העתיד של מרצ

HumanTouch

New member
העתיד של מרצ

אחרי הכשלון המחפיר שלנו נותרה רק דרך אחת - ישיבה באופוזיציה והעברת הדגש למאבק החברתי-חילוני. אין לנו מה לחפש בקואלציה עם החרדים, זה יהיה מסמר בארון מבחינתה של מרצ. כיום, כאשר כל המפה הפוליטית זזה שמאלה, היציאה מהשטחים החלה (וגם תמשיך) ורוב העם ויתר על "א"י השלמה" מרצ חייבת לשים את תהליך השלום על אש קטנה (לתמוך בו מהאופוזיציה) ולהגביר את הלהבה תחת הנושא החברתי-חילוני. אנחנו חייבים להיות מוכנים לנזק הגדול שיעשו החרדים בממשלה הבאה (19 מנדטים!) ולהתחיל להערך (כבר מהיום וללא הפסקה!) לבחירות הבאות. ואולי עלינו אפילו לקוות לסחטנות חרדית שלא הייתה כמותה על מנת לעורר שנית את הציבור שהצביע בזמנו לשינוי ואתמול הצביע לגימלאים (אם בכלל...), אך עלינו לעבוד קשה כדי לוודא שעד הבחירות הבאות מרצ תהיה מה שכל חילוני שחרד לדמותה האזרחית של המדינה ירצה, מבלי שיחשוש מ"אוהבי ערבים" ש"ימסרו את המדינה". זה יהיה מאבק הסברתי ותדמיתי קשה אך הוא חיוני להמשך קיומה של מרצ ועוד יותר מכך, לשמירה על אופייה של המדינה. כמובן שעל ביילין (ושאר חברי מרצ) להבין שדמותו של יוסי ביילין היא אחד הדברים הפחות אלקטביליים שקיימים היום בישראל ולמרות שאני מאד מעריך אותו מבחינות מסויימות, אני חושב שיש לו בעיית ראייה מיוחדת: כמו שלפעמים הוא מסוגל לראות דברים לפני כולם, יש דברים שכולם רואים מלבדו. ודבר אחרון - בתור ירושלמי צעיר מאד עצוב לי לראות סניף גווע וזקן בעיר. יכול להיות שאני טועה אבל אני זוכר סניף הרבה יותר פעיל וחי לפני 5-10 שנים. אני לא יודע מה המצב בשאר הארץ אבל אני בטוח שזה חייב להיות אחד מאפיקי הפעילות המרכזיים לשנים הבאות. אני חושש שמרצ תצטרך להאבק על חייה בבחירות הבאות. השקעה בסניפים ובפעילות נוער וצעירים בקדנציה הבאה יכולה להיות ההבדל בין מוות קליני לתחייה והתחזקות.

worrywort

New member
אידיוטי

כבר ישבנו באופוזיציה כל הזמן הזה וזה לא הועיל בשיט. אין שום טעם לנהל מלחמות חברתיות כשפרץ יושב בממשלה ודואג לבעיות מבפנים, ניתפס כחתרנים חסרי טעם. זה מעולם לא באמת היה המאבק שלנו, זה תמיד יתפס כמאבק של אלי ישיים למיניהם. אם כבר צריך להתלונן על הכסף שהולך לחרדים ולהוות אלטרנטיבה לפורשי שינוי. הפעולה השיקומית מספר 1 שמרצ צריכה לעבור היא להיפטר מהנגע הרע העונה לשם יוסי ביילין.

HumanTouch

New member
לא רק שאתה לא מבין

אתה גם מתלהם... קודם כל, אולמרט לא צריך וכנראה גם לא רוצה אותנו בקואליציה אז תתחיל להתרגל. דבר שני, אני בפירוש לא מסכים שבנושאי פנים אנחנו צריכים לתת לפרץ לעשות את העבודה. חתרנים חסרי טעם?? על מה אתה מדבר? אם מרצ לא תפעל בנחישות בנושאי פנים היא יכולה להתפרק כבר היום. הכסף שהולך לחרדים, כמו שציינת, הוא דבר חשוב להאבק בו אבל רק אחד מני רבים. אלטרנטיבה לפורשי שינוי מרץ לא הייתה ולא תהיה. וזה בדיוק מה שמרצ צריכה להמנע ממנו. התדמית (המוטעית) של "שונאי חרדים גזעניים" ששינוי קיבלה בדעת הקהל היא סכנה אמיתית גם למרצ וצריך להיות חכמים וזהירים מאד - להלחם בסחטנות החרדית ובכפייה הדתית אך לא להפוך לכפילי טומי לפיד בדעת הקהל. הדבר הנכון היחיד שאמרת היה לגבי ביילין. אך גם פה ההתנסחות היא מתלהמת, ילדותית ומיותרת. למה לא לדבר בצורה נעימה? ותעשה טובה, אם אני עדיין אידיוט פשוט תתעלם. אני לא פה כדי לריב.

