sides. גם Black Star שלו עם טאליב קוואלי הוא אלבום שווה ומעולה. kodman

RiRo

New member
נעם אתה לא עדכני :)

זה ישן כמעט כמו הגיל שלך... קצת פחות :) נ.ב תוריד : necro - underground שיר מעולה עם פתיחה שאולי תאהב :)

למעלה