worrywort

New member
אני מסכים ויודע שהוא לא רוצה אותנו

ומי הכניס אותנו לזה אם לא ביילין? רק שתדע שזה לא דבר טוב לשבת באופוזיציה במצבנו, ואל תשלה את עצמך שזה מה שעלינו לעשות. זה לא מה שעלינו לעשות זה-מה-יש. מה שהתכוונתי זה שפרץ ישיג את כל הדברים שהוא רוצה מאולמרט וכל דבר שאנחנו ננסה להגיד שכביכול פרץ נכנע לאולמרט אז גם בקדימה יתקפו אותנו וגם בעבודה ואף אחד לא יקנה את זה. לפרץ יש הרבה כוח קואליציוני ואני בטוח שיהיו לו הרבה הישגים לרשום. אני לא חושב שזה צריך להיות בסגנון של "לא יושבים עם ש"ס בממשלה" אבל אם כבר יושבים באופוזיציה אז לא לפחד לדבר על זה שכסף לא צריך ללכת לישיבות, ואם יש כפייה דתית או כל מיני חוקים הזויים או פתיחת משרד הדתות, אז כן להתקומם נגד זה ולא לפחד. לא אמרתי שאתה אידיוט, אמרתי שהרעיון "לשבת באופוזיציה" בתור "דרך פעולה" הוא רעיון אידיוטי. זה לא עושה אותך אידיוט, אלא פשוט אחד שלא חשב על זה בצורה יסודית. ואני לא חושב שזה התלהמות להגיד שביילין הוא נגע רע, זה מה שהוא, במיוחד כאשר הוא מסרב להתפטר ומושך אותנו מטה איתו.

רחלי83

New member
העתיד של מרצ

מרצ צריכה להמשיך ולפעול בשיא ההכוח, תוך שימת דגש על הפן החברתי! ביילין עשה טעות מרה כשהוא התעקש לדבר על יוזמת ז'נבה, כשכל שאר המפלגות דיברו על המצב החברתי. לא נורא, אין טעם לבכות על חלב שנשפך. אבל עכשיו צריך להראות לכל המדינה, שמרצ היא לא מפלגה חד מימדית כמו הגמלאים; שהיא לא מושחתת כמו החרדים; ושהיא בעיקר חברתית וטובה למדינה. אסור לשבת בשקט אפילו לרגע אחד, וחייבים להמשיך לעבוד אפילו ביתר שאת! מה שכן, אני מאוד מקווה שלביילין תהיה מספיק יושרה לקום ולהתפטר. הוא עומד בראש מפלגה שנחלה כישלון מחפיר והגיעה לשפל שלא ראתה כמותו, ומן הראוי שהוא יקח על עצמו את האחריות, בדיוק כמו ששריד עשה בזמנו. ביילין הוא אדם מוכשר וחכם, אבל הוא פשוט לא כריזמטי. אין לו את מה שדרוש כדי להנהיג מפלגה ולסחוף מצביעים. פשוט אין לו את זה. יש מספיק אנשים במפלגה הזו שכן יוכלו לעורר את המפלגה ולהרים אותה מהקרשים. אני מאוד מקווה שהנהגת המפלגה תצליח לשקם את המפלגה (ולא חלילה תצטרף לעבודה או משהו מיותר כזה), כדי שבבחירות הבאות מרצ תקבל את מס' המנדטים הראוי לה. אני באופן אישי מתחייבת לעשות כל שביכולתי כדי לעזור למרצ להשתקם.

איילת1974

New member
מרצ צריכה לחדש את המאבק שלה

בכל מה שקשור לנושא דת מדינה וחופש מדת, אך עליה להזהר לא ליפול למלכודת שאליה נפלה מפלגת שינוי.

גידי@

New member
צודק.יש לתת לעבודה וקדימה לרקוד עם

ש"ס אנחנו לאופוזיציה לבנות את כוחנו

Nellie Bly

New member
אולמרט לא צריך את מרצ בממשלה

למרצ יש הזדמנות לשבת באופוזיציה ולשקם את עצמה.להשתחרר מההרס שקרוי ביילין ולעשות הכל לחזור לימיה היפים.יש לעשות בדק בית מקיף ולהבין מה קרס ומה הבריח את המצביעים.

למעלה